Yağmur lu havada güvercini dışarı çıkarma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar ben Güvercinlerimi yağmur yağdığı zaman içeriye yem veriyorum kümesten dışarıya yemlemeye ve uçurmaya çıkartmıyorum.
Sizce iyi yapıyormuyum.

yaz mevsiminde pek fark etmez aksine güneşli havalarda ıslanmaları hoşlarına bile gider.önemli olan kuşların hemen hemen tüm tüyleri kuruduktan sonra içeri almaktır.kış ve sonbahar döneminde pek banyo yaptırılmaları özenle istenilmez.soğuk havalarda ıslanmaları kuşları çeşitli hastalıklara itebilir.kesinlikle ıslak olarak kümese konmamalıdır.
bu şekilde yemlerin içeri verilmesinde hiç bir mahsuru yoktur.daha değişik düşüncelere sahip olanların yorumlarını bekler saygılarımı sunarım.

neden cikarmiyorsun onu aciklarsan daha iyi olur yagmurlu hava gùvercin icin bir tehlike olusturmaz fakat bulutlu hava sahin havasidir genellikle ucurmak kisiye kalmis tabii ama disari cikarmamak yanii simdiye kadar ben hep cikarmisimdir yagmuru sevmeyen kus zaten kùmese girer sevende yatar yere acar kanadini yikanir bence bir tehlike yoktur kus icin

Islanıp Üşüyebilirler diye cıkarmıyorum.Çünkü havalar bayağı bir soğudu.Kış geldi.Çok az yağdığı zamanlar cıkarıyorum.Yağmur yağarken Uçmaları Uçuşlarını ve Kümese İnmelerini engellermi ?

yağmur yakar iken uçmaları da inmeleride problemdir.uçar iken kanatlar ıslandığından ağırlık yapar ve kuş çabuk yorulur oyunlu ise takla atacağı zaman bir deyim ile salaklaşır ve mümkün olan ona en yakın yere inmek ister.yağmurlu ve soğuk havada asla kuşların uçurulması itina ile istenmemektedir.uçurulur ise onlara eziyet olur.inişleri daha ağır ve hızlı olacağından bir yerlere çarpma olasılığıda vardır yada istedikleri gibi inemediklerinden sakatlanmalarda meydana gelebiler.kışın ortasında bile olsanız yakaladığınız güneş ışığını asla kaçırmamaya özen gösterin ve o esnada havalandırın.kısacası ben kendi adıma soğuk ve yağmurlu havada kuş uçurmayı tavsiye etmiyorum.......

herhangi bir sorun olmaz kuşlar kendileri istedikten sonra sorun olmaz. ıslanmak istemiyorlarsa zaten kümesin yolunu tutarlar. :D

gerçeği benim kuşlar hiç kar kış yağmur dinlemiyorlar herzaman havadalar ve sonuçta olan bana oluyor :D

Kümesin içine taşınan nem hastalık sebebidir, bakteri, virüs üremesine ortam hazırlar. Kapatılınca geç kuruyan kuşlar için sorun arz eder. Islanmalarını önlemek daha doğrudur.

Geri