Yakaladığınız Güvercinleri Veriyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Güvercin sevenleri en çok sevindirecek olaylardan biri yabancı bir güvercini yakalamaktır sanırım. Tam tersi de en çok üzecek olaylardan biri de sevip değer verdiğiniz bir kuşun kaybolması. Her işte olduğu gibi kuşçuluğun da bir rajonu var. Kaçırdığınız kuşun nereye konduğunu görürseniz hiç tanınmamanıza rağmen gidip kuşunuzu ister misiniz yoksa ayıptır yahu çocukmuyuz biz deyip istemeye çekinir misiniz?

Ben kendi adıma cevabımı vereyim sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum. Bizde; gidenin peşine düşülmez, gelen de verilmez.

Re: Yakaladıklarınızı veriyormusunuz?

benim komşum var oda kuş besliyor en az 5 tane kuşumu yakalamıştır gidip istemedim oda kaçırdığı kuşları gelipte istemedi...

Öncelkle merhaba; Üzülsemde gidenin peşine hiç düşmedim zaten kuş yeni değilse ve mecburi bir durumu yokken başka yere teslim oluyorsa gelmesinede gerek yok bence Ancak bana ne zaman yabancı bir kuş gelse 10 dakka sürmez peşinden sahibi veya sahibi olduğunu idda eden birisi mutlaka geliyo (: bu yüzden gidene uğurlar olsun gelende mümkünse gelmesin sonra başımız ağrımasın... :hhh:

Açıkça bende sizin gbi düşünüyorumm. Ben hiç bir zaman baskasının kümesinden kuş çalmam ama adamın kuşu benim kuşlarımla benim kümesime girerse o kuş benimdir sonuçta kuş benim kümesimi seçti hiç bir zorlamam yok aynı şekilde benim kümesimden de bir kuş başka kümese giderse peşinden gitmem ama biri gelir kümesi patlatırsa gider alabiliyorsam alırım kuşlarımı. Benim kuşlarımı kendininkine çekebilen bir kuşçuyada saygı duyarım demekki o benden daha iyi bir kümese sahip yada benden daha iyi bir kuşçuki kuşlarımı çekebiliyor.

kutay' Alıntı:
Açıkça bende sizin gbi düşünüyorumm. Ben hiç bir zaman baskasının kümesinden kuş çalmam ama adamın kuşu benim kuşlarımla benim kümesime girerse o kuş benimdir sonuçta kuş benim kümesimi seçti hiç bir zorlamam yok aynı şekilde benim kümesimden de bir kuş başka kümese giderse peşinden gitmem ama biri gelir kümesi patlatırsa gider alabiliyorsam alırım kuşlarımı. Benim kuşlarımı kendininkine çekebilen bir kuşçuyada saygı duyarım demekki o benden daha iyi bir kümese sahip yada benden daha iyi bir kuşçuki kuşlarımı çekebiliyor.

Selamlar. Öncelikle kendi fikrimi söylemek isterim ben dönek ve dolapçı ağırlıklı güvercin yetiştiriyorum bunun yanında hünkari ve bango. Şu sıralar kuş uçuramıyorum. Fakat uçurduğum zamanlar ise dönek ve dolapçıda olmazsa olmazlarım arasında kafa yani akıl ön sırada gelirdi. Yani gerek dönek ırkı güvercinlerde gerekse dolapçı ırkı güvercinlerde örneğin ben 100 km lik bir mesafeden bir güvercin aldım getirdim kümesime koydum ve 2 gün kapalı tuttuktan sonra çıkardım, bu kuş havaya kalkması havada kümesimin üstünde bir kaç tur dönmesi ve sonra uzaklaşıp gitmesi gerekir düşüncesindeyim. Eğer bu kalkan kümesimin üstünde bir kaç tur atıp giden kuşum, onu alıp getirdiğim eski yuvasını bulamıyorsa ilk kalktığı yere geri gelmelidir. Bu dolapçıda ve dönekte aklın en önemli bir parçasıdır. ve özellikle benim olmazsa olmazlarım arasındadır. Eğer bu kuş kümesimin üstünde bir kaç tur atıp kaybolduktan sonra eski yuvasını bulamamış ve gitmiş gerek bulunduğum yerlerdeki gerekse başka yerdeki bir yuvaya giriyorsa bu kuşta akıl namına hiçbirşey yoktur. Benim bu kuşu indiği yuvanın salmanın sahibinden istememi bırakın adam getirse verse bile almam. Dönek ve dolapçıda olmazsa olmazlarım arasında bunlar vardır. Ama bu her ırk için geçerli bir durum değil sebebi ise örneğin taklacı ırkı güvercinler sonuçta yapı itibariyle oyunlu kuşlar ve her an her yere inebilir ve kalabilir.

kutay' Alıntı:
Benim kuşlarımı kendininkine çekebilen bir kuşçuyada saygı duyarım demekki o benden daha iyi bir kümese sahip yada benden daha iyi bir kuşçuki kuşlarımı çekebiliyor.

Kutay arkadaşım senin kuşlarını çeken bir kuşçu senden iyi bir yuvaya sahip olduğu için değil senin kuşlarında damar olmadığı için çekiyor olabilir. Şahsi fikrim benim sanırım iyi bir yuva için kuş kaçıp başka yuvaya girmez. :?

çok doğru diyosun abi ama bence damar kuş ii kümeste yetişir bu bnim düşüncem eyer yanlışsa acemiliğime ver abi

kutay' Alıntı:
çok doğru diyosun abi ama bence damar kuş ii kümeste yetişir bu bnim düşüncem eyer yanlışsa acemiliğime ver abi

Estafirullah arkadaşım acemilik ne demek olur gider. Eğer dediğin gibiyse sayende bende yeni birşeyler öğrenmiş oldum.

en ıyı yolu gelenı vereceksın gıdenıde tek sozle alacaksın evıne gıtmeden arkadasınsa eger bu kısı kı degılse bı kus ıcın degmez kalp kırmaya kavga yapmaya ben sahsen konusuyorum cevremde cok kısı var kı bıraz dıgerıne oranla buyukse bu kusu yakalayan onune gecılmez vermez.kendındende buyukse tek sozle verırrrrrrr bu boyledır baskalarını bılmem.saygılarımla

başımdan geçen 2 olayı anlatayım

ben fabrikada beslerim kuşları.oyun kuşudur ve oynarlarda.neyse devetüyü uçuruyom o zamanlar başka uçan yok.1 tane yavru kızması var hiç uçmamış.neyse ben hergün kuşun eğitimini veriyom.bizim fabrikanın karşısında jandarma besler ve uçururdu.benim 1 kuşa tam 9 kuş kaldırıyolar.hergün görüyom ses etmiyom.benim kuşa ıslık filan iyice sabrımı zorladılar.kaldırdım yanına yavru kızmasını hemen.2 tane filo kuşları geldi pat kondu.tabi elimdede erkek arabım var.kuşları 1 kovaladım görsünler.yine kaldırıyolar ben uçururken.ben gene indirdim 2 tanelerini.bu sefer karşıdan sesler gelmeye başladı kuşlarımızı bırak diye.ben dedim kuşlarını çek kümesine indir.kuşlarını geri kovaladım.bi zaman sonra gene kaldırdılar bu sefer oyun kuşlarına taktım kafayı.kaldırdım yavruyu.çat pat derken inanın 2 kuşuma 2 oyunlu kuşları geldi dama oynamaya.indirdim.yakaladım.götürdüm kuşlarını karşılarında ıslıkla çağırarark kuşlarını gösterdim.sonra attım havaya geri kovaladım.o gün bu gündür ben dama çıktımmı kuş atmazlar.
ama bilirimki benim kuşum onlara inse vermezler ki bendeki kuşlarda etraf kümeslere ve kuşlara atmazlar.o yönden korkum yok.

gene 2 sene önce ankaradan 1 abim bizim köye kuş getirtmiş 4 adet.ankara bozu ve gök.kuşlar 15 gün duruyo sonra alıştılar diye kaldırıyo.3 gün kuşlardan gelen yok.elinde tek 1 kuş kalmış.bana söyledi kuşları gösterdi.kuşlar uçuyo ama inmiyolar.nerde yatarlar bilmiyoz.bende de o zamanlar 7 kuş var.hemen çıktım eve şansıma en iyi oynayan kuşunu indirdim uğraşlarıma rağmen.önce dama attı ordan yere uğraştırdım ama inemedi hayvan taban tokatından.yerde su ve yem gösterirken indirdim çok şükür.sonra baktım 2 si daha dolanıyo ama onlara yetişemedim.neyse 1 gece mi 2 gecemi bende kaldı kuş.sonra elime aldım geri iadeye götürdüm.adamın 1 Allah razı olsun demesi yetti.çünkü tam oyun kuşları saatlikler.o da 1 tanesini indirmiş, benimki ve kümeste kalanla 3 kuşu kaldı.1 i kayıplara karıştı.şimdi ne zaman gitsem istediğin kuşu tut götür der.ve o kuşu her uçurduğunda inanırmısınız gelir benim kümese konardı.çocukları gelir geri verirdim.kesintisis her uçuşunda benim kümese gelirdi.benim yerim müsaitti açık alan filan.ama her gelişinde geri yollardım veya götürürdüm.sonra köyde benim kuş kalmadı. gurbete çıkınca dağıttım hepsini eşe dosta.gene her uçuruşunda gelirmiş ama kümes olmayınca geri gidermiş...

İŞİ İNADA BİNDİRMEDEN YOLA DEVAM EDECEKSİN ETMEZSEN MUTLU OLURSUN HEP ÇÜNKÜ BİRKERE ÜZÜLMÜŞSÜN...

gelen kuşu istemeye gelirse sahibi hiç düşünmem veririm. çünkü başka kümesten çıktı hastalıklı olabilir ve kendi kuşlarımı kaybedebilirim bu yüzden veririm ama kendi kuşum bi kümese konarsa onun soyunu kümesimden kaldırır yeni başlayan arkadaşlara falan dağıtırım hiç bir sebep yokken inen kuş zayıf(damarsız)kuştur bence.

bende gelen kuşu kümese bile sokmam çünkü gelen beraberinde hoş olmayan şeyler getirecektir.ya yanlış eşleşmeler sonucu kuşlarım kırılacak düzenim bozulacak yada sağloklı kümesime hastalık getirecektir.giden gider gelen de gider :)

hüseyin senin sedata verdiğin kör ku akalı olayınıda anlat millet gülsün.feyzi de şahit oldu sanırım bu olaya. bide güzel kümes olayına katılıyorum.kuşun kümesi güzel rahatı iyi ise zor gider.

güzel bir konu rakadaşlar. katıldıklarım da var katılmadıklarım da.
aylardır uçan, hatta tek uçurduğum kuş kaçarsa hakikaten o kuş tan hayır gelmez.demekki aptal ..
geri aldığında hastalık riski taşıyabilir. vs.vs.
ama birde olayın başka boyutu var.
dönek besleyen daha iyi anlayacaktır, hemen hemen bütün dönekçiler, gelecek açısında yerde damızlık kuş tutar. bu kuş belki de dama bile çıkmamıştır. bu kuş, kazara 10-15 metre yükselse geri GELEMEME riskini taşır. bu onun aptal olduğu analamına gelmez. bu kuş aranmaz mı?
dönek yavruları ,ilk havalarında kumrunun dahi peşine takılabilir. ama sonra 100 kuşun içine girse yine geri gelir.
bu ufak yavru aranmaz mı?
ben döneği yavruyken kalabalık uçururum.20-25 gün sonra tek uçururum. ondan sonra hayatı boyunca tek uçar.isterse etrafta yüzlerce kuş olsun. kanından mıdır bilimem ama hiç ayar kuş kaçırmadım.
kaçırdıklarım hep ilk uçanlar.
benim kimsenin değil kuşuna o kuşun tüyüne bile tenezzülüm olmaz. isterse kral olsun.yıllarca kuşumu saklayanın bile kuşunu veririrm.tuttuğumun(kendiliğinden inenin) kanadına elimi sürmem,hep açıktır.bi kere o kuş belki de kazara indi. sonuçta bu bir kuş. <ben bu kümesi seçtim diyebilir mi>bu fikir çok saçma.ya yavruları varsa o yavrulara günah değil mi.?ben kuşçu muyum? tutakçı mı?bunu kendimize soralım.bu işin haram helal boyutu da var o ayrı.
sağlıcakla ... Ali

S.A beyler...

Öncelikle güzel bir karakter konusu oldugunu düsünüyorum bu konunun, cünkü bizim burda birisi kus kacirdinmi aramaz ama takip eder vede yakalayan kimse ona kin güder.Aksam oldugunda kahveye cikildiginda bir birlerine takilirlar ama iclerindende kizarlar,bir grup vardir onlarda zaten ortaktir bir birlerinin kuslarini beslerler alip vermeceleri vardir.
Ama söz konusu iyi bir kussa karakterleri ortaya cikar mesela kendileri kacirdiginda sayet kuslari bendeyse veririm veya tanidigimda ise verdiririm ama bunun tersi oldugunda " aksam nasil yakaladim senin kusu " gibi laflar.
Len karaktersiz kusu zaten ben yeni getirmisim kus etrafi tanimiyor 2 veya 3 gün gezmis hayvan tutunacak mutlaka bir yer bulacak oda sen olmussun.Artik anlata anlata bitiremezler bende hep ya sabir derim ama bir gün dayanamiycam.

Iste arkadaslar bizim burdaki sorunda bu yüzüne selam verir hatirini sorar sen kus ucurmaya gittinmi onlarda evlerinde tabiri caizse aportta beklerler senden yakalamak icin böyle karaktersizlerde var.Hem baskasinin kusunu ne yapacaksin ya kus ta hastalik varsa yandin o zaman.En iyisi ne tutun nede vermemezlik yapin.

Hee bu benim fikrim yanlis anlasilmasin...

Açıkçası ben haram helal boyutuna farklı bakıyorum. Ama bu konuda uzman bir arkadaşımızında görüşünü almak isterim. Bana göre havadaki kuşun sahibi Allah'tır.

Hoca' Alıntı:
Açıkçası ben haram helal boyutuna farklı bakıyorum. Ama bu konuda uzman bir arkadaşımızında görüşünü almak isterim. Bana göre havadaki kuşun sahibi Allah'tır.

S.A Hocam...

Düsünki senin koyunlarin var daga otlatmaya götürdün ve o sirada senin yanin dan gecmekte olan bir sürünün koyunlari ile senin koyunlarin karisti diger koyun sahibide bunun farkina varmadi toplayip sürüsünü yoluna devam etti.Aksam sen evine vardiginda baktinki 2 koyun fazla ve bu koyunlar sana ait deyil yada aksini düsün senin iki koyunun eksik.Buna denirki bir baskasina ait olan mali almak bilerek veya bilmeyerekte diye biliriz sayet bilerk yaptinsa hirsizlik bilmeden yaptinsa dalginlik denir nihayetinde mal sahibine malini geri iade etmek sart olur.Yani bizim olmayan bize ait olmayan bir mal.Ayrica havadaki kusun ALLAH`in olduguna inaniyorsunda yerdeki koyunun ALLAH`a ait oldugunami inanmiyorsun bu bana biraz garip geldi hocam.

BISMILLAHIRRAHMENIRRAHIM

Bilmez misin ki, hakikaten göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır, hepsi O'nundur. Size de Allah'dan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır. (Bakara 107.ayet)

Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin mülkü Allah'ındır. Nihayet dönüş de O'nadır. (Maide 18.ayet)

Şüphesiz yerde ve gökte ne varsa hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz. ( Aliimran 5.ayet )

Ey iman edenler, mallarınızı aranızda haksız bahanelerle yemeyin. Ancak kendiliğinizden rıza ile yaptığınız bir alışveriş bunun dışındadır. Kendi kendinizi de öldürmeyin! Allah size karşı gerçekten merhametlidir.( Nisa 29.ayet )

Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz. (Enbiya 35.ayet)

Ey iman edenler! Allah'ın size helal kıldığı temiz şeyleri haram saymayın. Ve aşırı da gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. (Maide 87.ayet)

De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti. (Enam 151.ayet)

De ki, "Baksanıza, Allah sizin için nice rızıklar indirdi, siz onlardan bir kısmını haram, bir kısmını helâl yaptınız". De ki, "Size Allah mı izin verdi, yoksa siz Allah'a iftira mı ediyorsunuz?" (Yunus 59.ayet)

Dillerinizin yalan vasfetmesi ile: "Şu helaldir, şu haramdır" demeyin; aksi halde Allah'a iftira etmiş olursunuz. Şüphesiz Allah'a yalan uyduranlar asla kurtulamazlar. (Nahl 116.ayet)

Gibi vs. diger ayetler. Gerisini siz düsünün

emeğine sağlık Kemal kardeşim. ben de yazımda bunu belirtmiştim.haksız her türlü kazanç haramdır. şahsen ben bu gibi durumlarda inanın en içten şekilde beddua ediyorum. çünkü ben kimsenin bana beddua etmesini istemem.
kuşu tutup kıs kıs gülmenin neresi eğlenceli? hepimiz cebimizden, vaktimizden, uykumuzdan ve sabrımızdan feragat edip, kuşlarımızı besliyoruz. benim onca emeğimi bir başkasının gasp etmeye ne hakkı olur.
hadi tuttun diyelim, arkadaşınla ufaktan şakalaş ama sonra adamın kuşunu ver.
Ayrıca hastalıktı, şahindi,hırsızlıktı derken kalanları ne yapayım. kır kümesi gitsin... Öyle Mi .?
şahine, hırsıza birşey yapamıyoruz. Hiç değilse insan olan emekten anlasın...
ama önce ben geri almaya hak edeceğim. gelen kuş kimin olursa olsun vereceğim demeli......

selamünaleyküm
tahir abi çok güzel şeyler yazmışsın Allah razı olsun.hatırlatmak ve okutmak bile çok güzel.
abi ben hiç kuş kaybetmedim.hiç kuşum çekilmedi şimdiye kadar.ama çektiğim her kuşuda geri iade ettim.sahibinin bi Allah razı olsun demesi yeter bence.sahibi çıkmasada uçururum gene kaybolur gider.haram maldan hayır gelmez.haydan gelen huya gider.
saygılarımla...

tahir abi sana çok teşekkürler olayı çok güzel anlatmışsın.
sadece kuştutmak için besleyenler var onları tutup satanlar.tuttuğun kuş belki küçük bir çocuğun yemeyipte biriktirdiği harçlıkları ile aldığı bir kuş.nasıl alıp onu satcan,parasını yicen.yazık ya.

ömer abi bu kuş hırsı bi çok insanda alışkanlık yaptı yani para hırsı.tamam geçim sağlayanlar var mutlaka, saygım sonsuz.ama bu kuş satma işini aşırıya kaçırıp artık sanal ortamda resmini gösterdiği kuşları yüksek miktarda satanlar var.milletin birbirine güveni bu şekilde kırılmakta.bu para yüzünden kuşlarda kırılmakta mahvolmakta.şunla şunu kırsam şööle bişi alsam acaba kaça satarım diye düşünülüyo, acaba nasıl oynar denmiyo.ondan sonra yüksek fiyatlardan kuş alınmıyo iyi kuş bunumuyo.sonra diyolar iyi kuş kalmadı.e sen hepsini kırıdın iyi çok para kazanacam diye.hünkariyi örnek alalım.güzel kuş dediler.satışında çok fiyat istediler.sonra noldu?kuşları dışarı kaçırdılar.Türkiye de kuş bitti.güzelim tarihi yok ettiler.parayı düşünmeyip kuşun geleceği için çalışsa şimdi biçok kümes hünkariye sahip olurdu, hünkari kalmadı denmezdi.bu biçok şey için geçerli sadece kuş için değil.şimdi bu satma konusu olmasaydı kim tuttuğu kuşu alır kümesine iade etmezdi.adam dost kazanmak isteseydi gelen kuşçunun kuşunu al kardeşim der iade ederdi.sonrada kuş yüzünden kavga çıkıp ölüm olmazdı.
kuş para kazanmaya amaç olmamalı, dost kazanmaya araç olmalı...
saygılamla...

Kemal beye bu aydınlatıcı bilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ben kuşlar tamamıyla kendi iradeleriyle istedikleri yere kondukları için, dahası onların kendi tercihleri olduğu için haram olmayacağını sanmıştım. Artık yakaladıklarımızı verelim o halde. Birde sahibi belli olmayanlar var. Onlar için durum farklı sanırım. Ayrıca ben yakaladığım kuşları genelde bir süre sonra ihtiyacı olan arkadaşlara dağıtıyordum. Yoksa kendi asil kuşlarımızın damarlarını onlarla bozmam.

ALT TARAFI BİR YUMURTA

benim prensiplerime göre.kuş kendi kümesinden başka bir kümes biliyorsa banim kümesimde kesinlikle işi yok getirip verseler artık benim gözümde işi bitmiştir :asla: .hayatta kaçak kuş yakalamam bilmeyerekte olsa yakalasamda ne kadar oyunlu olursa olsun kümese sokmam.iki sebebi var.1.si kesinlikle başkasının kuşu bana lazım değil :asla: .. 2.si kümesimi riske etmem.çünkü başkalarının kümesindeki hastalıgı veya illeti benim kuşlarıma bulaştırabilir.çok onceleri bir sefer başıma geldi.bu yuzden çok kuşum telef oldu.yakaladığıma sevindiğim bir kırmızı kümese kıran dediğimiz ( vebayı ) bulaştırmıştı. ogunden buyana benden uzak olsunlar.kuş değilmi alt tarafı bir yumurta.en iyisi bu işi kaçakçılara bırakalım . :haha:

haaa.. bir seferindede kaçak yüzünden atsinekleriyle mücadele etmek zorunda kalmıştım.

ustad71' Alıntı:
benim prensiplerime göre.kuş kendi kümesinden başka bir kümes biliyorsa banim kümesimde kesinlikle işi yok getirip verseler artık benim gözümde işi bitmiştir :asla: .hayatta kaçak kuş yakalamam bilmeyerekte olsa yakalasamda ne kadar oyunlu olursa olsun kümese sokmam.iki sebebi var.1.si kesinlikle başkasının kuşu bana lazım değil :asla: .. 2.si kümesimi riske etmem.çünkü başkalarının kümesindeki hastalıgı veya illeti benim kuşlarıma bulaştırabilir.çok onceleri bir sefer başıma geldi.bu yuzden çok kuşum telef oldu.yakaladığıma sevindiğim bir kırmızı kümese kıran dediğimiz ( vebayı ) bulaştırmıştı. ogunden buyana benden uzak olsunlar.kuş değilmi alt tarafı bir yumurta.en iyisi bu işi kaçakçılara bırakalım . :haha:

aynen arkadaşıma katılıyorum kuşcu kendi kuşunu gönül rahatlıyla benim diyebileceği kuşu beslemeli
yavru kuş haricinde eke kuş benim kümesimden başkasının kümesine inerse o kuşun kanından damarından kuş bırakmam herkesin bildiği gibi kuş ayrı bir hastalıktır zevktir insanı tartışmaların boyutunda kavgaya ve daha ilerisne götürür o yüzden başka birinin kuşu lazım değil bana
ağlayanın malı gülene hayır olmaz benim görüşüme göre

izninizle bu konuyuankete dökmek istiyorum.
buradan ankete ulaşabilirsiniz.

viewtopic.php?f=8&t=1026

ben dönek besliyorum dönek kuşları hemen yükseklik kazanan kuşlardır ve parıltıya açık kuşlardır.ben kuşları ne zaman uçursam bizim komşulardan 4 kişi kuşcu benim kuşlara parıltı verirler ve indirirlerdi.Sonra bana hava atarlardı.
Bende uçuş saatlerini degiştirdim herkes yatakda iken saat sabah 6:30 da uçuş yaptırmaya başladım kuşlara.
Kimin kuşu gelirse gelsin kuş hakiki dönek olsun asla başkasının kuşunu dünegime sokmam 3 gün karantinaya sokarım.

Bizim buralarda bazı kuşçular arasında yarışma havasında bir oyun var. Mesela aliyle mehmet önce birbirlerinin kümesine giderler ve beğendikleri kuşları seçerler daha sonra belli bir saat belirliyip kuşlarını uçururlar artık kim kimiin kuşunu çekerse...
Açıkça ben hiç böle bi oyun oynamadım çünkü binevi kumar. Ama izlemesi zewkli oluyor :tamam:

Geri