yakalayabıldıgım doneklerımden bır kac resım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
selam kırmızı döneklerim

sitenize yeni üye oldum 30 yasındayım dönek beslemeye 13 15 yaslarında basladım 2 yıldır sadece kırmızı donek yetıstırıyorum bır cıftten yılda 6 ıla 8 yavru alıyorum ve satıyorum harıka bır ırk keyfı bambaska hele bırde donusunu yapıyorsa resımlerı atamadım profesyonel fotograf makınasıyla cektıgım ıcın boyutu buyuk geldı sıte almadı yenılerını cekıp koyucam ılgılı arkadaslarada yardımcı olmaya calısırım aranıza katılmak guzel ıyıgunloer dılıyorum

Re: selam kırmızı döneklerim

Aramıza hoşgeldin paylaşımlarını bekleriz. İyi forumlar.

Recep bey hoşgeldiniz fotoğrafları bekliyoruz

erosturk_' Alıntı:
sitenize yeni üye oldum 30 yasındayım dönek beslemeye 13 15 yaslarında basladım 2 yıldır sadece kırmızı donek yetıstırıyorum bır cıftten yılda 6 ıla 8 yavru alıyorum ve satıyorum harıka bır ırk keyfı bambaska hele bırde donusunu yapıyorsa resımlerı atamadım profesyonel fotograf makınasıyla cektıgım ıcın boyutu buyuk geldı sıte almadı yenılerını cekıp koyucam ılgılı arkadaslarada yardımcı olmaya calısırım aranıza katılmak guzel ıyıgunloer dılıyorum

Photoscape programıyla fotoğraf boyutlarını düzenleyebilirsiniz. yani ben öyle yapıyorum :hhh: :heyo:

recep fotoğraf yükle de, ben de 1 çift kırmızı dönek edinmek istiyorum, aradıklarımdansa belki hediye falan edersin 1 çift, üretime beraber devam ederiz :)

(hoşgeldin)

sıteye bugun uye oldum hemen arkadaslar bır kac resım at dıye ısrar etmısler 50 kırmızı donegımden yakalaya bıldıgım en guzel kareler kara kuyruklarda benım ucururken kı oncu kuslarım

Ekli dosyalar

• PHOT0073.webp
    PHOT0073.webp
    138.8 KB · Görüntüleme: 1,290
  • PHOT0074.webp
    PHOT0074.webp
    179.8 KB · Görüntüleme: 1,377
  • PHOT0075.webp
    PHOT0075.webp
    175.2 KB · Görüntüleme: 1,336
  • PHOT0076.webp
    PHOT0076.webp
    183.3 KB · Görüntüleme: 1,247
  • PHOT0077.webp
    PHOT0077.webp
    223.2 KB · Görüntüleme: 1,363
Maşallah.Hayırlı beslemeler bol yavrular.

Recep bey kuşlara maşallah özellikle en son eklediğiniz çakal güzel görünüyor kuşları uçuruyormusunuz performansları hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.

maşallah, maşallah :)

KUŞLAR GÜZEL MAŞALLAH..

1 TANESİ KAPI AÇMAYI DA ÖĞRENMİŞ.. :haha:

YERLERDE YEM OLMASA İYİ OLUR BENCE .YEMLİKLERİ VARDIR MUTLAK..

BODRUM GİBİ GÖRÜNÜYOR..HAVALANDIRMAYA AMMAN DİKKAT..

BOL YEM BULUNDURMA BÖYLE YERLERDE FARE, BÖCEK BOL OLUR..

KOLAY GELSİN.. :slm:

RECEP ARAMIZA HOŞGELDİN..

SEVGİLERİMİZLE.. :slm:

s a aramıza h g recep kardesim masallah hepside bir birinden güzel vede saglıklılar güle güle uçurup besleyiniz

paylasım için tesekkürler güzel paylasımlar

saygılar

ŞehZade-05-' Alıntı:
Maşallah.Hayırlı beslemeler bol yavrular.
tesekkur ederım

DÖNEKCI35' Alıntı:
Recep bey kuşlara maşallah özellikle en son eklediğiniz çakal güzel görünüyor kuşları uçuruyormusunuz performansları hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.
kuşlar izmırden gelme kostumlerı duzgun almamıza ragmen yavrularda beyazlıgı agırlıkta olanlarda cıktı bunun uzerıne bızde klınık arastırma yaptık sız cakal dıyorsunuz sanırım bursada muradiye olarak adlandırıyoruz klınıkte tuy yapılarını ınceledek mıkroskopla bakarsanız sıyah doneklerle kısmızı doneklerın tuy orgulerı cok farklı buda ıkı ayrı ırk oldugunu gosterıyormus ancak bazı kırmızıların sıyahlarla aynı tuy yapısına sahıp oldugunu gorduk bunun uzerıne bırısı sıyah bırısı kırmızı olmak uzere es yaptık yavruların tuylerı degısken oldu bırı sıyaha cekerken bırı kırmızıya cektı buda saf kan olmadı yanı uzun lafın kısası kostumu harıka dıye aldıgımız saf kan sandıgımız kırmızı nın sıyahtan geldıgını anladık bunu da klınık dısında nasıl anlarız onu arastırıyoruz resımlerdekı kusları cıftlıkte yetıstırıyoruz daha sonra evımın terasına alıstırıp hangısı hep donuyor hangısı arada bır donuyor hangısı donmuyor seklınde ayırıyoruz fıyatlarını buna gore belırleyıp mezatlarda veya pazarlarda satısa cıkarıyoruz

[email protected]' Alıntı:
KUŞLAR GÜZEL MAŞALLAH..

1 TANESİ KAPI AÇMAYI DA ÖĞRENMİŞ.. :haha:

YERLERDE YEM OLMASA İYİ OLUR BENCE .YEMLİKLERİ VARDIR MUTLAK..

BODRUM GİBİ GÖRÜNÜYOR..HAVALANDIRMAYA AMMAN DİKKAT..

BOL YEM BULUNDURMA BÖYLE YERLERDE FARE, BÖCEK BOL OLUR..

KOLAY GELSİN.. :slm:
yemlerı yerde vermıyorum aslında ama yenı kumes yaptırıyorum bır kacgun garajda mısafırler yem sılosunda verıyorum dus sularında dıs bakterı ılacı ayda bır ıcme suyunda vıtamın takvıye edıyorum 3 ayda bırde bacaktan yapılan ıklım degısıklerı ıcın dırenc asıları var 6 ayda bırde kan testlerını yapıyoruz elımızde olanların her bırının tek tek resımlı dosyaları var kusu satarken alıcıya verıyorum bu dosyayı hangı tarıhte dogdu kac yavru verdı esı kım yavru bakıyormu hangı ılaclar hangı tarıhte verıldı bunları ıcerııyor

erosturk_' Alıntı:
DÖNEKCI35' Alıntı:
kuşlar izmırden gelme kostumlerı duzgun almamıza ragmen yavrularda beyazlıgı agırlıkta olanlarda cıktı bunun uzerıne bızde klınık arastırma yaptık sız cakal dıyorsunuz sanırım bursada muradiye olarak adlandırıyoruz klınıkte tuy yapılarını ınceledek mıkroskopla bakarsanız sıyah doneklerle kısmızı doneklerın tuy orgulerı cok farklı buda ıkı ayrı ırk oldugunu gosterıyormus ancak bazı kırmızıların sıyahlarla aynı tuy yapısına sahıp oldugunu gorduk bunun uzerıne bırısı sıyah bırısı kırmızı olmak uzere es yaptık yavruların tuylerı degısken oldu bırı sıyaha cekerken bırı kırmızıya cektı buda saf kan olmadı yanı uzun lafın kısası kostumu harıka dıye aldıgımız saf kan sandıgımız kırmızı nın sıyahtan geldıgını anladık bunu da klınık dısında nasıl anlarız onu arastırıyoruz resımlerdekı kusları cıftlıkte yetıstırıyoruz daha sonra evımın terasına alıstırıp hangısı hep donuyor hangısı arada bır donuyor hangısı donmuyor seklınde ayırıyoruz fıyatlarını buna gore belırleyıp mezatlarda veya pazarlarda satısa cıkarıyoruz

Recep bey kuşlarınızda siyahlarla aynı tüy yapısı çıkan kuşlarınız siyahlardan gelmedir ve bunların çoğunluğu üzerlerinde mutlaka siyah bir tüy bulundururlar bu kuşlar dönekçiler için değerlidir.Ancak iki kırmızıyı birbirine eş ettiğinizde altlarında kırmızı geliyorsa performans açısından pek tatmin etmeyebilir sizi bu benim şahsi görüşüm.Siz sanırım ticari amaçlı olarak yapıyorsunuz bu işi ancak benim size tavisyem bu dönek güvercinlerinin kendi içlerindeki soylarını araştırıp yani palkanat karakanat vb. ona göre eş ederseniz sattığınız kişilerde sizin gibi hüsrana uğramaz iki çakaldan çıkan kara yavruları uçurmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Kuşlarınıza bakın ve üzerlerinde siyah nokta olanları siyahlara eşleyin ve çıkan yavruları üzerinde siyah nokta olmaya eş ederek bir takip yapın aldığınız yavruların istediğiniz düzeye yaklaştığını göreceksiniz.

Ekli dosyalar

• SAM_2940 (Kopyala).webp
    SAM_2940 (Kopyala).webp
    65.1 KB · Görüntüleme: 1,462
DÖNEKCI35' Alıntı:
erosturk_' Alıntı:
DÖNEKCI35' Alıntı:

Recep bey kuşlarınızda siyahlarla aynı tüy yapısı çıkan kuşlarınız siyahlardan gelmedir ve bunların çoğunluğu üzerlerinde mutlaka siyah bir tüy bulundururlar bu kuşlar dönekçiler için değerlidir.Ancak iki kırmızıyı birbirine eş ettiğinizde altlarında kırmızı geliyorsa performans açısından pek tatmin etmeyebilir sizi bu benim şahsi görüşüm.Siz sanırım ticari amaçlı olarak yapıyorsunuz bu işi ancak benim size tavisyem bu dönek güvercinlerinin kendi içlerindeki soylarını araştırıp yani palkanat karakanat vb. ona göre eş ederseniz sattığınız kişilerde sizin gibi hüsrana uğramaz iki çakaldan çıkan kara yavruları uçurmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Kuşlarınıza bakın ve üzerlerinde siyah nokta olanları siyahlara eşleyin ve çıkan yavruları üzerinde siyah nokta olmaya eş ederek bir takip yapın aldığınız yavruların istediğiniz düzeye yaklaştığını göreceksiniz.
evet soyledıklerınıze aynen katılıyorum benı uzen kısım kusculukta fazla kusumuz olsun dıye onu onunla bunu bununla ese atıp kusları cok bozmus olmamız sahsı gorusumdur saf kanlılıkla fazla oynamamak lazım bence umarım daha ıyı kuslar elde edebılırız altın bas kelebek aldım sarı kafa sarı kuyruk olması lazım ama sarılıklar gelısı guzel nerede ısterse orada cıkmıs hos olmuyor bence bugun at yetıstırıcılerı bu konuya onem verıyor bence bızde kuscular olarak bu konuya onem vermelıyız ılgınız ve sohbetınız ıcın tesekkur ederım

Ben teşekkür ederim aklınıza gelen bir şey olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
Bu arada eklediğiniz fotografların en sonundaki dişiye dikkat edin diğerlerinden farklı olmuş performans açısından tatmin edeceğini tahmin ediyorum

Geri