Yan çatıma ATMACA İNDİ !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aslan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 743

aslan55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aslan Dikme
Meslek
Web Programlama ve Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Sabah saatlerinde öğleden önce kuş uçururken çatımın yanındakı dublexe ATMACA indi ve 5 sn ye sonra hemen kalktı.
Kanat sesine arkama döndün havada uçurdugum zerde kuşum dublexın yerıne attı kendını ATMACA ise dublexın bacasına sonra hemen kalktı gıttı . Atmaca hangi aylarda veya hava durumuna göre (soguk havadamı sıcak havadamı ) görünür. Yan çatıya kadar indiyse yarın birgün benim kümesimede girer mi ? Kuşlarımı sabahdan aksama kadar salık bır sekılde bırakıyorum bundan sonra bırakmıyım mı ? Atmacaları nasıl uzak tutarım veya önlem alabilirim. ?

Kuşlarını Tabiki Sabahtan Ahşama Kadar Açık Bırakma. Zaten Çatıda Kuş Besliyosun OrayI Yırtıcılar Devamlı Ziyaret Eder. Ve Kuşlarını Saldıgın Zamn Uçurdugun Zaman Gözün Kuşlarında Olsun.. Mesela Ben Uçururm Yarım Saat Sonra Pırıltı Verir İndirir Kümesime Koyarım Kuşları Teklikeye Atmaya Gerek Yok.. Saygılar

Polatlı06' Alıntı:
Kuşlarını Tabiki Sabahtan Ahşama Kadar Açık Bırakma. Zaten Çatıda Kuş Besliyosun OrayI Yırtıcılar Devamlı Ziyaret Eder. Ve Kuşlarını Saldıgın Zamn Uçurdugun Zaman Gözün Kuşlarında Olsun.. Mesela Ben Uçururm Yarım Saat Sonra Pırıltı Verir İndirir Kümesime Koyarım Kuşları Teklikeye Atmaya Gerek Yok.. Saygılar
Bende öyle yapmayı düşünüyorum ilgilendiğin için teşekkürler

kümesinizi kapalı tutun bence sadce atmacalar deil kargalarda yavrlarınıza zaar verebiliyo bazen zaten kış aylarına giriyoruz hayvanlar gerli yiyeceklerini bulamadıkları için kuşlara saldırıyolar dikatli olun saygılr

latif yıldız' Alıntı:
kümesinizi kapalı tutun bence sadce atmacalar deil kargalarda yavrlarınıza zaar verebiliyo bazen zaten kış aylarına giriyoruz hayvanlar gerli yiyeceklerini bulamadıkları için kuşlara saldırıyolar dikatli olun saygılr
eve dediğin gibi yapacam bundan sonra eyw

önemli değil vazifemiz bir birimize yardımcı oluyoruz sadece saygılar

Atmacalar veya diğer yırtıcılar için belli bir zaman dönemi yok aslında.Atmaca bütün yıl boyunca her mevsim rahatlıkla görebilirsin.Ama daha çok bu kış ayına girerken rastlıyoruz av bulmakta zorlandıkları ve aç kaldıkları için.Diğer arkadaşlarında dediği gibi kuşlarını açık bırakmana gerek yok yuvada dursunlar işleri ne (: Sen izlemek istediğin zaman uçurur keyfini alır koyarsın yuvalarına.Açık yuva her zaman tehlikedir.Martı , karga , atmaca ' nın en sevdiği yerlerdir açık yuvalar.

Geri