yanaşmanın cinsi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

muygun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet UYGUN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
resimdeki kuş erkek 17 kuyruk, kanat kuyaruk beyaz ,yağ bezesi yok iki gözüde çakır.

Ekli dosyalar

• GetAttachment[7].webp
    GetAttachment[7].webp
    33.9 KB · Görüntüleme: 1,312
çakal bursa diyosunuzda bence bu kus kırma cünkü; oynar 17 kuyruk olmaz soyunda leke var bunun selanik - döneklerde 16 kuyruk olur da sepet kuyruk binmiş olabilir yada sotunda olabilir ..........

Resimdeki kuş çakal, tekirdağda cok beslenir, bu kuşlarda kuyruk ustu beze olmaz ,makaracı ırklarımızdandır, kuyruk telek sayısı genelde 14-16 dır, bende kırmızı akkuyruk vardı onunda kuyruk telek sayısı onyediydi.

erkek çakal akkuyruk dediğiniz gibi kuyruküstü yağ bezesi olmaz ama 17 kuyruk işini tam bilmiorum fazla galiba

bencede çakal balıkesirdede zaman zaman mezatlarda çıkıyor öyle geçiyor döneklere yakın uçuşu oldugunu duydum ama hiç havada oyununu görmedim 17 ye gelincede olabilir bazen 16 yada 17 oluyor yanılmıyorsam sepet kuyruk konusuna gelincede sanmam tam bir çakal gibi göz ve renkde güzel güle güle uçur hocam.ayagında markada var heralde .

Dönek ve dolapçıya benzer oyun stili vardır. Bursa oynarı değil, dolayısıyla bursa çakalı denmeside yanlış olur. Çakallar makaracı sınıfına tabiidir. Ege bölgesinin büyük kesiminde dolapçı olarak beslenir. Denizli, Muğla, Aydın, Çine gibi şehirlerde dolapçı olarak beslenmekte, dolapçı kırmızı çil, düz kırmızı ve altınbaşlarla eşlenmektedir.
Forumda detaylı resimlerine ve bilgilerine ulaşabilmek için makaraci-guvercinler/ adresindeki konu başlıklarına göz atabilirsiniz. Ayrıca kuş maşallah göz, gaga olarak çok güzel.

tahminmce cinsi çakal olabilir ama önemli olan çok güzel bir kuş olması.Erkek olduğunu tahmin ediyorum.Kanadı gelince kuşu uçurup oyununa bakın bakalım nasıl oynayacak.

kelebekci34' Alıntı:
tahminmce cinsi çakal olabilir ama önemli olan çok güzel bir kuş olması.Erkek olduğunu tahmin ediyorum.Kanadı gelince kuşu uçurup oyununa bakın bakalım nasıl oynayacak.
bende kanadı gelsin diye bekliyorum uçurcam kırkık olarak gelmiş kuş ondan yoluk kanadı.hüseyin beyin dediği gibi oyunu dolapçılara benziyosa yem var ona benim kümeste , takla şeklinde makara yaparsa mezata.

Geri