YANIK YAVRUNUN GELİŞMESİ HK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar

16 Nisan 2011 ve 17 Nisan 2011 tarihindelerinde çıkan yavrularımdan bir tanesi ne yazık ki gelişim problemi yaşadı ve fotograflarda da göründüğü gibi YANIK oldu. Şuan anası ve babası yanık yavruya bakmıyor. Sadece gelişmiş olan yavruya bakıyorlar. Yanık yavruyu ben kendim besliyorum. Her sabah ve her aksam yemden sonra yarım colvit plus veriyorum. Fotografları çektiğimde yavruyu doyurmamıştım o yüzden kursağını boş görmeniz sizi yanıltmasın.
Sizlerinde bildiği gibi yanık yavruların gelişimi oldukça emek ve zaman isteyen bir hadise...

Acaba bu konu ile ilgili farklı fikri olan arkadaşlar varmı ? Yani bu yavruyu ne yaparsak daha sağlık ve hızlı büyütürüz.

Ekli dosyalar

• 73.webp
    73.webp
    190.5 KB · Görüntüleme: 1,293
  • 74.JPG
    74.JPG
    310.6 KB · Görüntüleme: 1,075
  • 75.webp
    75.webp
    198.3 KB · Görüntüleme: 1,308
YEMLEME ZAMANI BÜYÜK YAVRUYU AL ÖNCE KÜÇÜĞÜ DOYURSUNLAR SONRA BÜYÜĞÜ KOY

umut kardesim yavrunun ana babası yavrulara kusacagı zaman büyük yavruyu al küçük yavruya kussunlar yavru küçük diger yavru büyük oldugu için büyük yavru daha uyanık davranıp kendini besletiyor ana baba yavruya kusacagı zaman büyük yavruyu al küçüge kussunlar ama biraz geç kalmıssın gibi o yavru büyümeyebilir kolay gelsin

saygılar

Evet bencede büyüğü al büyükten küçüğe fırsat kalmıyor

Balık yağı balya yutturursan kendini toplayabilir.

Abiler dediğinizi bir kaç kez denedim. Büyük yavruyu çıkardım kümesten ama anne baba gene kusmadı küçük yavruya. Bu sefer tereddüte düştüm. Küçüğü kurtaralım derken büyükten de olmak istemedim.

selamlar kardeş.aynı tarihte benim bir çiftin yavruları çıktı. aşağı yukarı bende aynı sorunu yaşadım.abilerin dediği gibi büyük yavruyu al küçüğü beslerler.büyük çünkü beslenme vakti hep küçüğü ezer onun önüne geçer ve kendini besletir. ben birde şöyle bir şey yaptım. bebe bisküvisini şırıngayla ek olarak küçük yavruya yediriyorum. büyüğü yakalayamadı ama bu kadar da küçük kalmadı. her geçen gün farkı kapatıyoruz. saygılarımla,

Hakikaten bebe büsküvisi mi faydalı yoksa şu palet yemler mi veya ekmek mi ? Bence derin bir mevzuu eskiden anasız veya bakımsız kuşlarıma ağzımla yem öğüderek kendim bakardım teknoloji var ama hangisi ?

Palet yemi ılık suda eriterek muhallebi kıvamında iken büyük boy şırınga ile verebilirsiniz, yada ben kendi uyguladıgım yontemi söyleyim size. Mutfak da bayanların kullandığı pastacılık şırıngası var, baya büyük ucu da geniş. Onun ucuna yumuşak bir serum lastigi gibi bir boru gecirerek hayvanın boğazından sokmak süreti ile tüm mamayı kursagına kadar boşaltabilirsiniz. Yanlı palet yem şişeceğinden ölçüyü kacırmamanız gerekir. Bence işi şansa bırakmayın annesi babası beslesi diye, yeme düşene kadar kendiniz bakın..İnşallah kendine gelir yavru.

BU KUŞLARIN İLK YAVRULARI MI ÖYLEYSE İKİNCİ YAVRUYUDA BÖYLE YAPARLARSDA ONLARA TEK BAKTIR YANİ YUMURTANIN BİRİNİ BAŞKA KUŞLARA KAYDIR.BAZI KUŞLAR YAVRULARA BÖLE AYARSIZ BAKAR BAZISIDA EŞİT BÜYÜTÜR İLK GÜN SÜTÜNÜ BİRİNCİYE AZ VERİR İKİNCİYİ BEKLETİR İKİNCİ ÇIKINCA İKİSİNE BİR VERİR
BU YAVRU YAD MAMLIK AL ONLA BESLE YAĞDANLIK GİBİ BİRŞEYDİR.
MAMAYI KENDİN HAZIRLA MISIR UNU+GALETA UNU + ÇUÇUK MAMASI+ BEBE BİSKÜİSİ +ÖĞÜTÜLMÜŞ MUHABBET KUŞU YEMİ ( BAHARATÇILARDA DEĞİRMEN VARDIR ONDA ÖĞÜTTÜR) TOZ MİNERAL + MULTİVİT VB. TOS BUNLARIN HEPSİNİ KARIŞTIR BİRGÜN YUMURTA SARISI BİRGÜN BALIKYAĞI KATARAK ILIK SU İLE KAR MAMALIKLA SABAH AKŞAM AYNI SAATTE VER BAK DİĞERİNİ GEÇİYO MU GEÇMİYOMU GÖR
KOLAY GELSİN

dynatech' Alıntı:
Palet yemi ılık suda eriterek muhallebi kıvamında iken büyük boy şırınga ile verebilirsiniz, yada ben kendi uyguladıgım yontemi söyleyim size. Mutfak da bayanların kullandığı pastacılık şırıngası var, baya büyük ucu da geniş. Onun ucuna yumuşak bir serum lastigi gibi bir boru gecirerek hayvanın boğazından sokmak süreti ile tüm mamayı kursagına kadar boşaltabilirsiniz. Yanlı palet yem şişeceğinden ölçüyü kacırmamanız gerekir. Bence işi şansa bırakmayın annesi babası beslesi diye, yeme düşene kadar kendiniz bakın..İnşallah kendine gelir yavru.

Bende en büyük boy enjektorude var yağdanlığıda var pasta şırıngasıda var ama o palet yem yüzünden iki yavrum öldü takviye suda verdim ama nafile

Palet yem dediğin civci piliç besi yemiyse dokunur.Çünkü onun içinde hayvansal gıdalar ,sakatat balık sakatatı kemik tozu kan vs. var.Güvercinler ise etçil değildir bu yem dokunuyor büyük kuşlara bile dokunuyor kurt yapıyor senin yavru ya tabi dokunmuştur.

Palet yemi bende tavsiye etmem sallabaş yapıyor.

BEN BU GİBİ DURUMLARDA KÜMESTEKİ DİĞER YAVRULAR İLE KÜÇÜKLERİ KÜÇÜKLERLE EŞLİYORUM DOLAYISIYLA AYNI ANDA BÜYÜYORLAR BENDE OLUYOR ANCAK BAŞKA YAVRU YOK İSE TAKVİYE YAPILACAK TÜP İLE MAMA VERİLECEK KOLAY GELSİN.

SEZAR1' Alıntı:
BEN BU GİBİ DURUMLARDA KÜMESTEKİ DİĞER YAVRULAR İLE KÜÇÜKLERİ KÜÇÜKLERLE EŞLİYORUM DOLAYISIYLA AYNI ANDA BÜYÜYORLAR BENDE OLUYOR ANCAK BAŞKA YAVRU YOK İSE TAKVİYE YAPILACAK TÜP İLE MAMA VERİLECEK KOLAY GELSİN.
Yavrularımı yer değiştiriyorsunuz,bakıyormu o zaman yavruya.

selam arkadaslar yanık büyüyen yavrularda veya salıklı hiç farketmez takviye olarak milipa 8 tahıl karışımlı bebek maması su ile karıştırarak verilmesini tavsiye ederim saygılar...

geçenlerde bir kuşcu ile konuştum palet yemin bir numara daha ufalanmış palet yem kullanmamı tavsiye etti

bu nerdeyse yarı toz yarı palet kırıkları halinde yarım palet yemler.. yıllarca yavru aldığını nerdeyse hiçbir yavrunun ölmediğini söyledi.. bizde iki arkadaş yemciden kırık palet yemleri aldık yavruların harika derecede geliştiğini gördüm 3 günde yavrunun gözü açılmaya başladı

5 gün sonra arkadaşa uğradım bana dediki yavru ishaldi bu yemleri verdiğğm günden beri yavrunun ishali geçti hatta kendisinden önce çıkan yavrulardan bile büyük sağlıklı durduğunu kendimiz gördük

ve ayrıca iştahsız yeme düşme zamanı geldiği halde yeme düşemeyen yanık yavruya cam şişede KARIŞIK MEYVE TAHILLI bebek ek gıdasını suda acarak

pompyla günde bir kere sadece iki gün verdim ve kuşun tüyleri iki günde düzeldi sağlığı normale döndü iştahı açıldı

ama küçük yavruya bakan anaçlara normal paletten bir numara daha küçük palet verilmesini tavsiye ederim... eywallh

Geri