yapışan dişi bir kuşum var bir sorum olacak..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bi dişi kuşum var. ilk kaldırdığımda 3-4 taklayla baya uzun gidiyor. Ama sonra ne havada oyun var ne inerken.. direk gelip yapışıyor..( geniş arazide besliyorum).. Bu kuş sizce beslenirmi nasıl bir erkeğe vurmak lazım? Sırf kalkarken uzun gidiyor diye hala atamadım kümesten..

selamunaleykum
oncelikle karari sen vereceksin ben fikrimi soyleyeyim cok buyuk risk onu tutmaniz diyelimki yavrusu dort dortluk torunu ya ona cekerse cok emek cok zaman kaybettirebilir size bence kimseyede vermeyin bakici yani yumurta cekin ona
saygilarla ferhat

Aleykumselam. Sağolasın abi. O yönünü hiç düşünmemiştim. Yumurta çekmek mantıklı.Zaten az kuş var kümesde.
Saygılar..

merhaba,arkadaşım dişi kuşlar genelde yavruya kusmasından sonra oyunlarını düzeltmeye başlarlar sende bir kaç yavru al dene sonra yumurta çekme olayına gir ,sattığımız kuşlar başkalarında oyuna başlamasın biraz sabır sonra olmazsa icabına bakalım, :slm:

bencede kuşu biraz daha zorla olmazsa yumurta aşır

S.A. YAPISAN KUŞU DUZELTMEK IMKANSIZ GIBI BISEY KONDUGU YERE DIREKDE KOYSAN GELIR PAT DIYE KONAR KUS YENI KIZMA FALANSA YAVRU YUMURTA GÖRSUN ÖLE DENE EGER AYNI HAREKETLERI YAPIYORSA YOL VER GITSIN BESLEMENIN ALEMI YOK HA IYI YAVRUYA BAKIYORSA ARKADASLARIN DEDIGI GBI BAKICI YAP .. TAM PERDAH ALMADIKLARINDAN KUS KENDINI SIKMADAN GELIYOR ATIYOR YERE KENDINI ...

Yavruya 10 gün falan kustu. sonra yavrular öldü ama kuşda hiç düzelme yok.. hergün uçuruyorum hergün aynı.. Yol vermenin zamanı geldi sanırım.. Teşekkür ederim Saygılar..

selamunaleykum
ben ilk yazimda bakici yap derken ileride duzelir diye dememistim bakici yop derken anlamayanin eline gecipde cogaltmasin diye demistim sayet satar veya birine verirsen bir mutdet sonra ondan cogalir ve birilerine yine sorun olur belki birgun yavrulari sana dahi rasgelir kotuyu satarak kuslari duzeltemeyiz gozetimaltinda tutar ve cogalmasina izin vermezsek olur
saygilarla ferhat

Yok abi anladım ben demek istediğini.. Zaten ben daha hiç parayla kuş satmadım.. Zaten çok iyi kuşlarım da olmadı.. Ama kümesi değiştirmeye karar verdim. Bundan dolayı azaltmam lazım. Bildiğim birine kuşu da söylerek vercem.. Herkes kafasına göre beslediği için kırıldı zaten bu kuşlar. Şimdi bize de bunları beslemek kaldı ...

Saygılarımla Teşekkür ederim tekrar...

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
ben ilk yazimda bakici yap derken ileride duzelir diye dememistim bakici yop derken anlamayanin eline gecipde cogaltmasin diye demistim sayet satar veya birine verirsen bir mutdet sonra ondan cogalir ve birilerine yine sorun olur belki birgun yavrulari sana dahi rasgelir kotuyu satarak kuslari duzeltemeyiz gozetimaltinda tutar ve cogalmasina izin vermezsek olur
saygilarla ferhat
,ferhat kardeşim doğru söylüyosun zaten yapışan kuşları uzun gidyor diye çoğatan arkadaşlar çok insana yıllar kaybettirdiler kendileride kaybetti halada ısrarla kaybettiriyorlar sonsuç rezalet, arkadşım dişyi kaldır at verdiğin emeğe saygı duy iyisıne emek harca ,saygılar

Geri