Yaptigim Kumes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
47036223.jpg

71051901.jpg

13338556.jpg

81189487.jpg

14021312.jpg

Fazla guvercinim yok ama zamanla daha cogalacaktir insallah , 7-8 yil aradan sonra tekrar basladik hayirlisiyla.
Hersey gonlunuzce olsun , kalin saglicakla.

Paylaşımınız için teşekkürler.Güzel görünüyor.

esesli26' Alıntı:
kaç paraya mal oldu kumes

Ne yalan soyleyim hemen hemen 600 euroya mal oldu , ama bu sevdaya deger.Onemli olan kuslarin sagligi ve rahatligi , imkanim vardi bende biraz buyuk yaptim ve temiz yeni tahtalar kullanarak yaptim.Insallah kuslarin bir hayrini gorurum.

kümes çok güzel profolyonel yetiştiricilik için atılan ilk adım iyi bir kümestir...baca yaptınızmı görmedim ama küçük bir baca yapmalısınız kümesin üstüne; birde dış cephesini güzel bir renge zevkinize göre yağlı boya ile olabir(benim tercihim beyaz renk olurdu)boyarsanız çok güzel bir görüntü yakalarsınız eminim..hayırlı olsun güle güle keyifli zevkli kaliteli kuşlar beslemeniz dileğiyle..

Kümes güzel olmuş , elinize sağlık umarım keyifli zaman geçirirsiniz kuşlarınızla . Yanlız resimden kuşlar keyifsiz duruyorlar. Yeni yerlerini mi yadırgadılar yoksa bir sıkıntıkarımı var bakmak lazım. selamlar.ŞER5EF

kemal' Alıntı:
kümes çok güzel profolyonel yetiştiricilik için atılan ilk adım iyi bir kümestir...baca yaptınızmı görmedim ama küçük bir baca yapmalısınız kümesin üstüne; birde dış cephesini güzel bir renge zevkinize göre yağlı boya ile olabir(benim tercihim beyaz renk olurdu)boyarsanız çok güzel bir görüntü yakalarsınız eminim..hayırlı olsun güle güle keyifli zevkli kaliteli kuşlar beslemeniz dileğiyle..

Oncelikle cok tesekkur ederim , baca yapmaya gerek duymadim cunku kumesin ust tarafi 10-15 cm kalinliginla ve 3 metre uzunlugula aciklik var zaten , oraya tel koydum..ayrica kumesin arka ust tarafindada ufak hava delikleri var..gordugunuz gibi birde 2 kapi arasina tel yaptim hava girsin diye..yazin kumesin sag tarafi bos kalirsa oranin kapisini da acik birakabilirim ..havalandirmada fazla problem cekecegimi zannetmiyorum acikcasi.
Evet boya yapacagim ama bu aralar havalar cok yagmurlu cok ruzgarli , birkac gun sonra havalar biraz iyi oldugunda onuda yapacagim.Ya beyaz yada krem rengine boyamayi dusnuyorum artik o gun neye karar veririm bilmiyorum (:

Tekrar tesekkur ederim.

şeref' Alıntı:
Kümes güzel olmuş , elinize sağlık umarım keyifli zaman geçirirsiniz kuşlarınızla . Yanlız resimden kuşlar keyifsiz duruyorlar. Yeni yerlerini mi yadırgadılar yoksa bir sıkıntıkarımı var bakmak lazım. selamlar.ŞER5EF

Tesekkur ederim , evet kuslarin yarisindan fazlasi keyifsiz.
Kuslari aldigimda hepsi cok hareketlilerdi , yalniz sonradan aldigim 1 cift yavrudan biri hastaydi ve yem yedikten sonra ertesi gun yemi geri cikartiyordu bunun neticesinde bir iki guvercinim o yemleri yediler engel olamadim.
Bunu bir iki defa gordum ve dun en aktif guvercinimide kusarken gordum..bundan birkac gun once hic kusan kus gormemistim ama dun tekrar gordum , onunda keyfi kactigini gordugumda benimde keyfim kacti hemen ilac almaya gittim bugun.5-6 gun boyunca sularina gunluk 1 litre sularina 1 paket pudra seklinde ilac kullanmami tavsiye ettiler bende aldim ilaclari az once ilk uygulamayi yaptim..5-6 gun boyunca yapacagim artik sonra bakacagiz insallah duzelirler.

Ayrica 1 cift 2 gun once baska bir ortamda yumurtlamisti , onlarin fazla rahatsizligi yok gayet keyiflilerdi..dun aldim kusu yuvasiyla birlikte yeni kumese koydum ama yatmadi yumurtaya ..bahcede gezdirirken surekli eski ortamini aradi bahceyi gezip durdu suan ondan keyifsiz olabilirler.
bir disinin de erkegi kacmisti , 2 yumurtasini altindan almistim oda ondan keyifsiz olabilir cunku hicbir hastaligi yok gayet sagliklidir.

Bugun ayrica sularina limon siktim , birazda tuz yedirdim(cok az)..vitamin felan aldim , onlarida yarin verecegim insallah hepsi kendini bulurlarda huzurlu bir ortam olusur.
Tekrar cok tesekkur ederim.

sevgili ali
kümesin hayırlı olsun çok güzel olmuş yapanın eline sağlık inşallah bol yavru alırsın ve istediğin kuşlara sahip olursun .
ahmet esmek

kuzeyli' Alıntı:
sevgili ali
kümesin hayırlı olsun çok güzel olmuş yapanın eline sağlık inşallah bol yavru alırsın ve istediğin kuşlara sahip olursun .
ahmet esmek

Tesekkur ederim abi.

güzel kümes yapmışsın abi inşallah o kümesi dolduracak kadar kuşun olur... :slm:

sarı kırmızıya boya kümesin rengini güzel olur o zaman kuşların hayrını görürsün kal sağlıcakla..:D

mehmet tali' Alıntı:
güzel kümes yapmışsın abi inşallah o kümesi dolduracak kadar kuşun olur... :slm:

Tesekkur ederim guzel kardesim.

kuscu_19' Alıntı:
sarı kırmızıya boya kümesin rengini güzel olur o zaman kuşların hayrını görürsün kal sağlıcakla..:D

:haha: sari kirmiziya boyarsam kuslar strese girer birdaha ucmazlar..aslinda sari laciverte boyuyacaktim kocaman Fenerbahce logosu ile ama sonra caydim bakarsin yinede o renge boyarim :heyo:

Kümesiniz çok güzel olmuş.İyi günlerde sağlıklı kuşlar yetiştirmeniz dileğiyle.Saygılar...

merhaba arkadaşım,yuvan çok güzel olmuş :oley: ama kuşların üşümüş gibi fazla havalandırma cereyana sebep olur ve kuşlara çok zararlı ,bukadar geniş yuvada havalandırma şimdilik sorun olmaz, birde tünek yaparsan yerde durmazlar ,velhasıl yuvan çok güzel inşallah bol yavru alırsın :oley: :slm:

eline sağlık güzel yapmışsın hemde içini telle ayrdığın iyi olmuş

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım,yuvan çok güzel olmuş :oley: ama kuşların üşümüş gibi fazla havalandırma cereyana sebep olur ve kuşlara çok zararlı ,bukadar geniş yuvada havalandırma şimdilik sorun olmaz, birde tünek yaparsan yerde durmazlar ,velhasıl yuvan çok güzel inşallah bol yavru alırsın :oley: :slm:

Cok tesekkur ederim abi , tunekleri yapmadim internetten siparis verdim halende gelecek onlari bekliyorum.
Yoksa dediginiz gibi tavuk gibi yerde geziyorlar :hhh:

capkin' Alıntı:
eline sağlık güzel yapmışsın hemde içini telle ayrdığın iyi olmuş

Tesekkur ederim , evet o tel bencede iyi oldu.
Yorumlarinizin icin tekrar tesekkur ederim sevgili arkadaslarim abilerim..

kuscu_19' Alıntı:

:haha: sari kirmiziya boyarsam kuslar strese girer birdaha ucmazlar..aslinda sari laciverte boyuyacaktim kocaman Fenerbahce logosu ile ama sonra caydim bakarsin yinede o renge boyarim :heyo:[/quote]

sarı laciverte boyarsan kuşlar ne uçar ne yavru verir boyunları bükük kabarıp durular ama sarı kırmızı olnca şahlanırlar show yaparlar sana canlı olurlar kısaca aslan gibi olurlar abi :D

Çok güzel bir kümes epey emek verilmiş, güle güle kullanın. Kümes nerede bilmiyorum ama benim için kümes denildiğinde akla ilk önce güvenlik gelir. Güvenlik bakımından hiç bir tedbir alınmadığına bakılırsa kümes kimsenin erişemeyeceği bir yerde olmalı. :unlem:

Hoca' Alıntı:
Çok güzel bir kümes epey emek verilmiş, güle güle kullanın. Kümes nerede bilmiyorum ama benim için kümes denildiğinde akla ilk önce güvenlik gelir. Güvenlik bakımından hiç bir tedbir alınmadığına bakılırsa kümes kimsenin erişemeyeceği bir yerde olmalı. :unlem:

Tesekkur ederim hocam , kumes benim arka bahcemde ..kumese ulasmasi icin 2 metrelik bir duvarin uzerinden tirmanmasi gerekiyorki bu aslinda bir hirsiz icin fazla problem degildir cunku kolaylikla ustunden cikabilirler.
Kapilarda ufak kilit var , ufak olmasina ragmen kolay acilamaz..kapiyi kirman gerekiyor veya kumesin herhangi biryerini kirman gerekiyor icine girmen icin..bunu yaptigin zaman gurultuden evin icinden duyulur yani kumesi soymak kolay olsa bile hirsiz gurultu yapmadan soyamaz kanimca kumesi ama yine bir yolunu bulur sessizce yapar ise ozaman saglik olsun diyelim, aslinda ben anahtarlari cogu zaman ustunde birakiyorum cunku soyacaklarini zannetmiyorum ...Burda yani Hollandada Turkiye gibi fazla hirsizlik yok , yapsa yapsa bizim Turkler soymaya kalkar kumesi , burdaki kumeslerin hemen hemen hepsinde sadece ufak bir kilit bulunur fazla onlem alinmaz cunku hirsizlik cok nadiren oluyor.
Ustelik bizim evde herzaman biri bulunur , ben olmazsam hanim , hanim olmazsa ben bulunurum evde.
Birde burdaki kuscular hemen hemen hepsi birbirini tanir , ben tanimiyorsam birisini benim tanidigim onu tanir..boylece kumese giren her kusun gecmisi herkes tarafindan sorulur , ben bir haber yollasam bazi kusculara sonucta kusun nerde oldugu bir mudded sonra duyulabilir , yani kus calmak burda okadar kolay bir degildir o yuzden millet fazla onlem almiyor burda cok sukur.
Bazi kani bozuklar cikiyorlar tabi ama ozamanda saglik olsun demekten baska care kalmiyor.

Anlatmak istediğinizi tam olarak anladım. Yani bir başka ülkede bile sorun çıkarma ihtimali olan kişiler yine Türkler diyorsunuz. Ne acı. Oysa gayri müslim olan insanlar sözde suça daha eyilimli olmaları gerekir ve biz sözde müslümanların hak ve hukuka daha saygılı olmaları beklenir. Ama bakıldığında biz yine kendi insanımızdan korkuyor ve çekiniyoruz. Bu her işte böyle maalesef. Ürettiğimiz şeylerde bile en kötü malzemeyi nasıl kullanırız, nasıl işin hilesine hurdasına kaçarız bunu düşünüyoruz. :hmm:

ali kardeşim paylaşım için sağol.kümesin çok güzel olmuş.inşallah ona yakışacak ,gönlünün istediği kuşları hemen bulup beslersin.

cüneyt arkın' Alıntı:
ali kardeşim paylaşım için sağol.kümesin çok güzel olmuş.inşallah ona yakışacak ,gönlünün istediği kuşları hemen bulup beslersin.

Cok tesekkur ederim

yolcu_181' Alıntı:
hayırlı olsun bol bereketler

Sagolun , cumlemize.

Geri