Yaralı Güvercin Buldum (güvercinden anlamıyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinatta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

sinatta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sinatta Fira
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar; avlumuza bir güvercin konmuş. Alayım derken hiç kaçmadı ve aldım içeri koydum ve yaralı olduğunu farkettim. Bir kedi vs. ısırmış galiba. Baticon ve bir merhem sürdük, bunun dışında hemşire halam ateşi var dedi ve bi calpol verdik. Nasıl beslenir tam bilmiyorum. Ekteki resmi netten buldum. Bu resme çok benziyor. Kuyruk kısmındaki o siyahlıklar yok ve biraz daha kirli beyaz duruyor. Netten araştırdım bulgur ve kuru ekmek koydum ayrı kaplara bunun dışında bir de su koydum başka bir kaba. Şimdilik fazla kıpırdamadan yarası iyileşsin diye bir karton kutuya koydum. Odamızda duruyor işte ev sıcaklığı da fena değil ne çok sıcak ne çok soğuk. Başka neler yapabilirim ilk etapta. Allah korusun bir şey olmasın diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

[email protected]

Ekli dosyalar

• guvercin.webp
    guvercin.webp
    37.7 KB · Görüntüleme: 7,381
Re: Acil Yardım Lütfen (Yaralı)

güvercinler buğday,mısır,kenevir gibi yemleri yer
onlardan yedirmeye çalış

Re: Acil Yardım Lütfen (Yaralı)

Merhabalar güvercinler arpa buğday mısır fii çetene darı yulaf vs birçok tahılı severek tüketir en bilineni ve kolay ulaşılabileni buğdaydır .Bugurda buğdaydan uretilir ancak işlem görmüş bir üründür kokusu farklılaşmış tır güvercinler bulguru çok ça tercih ertmez zaten zararlıdırda bulgurun fazlası ,bulgur yeyip suda içince kursakta bulgur hızlı bir şekilde şişer ve kuşa sindirim sorunu yaşatır .ekmekufaklarıda verilebilir tabi onunda fazlası aynı sonucu doğurur imkan varsa bir yetiştirici bulup vermenizi öneririm .güvercinler yanlızken keyifsiz olur bir gurup çinde daha hızlı iyileşir yanlız bırakılan sağlıklı güvercinler dahi az yer ve düzenleri bir süre sonra bozulur.İki tecihiniz var, yabir bilenle birebir fikir alışverişi yapın pıratik bilgileri uygulalı görün yada bakabilecek bir yetiştiriciye verin .selamlar.ŞEREF

ilginize cok tesekür ederim
kusu atmaca sahin yaraladıysa yarası iylesir ama kedi ısırdıysa o kusu kurtarman cok zor kedinin yaraladıgı kus iyilesecegini sanmıyorum insallah kusu kedi yaralamamıstırda bir an önce saglıgına kavusur

Eğer resimdekine benzer bi kuş bulduysanız güzel bi kuşa benziyor ama size elinizden geleni yağtığınız için teşekkür ederim...

Yakalamıs olduğunuz kus takla özellikli bir güvercin yarasının yeri ve boyutu tedavi süreci için önemli. Calpol vermekle iyi yapmıssınız yemini günde iki defa vermenizi öneririm sabah az sekilde aksam iyi sekilde doyurabilirsiniz. Bulgur vs gibi tahıllar yerine diğer arkadaslarin verdiği örnekleri uygulayabilirsiniz. Ama yinede bana kalırsa bir veterinere götürüp göstermenizi en azindan tavsiye almanızı tavsiye ederim. Çevrenizde güvercinle alakalı tecrübeli (coluk cocuk olmamalı) birileri varsa kusun en güvenli olacağı yer orası olacaktır. Bu güzel davranışınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Saygılar..

Ben de sizlere yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Güvercinimizin yarası kabuk bağladı. Burada -adanada- havalar çok soğuk dışarı şimdi bırakmak istemedim ama bugün dışarı çıkardım avluya koydum. Yarım-bir iki metre filan yükselip geri yere konuyor, düşüyor. Tekrar içeri aldım, ara ara bir iki güne bir merhem ve baticon sürüyorum. Burada yakınlarda bir kuşçu varmış, sizin tavsiyelerinize uyup, ona vericem gerçi bir buçuk yaşındaki kızımla iyi anlaşıyor ama, içim onu burada yanlız alıkoymaya el vermiyor. Ben de 3 ay kadar kadar hastanede -3 sene önce- yatmıştım ve beni dışarı çıkarın diye yalvarmıştım doktorlara, belki komik ama aynı duruma benzettim bir an. Umarım hayırlısı olur onun için ve bizim için, tekrar teşekkürler...

Güvercin beslemek istiyorum ?

sinatta' Alıntı:
Ben de sizlere yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Güvercinimizin yarası kabuk bağladı. Burada -adanada- havalar çok soğuk dışarı şimdi bırakmak istemedim ama bugün dışarı çıkardım avluya koydum. Yarım-bir iki metre filan yükselip geri yere konuyor, düşüyor. Tekrar içeri aldım, ara ara bir iki güne bir merhem ve baticon sürüyorum. Burada yakınlarda bir kuşçu varmış, sizin tavsiyelerinize uyup, ona vericem gerçi bir buçuk yaşındaki kızımla iyi anlaşıyor ama, içim onu burada yanlız alıkoymaya el vermiyor. Ben de 3 ay kadar kadar hastanede -3 sene önce- yatmıştım ve beni dışarı çıkarın diye yalvarmıştım doktorlara, belki komik ama aynı duruma benzettim bir an. Umarım hayırlısı olur onun için ve bizim için, tekrar teşekkürler...

Tekrar selam arkadaşlar; yaralı güvercin uçtu gitti :slm: ; hem tekrar uçtuğu için sevindik :heyo: hem de ayrıldığımız için üzüldük :hayir: . ama ben tekrar güvercin beslemek istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim; neler lazım nasıl bir kafes, salma gerekli, başka nelere ihtiyacım var :ne:

:ne: Hangi tür/ırk güvercin beslememi tavsiye edersiniz ? Irk neden önemli ? Özellikleri daha net mi görebiliyoruz ?

Bu işin ilmi var mıdır ? Ben çok severim böyle şeyleri çünkü, ilmi yönünü de araştırmayı, bizim de güvercinden öğreneceğimiz şeyler var mıdır ? :ne:

selamlar
[email protected]

Selamlar,

Güvercin beslemeye merak sarmanız, güvercin sevdalısı bizleri mutlu etmiştir. Güvercin beslemek sorumluluk ,özveri ve sabır gerektirir. Bu nedenlerden dolayı güvercin beslemeye başlamadan önce onlara düzenli bir zaman ayırabilme ihtimalini göz önüne getirmeniz gerekir. Salma (kafes), güvercin cinsleri ve güvercin ile ilgili a'dan z'ye birçok konuları sitemiz içinde bulabilir, buradan edindiğiniz bilgilerle kısa sürede güvercin besleme yolunda bilinçli hareket edebilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

MErhabalar , biraz önce bir güvercin buldum ve kanadının içi bayağı hırpalanmış kedinin ağzından aldım . ayrıca kafasında da şişlik var tüyler kopmuş bayağı bi açıklık var. kafatası görünüyor. ( hala yaşıyor buna rağmen )
veterinere götürdüm bana bikaçö krem verdi ( vito, bepanten, anestol ) bir de kanadının altına batikon . kanadı kırık değil ve iç organları zarar görmemiş gördüğümüz kadarıyla. veterinr yapabileceğim yok dedi. şimdi sorum ise, ağrı kesici olarak ne verebilirim nasıl verebilirim.
şimdiden teşekkür ederim

bana da yardım edeceğinizi düşünüyorum dün ördeğimin yanında beyaz posta güvercini (cinsinden eminim) buldum.kanadı yaralıydı ve sanırım göz nezlesi olmuş çok üşümüştü aldım yemek verdim ev sıcaktı ısındı sabah gezinnmeye biraz biraz uçamaya başladı .bende evine gitmek istiyor sandım . ıstanbulda kar var bizim bölgede de bende koyduğum kartonu alıp camı açıp koydum yere yavaşça uçtu gitmedi .geri aldım ilk geldiğinden iyi bakmayı düşünüyorum gözü için ornımıx almayı düşünüyorum kanadı için ne yapabilirim kanadının yarası çok kötü gözükmüyor ama gözünü açamıyor ve gözükmüyor ayrıca sulu.veterinere götürmekten başka ne yapabilirim ? (:

Geri