YARALI GÜVERCİNİ NASIL KURTARIRIM?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan liliput
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

liliput

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Can
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba, evimin balkonuna hergün gelen güzeller güzeli bir güvercin var. Yavru değil. Onu her gördüğümde buğday, mısır koyuyorum. Yalnız önemli bir sorunu var. Ayağına ip dolanmış bu güzel kuşun. Tek ayağı havada, diğer ayağındaki ip de baya rahatsız ediyor belli ki. Ayakta pek duramıyor, sıkça yatıyor. Bu kuşu bi şekilde yakalamam ve o ipi çözmem lazım. Çözsem kurtulcak; ama parmakları iyice morarmış çözmezsem temelli ayaksız kalacak.
Nasıl kurtarırım? Nasıl yakalayabilirim, taktik bilenler lütfen paylaşabilir mi ?

1metrelik veya 50cm lik bi karton bul
yan tarafına yukarı 2karış yanlamasına 2karış yeri kes yani kapı yap
kartonun önüne bugday koy kartonun içinede su koy birazda yem dök o içeri girince kapıyı elinle kapatıp yakala

bildiğimiz plastik kasalar varya hani içine şişe felan koyarlar,limon kasasıda olabilir bitane ayarla bide çubuk ayarla çubuğa ip bağla kaSAYI yan duracak şekilde ayarla altına destek olarak ip bağladığın çubuğu koy ve kasanın altına yem koy kuş oraya geldiğnde çubuğu çek ve kasanın üzerine kapanmasını sağla bak arkadaşım güvercin,refleksleri müthiş kuvvetli bi hayvandır onun içinde ipi olabildiğince gergin tut eğer başarısız olursan kuş tekrar oraya gelmekte terettüt edebilir onun için ne ya ne it ilk denemede yakala onu yok yok oraya birkaç gün gelmemesi demek ayaklarının sakat kalması anlamına gelir ona göre davran işte..

Önerileriniz için çok teşekkürler; ama üstte bahsetmeyi unuttuğum bir problem de var. Malesef pimapenle kapalı balkon, ben pencereyi açıp balkonun beton kenarlığına yem koyuyorum. O kenarlık da nerden baksanız bir karış (15-20cm). Yani kapanı vs. düşündüm de olamaz. Koca bir damacanayı altından kestim. Güvercin güzelce penceremin altından yüzüme bakarken, üstüne kapamayı düşündüm; ama kaçıyor uyanık.
Hergün geliyor ve gün geçtikçe parmaklarını kaybedecek. Uhu 404 ya da bir sprey, ilaç vs. etik çerçevede ve doğru yöntemle yakalama imkanı var mıdır? Tuzak işi çok zor.

AHMET; 10 YAŞINDASIN. BU SİTE GENÇLERE ÇOK DEĞER VERİR , ELBETTE KŞLARA DA .FAKAT, KUŞDAN DAHA DEĞERLİSİN.

YA BALKONDAN DÜŞERSEN.O NEDENLE, BU İŞİ BÜYÜKLERE BIRAKMANI RİCA EDERİM..SEVGİLERİMLE.

:slm:

türker abime katılıyorum kardeşim abin varsa abine yada babana söyle eminim onlar senden daha tecrubelidirler
saygılarımla:Berkin İrak
Saglıcakla KAl (:

Geri