YARDIM!!! Cama çarpan güvercin!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan princessdot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Başak Canbel
Meslek
Avukat
İlgi Alanı
Merhaba.
Ben aslen kuş yetiştiricisi değilim ama yabani bir güvercini hayata döndürmek istiyorum. Bunca bilgili üyenin olduğu bir platforma da bu nedenle üye oldum.

Dün sabah saatlerinde açık olan camdan güvercin giriyor içeri ve kapının açılmasıyla ürkerek cama çarpıyor dışarı çıkmaya çalışırken. Çarpmadan hemen sonra yere düşüyor ve ağzından kan geliyor. Bir süre sonra ayağa kalkıp yürüyor birkaç adım. Sonra veterinere gitti, herhangi bir kırık yok demiş. Toparlayabileceğini söylemiş. Delikler açılmış bir kutuda dünden beri. 24 saat geçti, halen yaşıyor. Yalnız gözlerini açmıyor. Önüne uzatınca bazen biraz su içiyor.
Ne olmuş olabilir? Yaşama ihtimali var mı? Yapmam gereken bir şey var mı özel olarak?

Bir fikir verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba;
Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Veteriner herhangi bir kırığın olmadığını söylemiş fakat iç kanama yaşamış olabilir. ölme ihtimali yüksek. Sizin yapabileceğiniz vitamin ve antibiyotik ile destek olmaktır.

:( ayakta duruyor (ama bilmiyorum belki güvercinler zaten yatamıyordur?) ama dediğim gibi gözlerinin açılmaması beni endişelendiriyor. elime aldığım zaman arada gözlerini aralıyor, ama genelde kapalı. dün veteriner vitamin iğnesi yaptı, bugün de olacak. umarım yaşar. çok sessiz, çok çaresiz minik.

Bence yakinlarda kus besleyen birini taniyorsaniz ondan rica edin kusa baksin, iyilesince isterse salar geri. Sebebi ise: bir kuscu kusun nelere ihtiyaci oldugunu bilir, mesela günlük yem miktari, mineraller, vitaminler ve temizlik gibi. Onun kuslarinin yaninda tekrar iyilesme sansi bir kutuya bakarak daha yüksek olur diye düsünüyorum. Selamlar Kenan

Haberler iyi. Kuşumuz ikinci gün tekviye vitaminden başka ve ek besin almaya başladı. Günde iki defa ağızdan 70-80cc kadar vermemizi söylemişti veteriner, aynen yapıyoruz. Artık kutusundan çıkıp evi geziyor, alçak yerlere uçup konuyor. Bize çok alıştı. Kuş yetiştiren bir tanıdığımız olsa çevrede, kesinlikle ona emanet ederdim ama hiç kimseyi bilmiyorum. Gözlerinin tam görüp görmediğinden de emin değilim. Hemen sokağa bırakmayı düşünmüyorum o yüzden. Size de önerileriniz için teşekkürler.

Geri