yardım edinn..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafa güven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar bende bi oynar var yavru daha yem yiyodu geçen haftalarda ama artık yiyemiyo yemi gagalayıp bırakıyo halsizleşti kabarık duruyo neden olabilir bilen varsa vede çaresi nedir yardımlarınızı bekliyorum.

S.a sanırsam boyun dönekliği başlangıcı ben hiç karşılaşmadım belki bilen vardır çözümünü g.olsun

a.s yok daha önce biri o yüzden öldü çaresini bulamazsam buda ölcek

Boğazını kontrol ettinmi forumdan soruyorum chate gelebilirsin

site çok karışık chate nasıl gidecez.. boğazını kontrol etmedim kursanı kontrol ettim bugünde bomboştu...

yavruları hemen ana babadan ayırıldıgı ıcın genelde böyle oluyor yem yemesinde falan eksiklik oluyo sendeki yavru suyu fazlada içiyordur kesin ishalde olmuştur yani o yavru kuruluğa yakalanmış bence.
bendede böle durumlar oldu ayrı koydum kurtulan kurtuldu kurtulamayan öldü şırınga ile mama vermeye çalış belki kurtarabilrsin egerki iyi yavru ise kanadını kuyrugunu makasla öyle beslemeye başla mamayla.
diyebileceklerim bu kadar kımyasal ilaçlar hakkında bılgım yok o yuzden dogal yöntemler söyledim.
inş iyileşir yavru.

bikaç gün öncesine kadar gayet iyi iyodu oçuyodu bugün halsizlik kabarık durma var yemi gagalayıp bırakıyo yiyemiyo yardımın için sağol...

VETERİNERDEN '' SULFAMEZATIN '' ALIP 4 GÜN KULLANMANIZI ÖNERİRİM..

Öncelikle geçmiş olsun. Sorun sadece o kuşta varsa bi ayırıp kontrol edin. Ayırırsanız dışkısını felanda daha rahat kontrol edersiniz. Malum kümeste hangi dışkı hangi kuşa ait belli olmaz. İyice kontrol edip belirtiler doğrultusunda forumdan yardım alarak teşhis koymalı ve tedavi yollarını aramalısınız. Ama siz ilk önce vitamin takviyesiyle başlayın.

Doğal vitamin olarak, 1 litre suya:
-1 Tatlı kaşığı elma sirkesi
-1 Çorba Kaşığı limon
-1 Diş ufak sarımsağı ezerek koyabilirsiniz.
Sarımsağı, kuşun yutabilceğ, büyüklükte yedirebilirsinizde. Ama Çok büyük bi diş olmasın.
Ve mutlaka yem yemesini sağlayın. "Youtube"de elle besleme konusunda çok fazla video var. Örnek olarak

http://www.youtube.com/watch?v=YscsBNqpr0k

Bu şekilde yem yedirin. Besin alamazsa gittikçe güçsüzleşip zayıf düşücektir. Yeme bir kaç damla zeytin yağı damlatabilirsiniz. Çok az ama. Tekrar çok geçmiş olsun. Eksiğim ve ya hatam olduysa affola. Üstadlarım, Abilerim ve kardeşlerim düzeltsinler.

Saygılar.

Mustafa GÜVEN kardeşim, söz konusu bursa oynarı ise, direk olarak Türker ÖDEN ([email protected]) abimizle irtibata geç, kendisi sadece bursa oynarı beslemekle birlikte bu konuda bana göre yılların deneyimi ile ihtisas yapmış bir ustadır. Onun belirttiği tedavi programını uygulamanı öneririm..

SULFAMEZATIN İ ÖNERMEMİN SEBEBİ ŞUDUR..BELİRSİZ BİR TEŞHİS VAR ORTADA O NEDENLE VAKIT KAYBETMEMEK ADINA ..

SULFAMEZATIN ; SOLUNUM ENFEKSİYONLARI ,KOKSIDIYOZ,E-COLI, ..SİNDİRİM SİSTEMİ BOZUKLUKLARI, YEŞİL İSHAL TEDAVİSİNDE YARDIMCIDIR..SALMONELLA RİSKİ DE VARSA DURDURARAK YAŞAMASINI SAĞLAR..

TEDAVİ SONRASI DA SALMONELLA VE VEBA AŞILARINI YAPTIRDIĞINIZ TAKDİRDE SORUN KALMAYACAKTIR. KANAATİNDEYİM.

GEÇMİŞ OLSUN.. :slm:

Geri