YARDIM!Hayvanlarımda büzüşme kabarma 3 4 günde ölüm;

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdereli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

erdereli

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdoğan dereli
Meslek
SMMM
İlgi Alanı
Öncelikle Kelebek besliyorum. Bir arkadaşımdan bir kuş aldım olay bundan mı kaynaklanıyor tam emin de değilim,kuşu kafesime aldığımda ölümler başladı 10 gün sonra. 10 üzerinde kuşum öldü ve devam ediyor. Kuşlar ilk önce tüylerini kabartıp, büzülüyor, 3-4 gün içersinde ölüyor kimisinin ayakları veya kanatları tutmuyor kimisi hemen ölürken diğerlerinde bu durumları gözledim lütfen Acil bir çözüm yolu gösterin. Cok üzülüyorum :hayir: Hasta olduğunu fark ettiğim hayvanı ayırıyorum ama 1 er 3 er gidiyor; genc ve tüyde olan kuşlar ölüyor ,yaşlı kuşlar ve yeme yeni düşen yavrularda şuan icin görülmedi. Yardım Eden Herkese Şimdiden teşekkürler.

aldığınız kuş taşıyıcıymış yani kendisi hasta değil ama hastalık virüsü sahibi sizin kuşlarınızdaa tahminen aşı yok eğer aşı olsaydı aşılı kuşlarınıza hiçbirşey olmazdı.

kusbaz123c cevap icin ayrıca cok teşekkürler ederim.Bunun farkındayım ama şuan ne yapabileceğim ile ilgileniyorum gerekli tedavi gibi başına gelmiş arkadaşlar varsa.

Kuşlarımın bir kısmı aşılı idi onlarda birşey yok ama 1 si titremeye başladı, başı titriyor, dik duramıyor.

erdereli' Alıntı:
kusbaz123c cevap icin ayrıca cok teşekkürler ederim.Bunun farkındayım ama şuan ne yapabileceğim ile ilgileniyorum gerekli tedavi gibi başına gelmiş arkadaşlar varsa.

Kuşlarımın bir kısmı aşılı idi onlarda birşey yok ama 1 si titremeye başladı, başı titriyor, dik duramıyor.
SİTEMİZDE VE BASLIKLARDA HASTALIKLAR VE TEDAVİ SEKİLLERİ MEVCUT ARAMA YAPARAK ULASABİLİRSİNİZ GEÇMİŞ OLSUN

STREPTOCOCOSİS , PARAMYXOVIRUSIS SALMONELLA TEDAVİSİ GEREKLİDİR.HASTALARI AYIR.SAĞLAM OLANLARI KURTARMAYA YÖNELİN.BU HASTALIKTAN ÖLEN KUŞLARIMIZI TOPRAĞA GÖMMELİYİZ.

BAKTERİ VE VİRÜS HASTALIKLARI TEDAVİLER SALMONELLA KONULARINI OKUYARAK DEĞERLİ BİLGİLER BULABİLİRSİNİZ.

erdereli' Alıntı:

aşılı ve aşısız kuşlarınızı ikiye ayırınız derim aşılılara vitamin ve iç parazit ilacı veriniz. ama vermesenizde bişey olmaz onlar sağlamlar yani aşısız olanlarla hasta olanlar aynıdır. sahsen burada bir kuşcu abimizde oldu o olay bir taşıcıyı kuş ile kümesleri yarıladı aşılılara bişey olmadı yeni yavrular ve aşısız olanların hepsi öldü 200 tl fiyata yakın cesitli ilaçlar alındı yapmadıgı sey kalmadı ama 50-60 adet kuşunu kaybetti buda degerlerı 5 .000 tl ye yakın bir mevladır. sen köprüyü çokdan geçmişin bence aşılılarla yola devam ediceksin başka çare yok kümesini iyice dezenfekte et ilaç ve kireçlerle yoksa yeni cıkan yavrularda ölür ve aşılı kuslarında direnci düştüğünde onlarda ölür. sallemenola mıdır adı neyse o hastalık bir kere bulastımmı öldürebileceğı kuşları öldürür kurtarmak çok güç.

yeni alınan kuşları 1 hafta farklı kümeste tutup ilk geldıgınde ayaklarını ıyıce temızlemeı hatta kusa banyo yaptırılmalı yoksa tasıyıcılık özelliği en hassas anlarında faliyete gecıyor.

Buyuk ihtimalle o aldigin kustan geldi kuslarin hepsi o mikrobu suan tasiyodur 10 gunden basediyorsun eklere kolay kolay bsy olmaz ama ekelerde tasiyicidir o aldigin kus gibi verirsen birine onun kumesinde bu olaylar olacaktir bence hic ayirma tedavi uygulamalisin sallmomix colimix hipradoxi vs vs gibi antibakteriyel ilaclarla daha sonra si vitamin probiyotik takviyesi yapmani tavsiye ederim.

Geri