Yardım Irk Ve başka sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 924

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkakdaşlar
Ben kuşculuğa başlayalı 2 ay oldu 1 çift mardin im var başka almayı güşünmüyorum Ve ona göre yer yaptım kafesi
Kuşlar yerine alıştı bir de yumurtladılar 8 gün oldu bu gün yumurtaları aldım çünkü yumurtalara 4 gün düzenli yattılarr sonra yatmadılar hiç bende aldım yumurtaları ışık tuttum gece damarda yok tu neyse ( ilk yumurtaları) doğrumu sizce yaptığım ( Ne yapmalıydım )
Birde 3 gündür Evin etrafında bir Güvercin Gezinip duruyordu baktım bizim evin etrafına alıştı ben de bu akşam yakaladım onu çok aşırı takla atıyor 3 gündür görüyorum takla atmaktan havalanamıyor gibi
Acaba cinsi ne. Birde Benim kuşarın yanına koysam ne olur yada ayrı yeremı koyayım bilemedim yarın ayarlicam cevaplara göre şimdilik evin içinde Muhabbet kuşu kafesinde :S

Ekli dosyalar

• qq.webp
    qq.webp
    53.2 KB · Görüntüleme: 877
  • qqq.webp
    qqq.webp
    25.9 KB · Görüntüleme: 836
  • qqqq.webp
    qqqq.webp
    50.9 KB · Görüntüleme: 886
yumurtaları cekmenle bısı olmaz uc dort gun yatması ıyı olmus bıdaha eslesırler yıne yumurtlarlar yakaladıgın kuş ta heralde serte gırmıs takladan yukselemıyor dedıgıne gore taklacı oyunlu kuş yanı otekı kusların yanıan koy ama kumesın kucuk galıba tek kusu doverler kumesın buyukse sorun olmaz

Kuşun sağlık durumuna emin olmadan yanlarına koyma, karakanat miski yakalamışsın cinsi taklacı, ayrıca sahibini bulabilirsen geri ver. Kayıp ilanlarına koyabilirsin.

Serdar kardeşim, yumurtaları almak odur budur yakaladığım kuş nedir değil asıl mesele, benim kümesimdeki follukların 1 tanesi büyüklüğünde senin toplam kümesin var, yani bu kümeste bu kuşlar yavrulasa, yavrular çıksa, 2 ay sonrasında yeme düşseler, yani bağımsızlıklarını ilan etseler, anne ile baba yeni yumurtaya düştüklerinde bu yavruları bu ufacık kümeste istemez, ağız burun dalarlar yavrularına, öncelikle kümesini daha büyük hale getirmen lazım, sonrasına sonra bakarız..

1.Kuşlar o dolapta olmaz önü telli hayvanlar üşür ve sıcaktanda etkilenirler onun için 4 tarafı kapalı geniş bir dolap yapmanı tavsiye ederim.Yakaladıgın kuşuda bence götür kuş pazarında yada ihale oluyorsa ihalede sat yerine 1çift daha kuş al sıka girmiş kuşu uçuramazsın ha ama kalsın ben ona eş alıırım yavrularını uçururum diyorsan o başka...

Geri