Yardım.Kuslarımın agzında sarı renkte yarı yumusak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gemlik16avci88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İbrahim
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kuslarımın agzında sarı renkte bogazına kadar yarı sert pamukcuk mu ne cıktı ve hızla yayılmaya basladı.
Kafesı basadan asagı temızledım kusları acık salmaya cıkardım ve içersını kırecledım tekrara temızledım ve heryerı ilaçladım.Sulukları yemlıklerı detarjan ıle iyi bır sekılde yıkadım kuslara agzına belkı yararı olur dıye lımon suyu verdım yarın sabahda balık yağı verıcem.
Forumları gezdım ama hastalıgın ne oldugunu bılmedıgım için tam bir cevap bulamadım.
Yardımlarınızı beklıyorum.
Herkese saglıklı kafesler.

Saygılar...

Oncelikle gecmis olsun.Hastaligin ismi ..

Turkce : pamuk hastaligi
Ingilizce : cancer of pigeons

Yani 'Trichomoniasis' hastaligidir.
Trichomoniasis hastaliga karsi ilac alin verin , piyasada bircok ilac bulunmaktadir bu hastalaga karsi.Hem toz hem hap seklinde bence toz olanindan alin suya katin.Elinizi cabuk tutarsaniz iyi edersiniz , hastalik ilerledikce 'sari pamuklar' giderek yayilir ve bogazi hatta cigere felan kadar gider dogal olarak nefes alma zorunlugu ceker kuslar ve bir mudded sonra olurler.Gec kalma yarin hemen tedaviye basla derim.

Yavrulara hasta olan anaclari tarafindan maya kusarken gecer.Anaclara ise diger hasta olan kusun su icerken mikroplari suya bulasmasi ve bunun neticesinde diger kuslarin bu mikroplu suyu icmesinden dolayi bircok kusa bu hastaligin gecmesine nedendir.O yuzden toz seklinde alirsaniz hem mikroplu sudan kurtulmus olursunuz hemde ayni anda tum kuslarinizi tedavi etmis olursunuz.

Kolay gelsin.

(altini cizerek soyluyorum tum kuslarinizi tedavi edin , hastaligi ilermis olan kuslari bir mudded ayri biryere kapatin)

Bu hastalaga karsi piyasada en iyi ilac : Rodinazole 10%
Burda yani Hollandada en iyisi olarak goruluyor , ayni zamanda Metronidazole 10% ve Secnidazole 10% ilaclarida bu hastalaga karsi cok iyidir.tekrar kolay gelsin.

Merhaba geçmiş olsun.Bende arkadaşlar gibi ranıdazol veya hıpradoksın-s diye sıvı bir ilaç var bunları önerebilirim.Hasta kuşun agzını kanatmadan kulak pamuğuyla temizlemeye çalış temiz olursa hayvan biraz rahatlar benim tavsiyem hem suya ver hemde kuşun agzından mısır buyuklunde her gun ver.Çünkü hasta kuş sudan fazla yaralanmayabilir agızdan vermek tedviyi hızlandırır tekrar geçmiş olsun.

Yardımlarınız için tesekurler.Simdi hemen gidip ilaç alacagım.

Saygılar...

Aynı konuyu defalarca birden fazla bir şekilde neden açtınız ki? Diğer konuda kural hatası olduğu için kilitlendi. Diğer konuda gerekli bilgi verilmiş. Bu konudada kural ihlali nedeniyle -kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri