Yardım Lütfen Irk Ve Alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaşlar Ben 2 tane Güvercin aldım 6 gün oldu

Ve ırk ve cinsiyetleri tam bilen yok ve muhtemelen çift diye aldım :-s

Pek Fazla Güvercinler hakkında bilgim yok Bu forumdan Ve Arkadaşlardan Çok şey ögrencem :)

Resimleri altta ırkını bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

Birde Alıştırmam nasıl olur güvercinler genç daha hiç salınmamışlar 3 gün sonra şehir dışına çıkıcam 15 gün yokum Yemini suyunu Teyzem verecek yani yaklaşık 1 Ay kadar kümeste kapalı önü telli manzaralı :) gelditen sonra salmayı düşünüyorum Nasıl yapmalıyım bu işi- Yada 3 gün içinde birşeyler yapayımmı - alışınca sürekli düzenli olarak hergün salcam
baktığım yer Çatısız 2katlı evin üstü tamammen acıklık yakında yüksek bina yok binalar 3-4 kat bana göre güvercin için ideal yakın yerlerde güvercin bakanda yok.

Yardımlarınızı Önerilerini Merekla bekliyorum SAYGILAR. TEŞEKKÜRLER :tamam:

Ekli dosyalar

• qq.webp
    qq.webp
    47.8 KB · Görüntüleme: 1,119
ırk mrdine benziyo 1 aysonra bantlaır çöz fKT kovalama yavrusu çıknca kovLA yablirsin.

frkn-uygr3437' Alıntı:
kuşlar 1 ay boyunca orda bunalıma girer hasta olurlar
Niye ki? 1Ay hiç salınmayacağı için mi *?

hüseyin35' Alıntı:
ırk mrdine benziyo 1 aysonra bantlaır çöz fKT kovalama yavrusu çıknca kovLA yablirsin.
Daha Hiç bantlamadım ve benzeri birşey yapmadım 6 gündür kümeste doğal halleriyle kapalı kuşlar

bantlamasan birden salarsan evin yerini bulamazlar bantla 1 ay gezdir kapat yavruları olunca çöz ama kovalama sonra uçurmaya başla

O hayvanlar orada sabit duramaz bir ay bunalımdan hasta olurlar arkadaşın dediği gibi, kanatlarını bantlayıp git teyzene de söyle kümesin dışında yarım saat 45 dakika yem ve su versin, gezsinler, sonra tekrar kümese alsın günde 2 kez yem ve su vererek toplamda 3-4 kez yapılması kafidir. Yalnız şöyle bir durumda söz konusu 1 ay o kuşlar hiç uçmayınca tutulurlar yani gelir gelmez hemen hayvanları uçurmaya çalışma, yavaş yavaş elden bırak çok fazla zorlama.

kardesim kuşlara bişey olmaz sen yemını suyunu wer 1 ay sonra ac kafesı kendılerı cıksın

Önerileriniz için tşkler

Irkları Hakkında bilgisi olan yok mu*? merak ettiğim TAKLA atarlarmı *? :]

Soldaki kus ayni bendeki kusla es gibi :)

Sonra yerde cok tüy var gecen 2 kusu bir dolapa koymustum,bir gün sonra bir baktim kusun birinin kafasinda tüy kalmamis.
Bu olay sendede var o konuya dikkat et,sanirim es olmuyorlar yada cok yavru biri
Belkide ikiside erkek yada disi

1 ay orda durmaya dururlar.Bir çok yerde kuşlar kapalı kafeslerde satılıyor.Ama kuşların saglık acısından sorun olur kanatlarını kağıt bantla bantla SAKIN ELEKTRİK BANDI İLE BANDLAMA daha sonra teyzen hergün belirli saatte açsın yem su versin biraz gezinsin kapatsın yoksa damı ögrenemeyip geldiginde uçurdugunda direk kaçacaklardır ayrıca güzel bir dolap yaparsan kuşlar için çok daha iyi olur malum önümüz kış.

mehmet1994' Alıntı:
1 ay orda durmaya dururlar.Bir çok yerde kuşlar kapalı kafeslerde satılıyor.Ama kuşların saglık acısından sorun olur kanatlarını kağıt bantla bantla SAKIN ELEKTRİK BANDI İLE BANDLAMA daha sonra teyzen hergün belirli saatte açsın yem su versin biraz gezinsin kapatsın yoksa damı ögrenemeyip geldiginde uçurdugunda direk kaçacaklardır ayrıca güzel bir dolap yaparsan kuşlar için çok daha iyi olur malum önümüz kış.

Kägit banla bantla cok güzel bir örnek teskil ediyorsunuz.
Yas itibariyle kus beslemeye baslamak isteyen herkez ilk senin kitabini okusunlar kesin cok tecrube kazanacaklardir.

mardin taklacısı süt beyaz diye geçer oyuncu kuş takla atar ama güzeller maşallah kuşlar 14 gün tut ve kanatlarını sal kaçmazlar ama kendin atma sal gezinsinler

Mechelen' Alıntı:
mehmet1994' Alıntı:

Kägit banla bantla cok güzel bir örnek teskil ediyorsunuz.
Yas itibariyle kus beslemeye baslamak isteyen herkez ilk senin kitabini okusunlar kesin cok tecrube kazanacaklardir.

Teşekkürler abi sizler kadar olmasada kendimize göre tecrübelerimiz var bizde kuşçuluk dedemizin dedesinden gelir kökümüz kuşçu:)

Tam ne demek istedigini anlamadım ama elektrik bandıyla normal kendini bilen kuşçu bantlamaz çıkarırken kuşun kanatlarını hep yolar hatta bazen 1 2 telek bile koptugu oluyor bu 1 2 telek bile kuşun performansını olumsuz yönde çok etkiler.Ama kağıt bant yolma gibi bir durum yapmaz zaararı olmaz.

mehmet1994' Alıntı:

Verdiğin Bilgiler İçin Tşkler
Kuşların Kanatları 15 - 20 Gün Kadar Bantlı kalsa Sorun Olurmu Peki *?

mehmet1994' Alıntı:
Tam ne demek istedigini anlamadım ama elektrik bandıyla normal kendini bilen kuşçu bantlamaz çıkarırken kuşun kanatlarını hep yolar hatta bazen 1 2 telek bile koptugu oluyor bu 1 2 telek bile kuşun performansını olumsuz yönde çok etkiler.Ama kağıt bant yolma gibi bir durum yapmaz zaararı olmaz.

Yanilyorsun kuslar kagit bantla boyaci bantiyla kendini kolay cözerler.
Sen eger kuslarini para bandi ile bantladigin gibi bantlarsan kablo banti cok zor cikar.
kablo bantini bir süre denedim yani elde o vardi öbürü kaybolmustu,bende tek dairesel olarak bantladim iyide oldu ama kusun kanadi daha sonra cok yapis yapis oluyordüzelmesi cok sürüyor.

En mantiklisi eski kuscularinda benimde ve bir cok kisininde yaptigi gibi para bantidir yada cengel oda bir baglama sitili daha ögrenemedim ama uygulayanlar memnun.
Kesmek yada cekmek de kuslari öldürmez ama tüy cikana kadar bir süre gecer,enerji ve kas kaybida olur.belkide ur cikarir ve rahatsizlik yasaya bilir.

Mantikli bir bilgi paylasmak istiyorsan bilinen tüm örnekleri sergilemelisin ben atadan gelen bir tecrubeye sahip degilim.
kuslarimin halen taklaci irkindan baska isimlerini bilmiyorum ama bu onlari egitemem anlamina gelmez.

Ne para bandı nede elektrik bandı burda birçok kişi kağıt bantla bantlar kuş banyo yapmadıgı sürece kolay kolay çıkmaz zaten kuş 1 saat sonra bandı unutuyor onu çözmeye çalışmıyor herkesin kendine göre stili var.Herkesin görüüşüne saygın vardır.

hypnotize_' Alıntı:
mehmet1994' Alıntı:

15 20 gün den hiç bir sorun olmaz ama dışarıyı mutlaka görsünler.Yoksa kaçarlar.Sen geldigindede kuşların kanatlarını çözersin benden 1 tavsiye bi kaç kuş daha al en azından pırıltı yapabilesin.

Teşekkürler bilgiler için
Dediğin gibi 1 Veya 2 Çift Daha almayı düşünüyorum Ama benim bu güvercin İşi çok çabuk gelişti.
Kümes Bana Göre 1/2 çift e anca yeter Bana Küçük geliyor Kümes.
Düşüncem İnşallah yavruları olursa yavrularıyla beraber BAkarım :)

Dolap Derken *?
sadece Üzerini Laylonla kaplayacam yağmurdan zarar görmesinler diye başka Extra birşey yapmam gerekir mi*?

mehmet1994' Alıntı:
hypnotize_' Alıntı:
mehmet1994' Alıntı:

15 20 gün den hiç bir sorun olmaz ama dışarıyı mutlaka görsünler.Yoksa kaçarlar.Sen geldigindede kuşların kanatlarını çözersin benden 1 tavsiye bi kaç kuş daha al en azından pırıltı yapabilesin.

Teşekkürler bilgiler için
Dediğin gibi 1 Veya 2 Çift Daha almayı düşünüyorum Ama benim bu güvercin İşi çok çabuk gelişti.
Kümes Bana Göre 1/2 çift e anca yeter Bana Küçük geliyor Kümes.
Düşüncem İnşallah yavruları olursa yavrularıyla beraber BAkarım :)

Dolap Derken *?
sadece Üzerini Laylonla kaplayacam yağmurdan zarar görmesinler diye başka Extra birşey yapmam gerekir mi*?

O önü tellide 2 çift kuş beslenmez muhakkak kavga ederler.Dolap derken göz göz ayrılmış 4 gözlü veya 6 gözlü bir dolap yapman daha faydalı internette güvercin dolapları die araştırırsan bulursun kendin yaparsna çok ucuza gelir hem daha saglıklı olur.

Bu 2 kuşun cisiyetlerini nasıl anlarım ben

7 Gündür gözlemliyorum
Birinin boynu ince diğerinin kalın
İnce olanın boynundaki tuyler seyrek
İnce olan Gurk Gurk diye ötüyor yem su verirken Diğerinde hiç ses yok
İnce olan arada bir diğerin sırtını kakıyor
Kalın olan pek bi sakin görünüyor öyle kendi halinde
Teşekkürler

Bazen ben yumurtlamadan anliyamiyorum.
Erkek var yere cöküyor disi üste geliyor sonra bakiyorum erkek üste geliyor disi cöküyor.Dönekmidir nedir. :p
Sükür yumurta 2 geliyor ananin beli cikiyor/düsüyorda anliyorum. :haha:

bak ksular hep kumeste olmaz hem sıkılırlar hemde alısmazlar kusların alısması için etrafı tanıması lazım etrafi görsünlerki evinin yolunu bulabilsinler ;)

frkn-uygr3437' Alıntı:
bak ksular hep kumeste olmaz hem sıkılırlar hemde alısmazlar kusların alısması için etrafı tanıması lazım etrafi görsünlerki evinin yolunu bulabilsinler ;)
Ön Tarafı komple açık görebiliyorlar kapanç - basık bir yer değil 2nci kat çatısı etrafta yüksek görüntüyü kapatan birşey de yok

Saten kanatlarını Kağıt batla sardım 3 gündür salıyorum çatıda sakin bir şekilde gezinip 1.5 - 2 saat sonra kendileri
giriyorlar kafese alıştırma Konusunu Forumda ki arkadaşların sayesinde Aştım gibi 15 gün boyunca 2 günde bir salacaklar ben yarın ist a gidiyorum 15 - 20 gün kadar yokum Gelince de bantları söküp salacam

Geri gönerlerse Kuşlar Benimdir Diyecem :kalp: (:

Irklarıda Mardin taklacısıymış teşekkürler

Sorularımın Cevaplarını Aldım Yardım Eden Herkeze TEŞEKKÜRLER

Geri