YARDIM LÜTFEN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falconblack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatih şen
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba,
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.Hoşbulduk.Burdaki tecrübeli arkadaşlarımızdan biraz bilgi almak isterim.Elimde bir arap cinsi güvercin bulunmakta devamı gelicek,anladığım kadarıyla araplarda kendi aralarında bir kaç çeşit oluyor heralde(ayna kuyruk ,musul zil arap gibi..) kuyruğunda beyazlık yok.. bu benim elimdeki arap güvercinin(Genç duruyor ama) yaşı,cinsi, nedir acaba.erkek gibi duruyor ama tam karar veremedim.birde elimi uzattığımda garip sesler çrkarıyor kızgın bir kuşmu acaba.birde ilk aldığımda güvercinin kanadını bantlamamıştım alalı iki gün olmasına rağmen sabah dedim bir hava alsın dışarı çıkardım uçtu ve tabirim doğruysa havada taklaya benzer bir şekilde 360 göt attı, ve gözden uzaklaştı.bende işe gitmiştim.Akşam gelir gelmez balkona baktım,güvercinim dönmüş dışarı bırakmış olduğum yemide yemiş.yuvaya alıştımı acaba,çatı katı en üstkat balkonda besliyecem önü çok açık balkona alışma süreci nasıl olur acaba. çok fazla soru sordum galiba :) fotolarını ekliyorum. yorumlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

• P1000583.webp
    P1000583.webp
    326.9 KB · Görüntüleme: 1,184
  • P1000584.JPG
    P1000584.JPG
    967.5 KB · Görüntüleme: 1,191
  • P1000588.JPG
    P1000588.JPG
    1,010.4 KB · Görüntüleme: 1,222
  • P1000579.webp
    P1000579.webp
    516 KB · Görüntüleme: 1,094
  • P1000578.webp
    P1000578.webp
    593.3 KB · Görüntüleme: 1,196
çevrim içi arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Canım kardeşim aramıza hoş geldin elindeki oyun kuşunun cinsini anlıyamadım ama balkonun çok güzel birinci sınıf işçilik ve memermer ve korkuluklar çok güzelde kümesin de ilkokul 2 ci sınıfta bahçeye yaptığım kümese benziyor bilgisayarı iyi kullandığın belli lütfen o kümesi kaldır veya yenisi yaptır veya sitemizde balkon kümeslerine ait birçok yazı ve resimler var onlardan faydalan selamlar.

Hoşbulduk Ahmet bey öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.kümes konusuna gelecek olursak sizce eksik olan şey nedir.Ufak mı ? Yada şekli mi kötü ?
yada kullanışlı değilmi ?
saygılarımla

Canım kardeşim kümesin su kontrası OSB den iyigüzel ama sol tarafında 20-25 cm lik bir alan var onuda kullanabilir ön yüzdeki kontrayı dekopajla kesebilir veya çıtalarla kapıdaki gibi delikler halinde inşa edebilir ve o boş alanın en soluna bir kontra ve 5x5 ile bir kayıt atar kapıyı da iki menteşe ile bağlar önüne de bir tel çakabilirdin korkma kuşlar insanlar gibi üşümez daha çok soğuk olursa 1 m2 naylonla kapatır yanlarından da beş on raptiye ile tutturabilirsin hemde daha kullanışlı olur kapıyı da o kombi gibi duran sağ taraftan yapman daha iyi olur selamlar.

çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Taklacılar yerlerine çabuk alışırlar, tek olduğu için kaçabilirdi de ama kaçmamış, yanına dişi arap veya beyaz eş alın. Kuş 2 yaşında veya daha yukarısı olabilir, tam olarak tespit etmek zordur. Kümese gelince 2 çift kuş için yetebilir, ancak ileride neden daha büyüğünü yapmadım diye pişman olabilirsiniz, balkonun genişliği kadar yapılabilirdi, tahtadan profil üzerine oturtup naylon kaplayınca su alması önlenmiş olurdu. Kuş almak için ilanları araştırın, bazen uygun fiyata güzel kuşlar bulabilirsiniz, ama fazla oyunlu kuşlar balkonda sorun yaratabilir onu da düşünün. Güvercin besleme, ilaç ve vitamin konularını da takip edin, güvercinler vitaminlere ve mineral taşlara ihtiyaç duyarlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanla ... 8860/detay

Arkadaşlar güvercinim erkek mi? yoksa Dişi mi?
Hangi arap güvercin cinsine benziyor?
Çiftleştirirken beyaz mardin mi yoksa bir araplamı eş yapmam doğru olur?

falconblack' Alıntı:
Arkadaşlar güvercinim erkek mi? yoksa Dişi mi?
Hangi arap güvercin cinsine benziyor?
Çiftleştirirken beyaz mardin mi yoksa bir araplamı eş yapmam doğru olur?
Kuş erkek gibi duruyor, ama fiziki yapısı itibarı ile safkan taklacıya benzemiyor kırma olabilir, taklacıda kanat sesi olur kanat sesi var mı kuşda ? En iyisi arap ile arap'ı eş yapmakdır, beyaz ile eş olursa yavrular ala olabilir.

Evet kanat sesi var.

3-4 yaşlarında erkek * taklacı * gibi ...
yuvaya AYNA KOYUN ..erkekse ötecektir.. :)

Geri