Yardim - Yaban Güvercineri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cs poyraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Cs poyraz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Poyaz cihan
Meslek
Hh
İlgi Alanı
Diğer
Arkadaslar merhaba. Benim kuslar hakkinda pek bir tecrubem bulunmamakta. Uzun suredir yasadigim bir sikinti ile ilgili yardiminiza ihtiyacim var. Konu hakkinda cok arastirma yaptim fakat bir sonuc alamadim ve ancak kuslari taniyan birilerinden yardim alabilecegimi dusunerek burada yazmayi uygun gordum. Bir apartmanin en ust katinda oturuyorum. Uzun bir suredir cati arasina guvercinler yerlesti. Kisi gecirir sonra giderler diye bekedik gitmediler hatta sayiari da artti. Cati arasina insan giremiyor cok dar, surekli yeni yavru yaptiklarindan ve iceride kus kalip kalmadigini bilemedigimizden dolayi kuslarin girdigi havalandirma deligini de kapatmaya vijdanimiz el vermiyor. Kuslarin gurultusu ve diski kokusundan cok rahatsiziz. Kuslara zarar vermeden onarin gitmesini nasil saglayabiliriz? Herhangi bir tavsiyeniz var midir?

Son düzenleme:

Slm Yukarıda ki videoda olduğu gibi posta güvercinleri için yapılan kümes giriş kapısı gibi bir düzenek ile dışarıdan çatı arasına kuş girişini engellersiniz içeridekiler de dışarı çıkınca bir daha içeri giremez. Yanlız bu düzeneği kışa doğru yaparsanız içerideki yavrularda büyümüş olur.

Cok tesekkur ederim. Oldukca pratik ve ise yarar gorunuyor. Yardiminiz icin tesekkurler. Bu kuslarin belli bir yumurtlama donemi var midir? Herhangi bir zamanda yavru yaparlar mi? Sanirim 2 ayda bir yavru sesi duyuyorum ama tum kuslar isin bu donenler ayni midir bilmiyorum.

Yardiminiz icin cok tesekkur ederim. Su an yavrular icin erken anladigim kadariyla. Eylul, Ekim gibi mekanizmayi koymam uygun olacak. Sayenizde yavrulara da zarar vermeden cikartmis olabilecegim kuslar catidan.

Mekanizmayı koyduğunuz zaman olumlu yada olumsuz sonucu bizle paylaşırmısınız.

Mekanizmayı koyduğunuz zaman olumlu yada olumsuz sonucu bizle paylaşırmısınız.

Geri