YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gngr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Gngr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gungor Gungor
Meslek
Issiz
İlgi Alanı
Merhabalar. Bugun birtane guvercin buldum sanirim bir yere carpmis gorenler oyle soyledi aldim eve getirdim getirmedeydim copcu cope atcakti icim el vermedi atilmasina. NE birsey yiyor ne de iciyor zorla da olsa su verdim 5 6 saattir bende. Su icerken hirk hirk sesler cikti gozunun teki komple kapali diger teki ise yari acik ama tepki yok. Almadan once basi yerde cirpiniyordu simdi evde ama biraz basini kaldirabildi saldim oldugu yerde donmeye basladi. Hic tecrubem yok ne yapabilirim. Durumumda yok ozel vet. Goturemiyorumda. Simdi sicak biryere koydum uyuyor.

Yabani bir guvercin bulmuşsunuz. Muhtemelen hastalikli veya bir yerlere çarpmış. Fotodan anladığım kadariyla pek yapilacak birşey yok gibi duruyor.

Canım kardeşim yazdığın ve görselinden anladığım kadarıyla kuş hem üst solunum yolu enfeksiyonu hemde salmonella olmuş sahibi tarafından bir kenara bırakılmış veya atılmış düzelmesi ve iyileşmesi çok zor ve zahmetli ve birazda masraflı olur saygılarımla.

Öncelikle iyi niyetli merhametli güzel insanların neslinin tükenmediğini görmek çok güzel..O kuş heralde hem sallabaş olmuş hemde solunum yollarında sıkıntı var..Biraz meşakatli bi uğraş lazım ölmeye terk etmek istemediğiniz için yani iyi niyetinizden ötürü Allah razı olsun demek isterim..Öncelikle bu hayvanlar buğday ve benzeri taneli tahılları yerler..Evde varsa buğday mısır bulgur tarzı şeyleri ağzına elinizle vererek beslemeye çalışabilirisiniz ..Bu hayvanın durumu pek iyi görünmüyo fotoğraftaki durum vahim...Ben ilaç v.s den anlamam yalan yanlış şeyler yazıpta kafa karıştırmak bişeyler uydurmakta istemem anlayan bilen eş dost arkadaşlar ilaç v.s de yazsalar şimdi size izahta etseler sizin tecrübeniz olmadığı için muhtemelende yapamayacaksınızdır .Genelde ölüyo bu tarz hastalıklı hayvanlar..Burda işin en doğrusu tez zamanda çevrenizde kuştan anlayan kuş besleyen birinden veya bi veterinerden yardım almanız lazım..İşin açıkçası Kuş yabani yani değersiz olduğu için kuşçular önemsemez uğraşmak istemezler. Bu hayvanı onlara götürseniz nazınız geçiyosa alıp bi kutuya koyup kenara atarlar pek uğraşçaklarınıda sanmıyorum....İşin açıkçası Veterinerlerde güvercin hastalıklarından pek anlamazlar ama siz genede bi veterinere götürün yerde bulduğunuzu söyleyip durumu anlatın onlara teslim edin..Sanıyorum bakacaklardır..Sokağa atacaklarını sanmıyorum..İyi kötü bişeyler yapmayı denerler en azından..Böyle şeyler yazmak hoş deyil ama onlarda pek Allah rızası için iş yapmazlar.Sanıyorum 20-30 tlde para istiyeceklerdir sizden..Yani durumun aslı astarı böyle...İnşallah kendiniz gibi duyarlı insanlarla karşılaşırsınızda bi can kurtulur.Ağzı yok dili yok önünüze çıkmış illaki vardır bi hikmeti..Malum imtihan dünyası bu dünya..

Güngör kardeşim durumum yok yazmışın kusura bakma akıl verir gibi veterinere götür diye msj yazarken gözden kaçırdık o kısmı..Kuş yaşıyosa bana ulaşırsan Allah rızası için veteriner ücretini ben karşılarım senin vesilenle bi sevap kazanmış olurum..05324920268..Bahçelievler veya haznedara yakınsan gelebilirsen tanıdık veteriner var.tlf açarsan gelirken kuşuda getir beraber götürülelim hiç zaman kaybetmeden hemen teslim edelim..Belki kurtulur hayvan..

Geri