Yardımcı olursanız sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mustican Yeşilırmak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa yeşilırmak
Meslek
Aksesuarcı
İlgi Alanı
Kediler
S.A ..Ben yerde kuş beslıyorum etraf binalarla çevrili olsada kümesimin tam karşısında alçak bir binada mevcut.Yalnız kuşlarımı yeterince tuttuktan sonra, bu süre içinde dışarıya çıkardım yemlerini hep dışarda veriyordum dolaşıyorlardı hep bir sorun yoktu. Kuşları ( kanatlarını asla banda vurmadım ) uçurmaya karar verdim yalnız hep kalkıp çevre binaların pencere önlerine konuyorlar. Alıp bir 10 metre kadar uzaklıktan atınca kümes cevresinde bir kaç takla atıp ya herhangi bir yüksege iniyorlar yada yere geri iniyorlar..En son bir erkek arap ve bir erkek karaçakmaklımı alıp kümese bir yirmi otuz metre uzaklıktan attım.Kuşlar ilk önce yükseldiler ama herhangi bir çatıya attılar kendilerini sonrada sokak aralarına girip çıkmaya başladılar.Çok alçak uçmaya başladılar yere bile indiler.Arabımı kaybettim Karaçakmaklımı ise eşini göstere göstere birkaç sokak ötede yere indirip yakalamayı başardım...Daha önce balkonda besliyordum ve herşey normaldi yerde ilk kez besliyorum..
Şimdi soru şu; acaba yalnış bir yol mu izliyorum kuşlarımı daha ideal şekilde nasıl ucurabilirim ?...Teşekkürler şimdiden..

Daha Yüksek Bir Binada Besle.Olmuyorsa Açık Bir Alanda Kuşlarını Besliebilirsin.

mustafa kardeşim ; bu anlatımlarından kuşlarını pek sık uçurmadığın anlaşılıyor. Kuşlarını sık sık uçurmaya çalış çatıya konmaları ayrı bir sorun ama öncelikle uçurup kovalayıp yerlerini iyice öğrenmelerine yardımcı olmalısın,sonraları yerlerini iyice öğrendikleri zaman kuş kaliteni artır, yerini bilen kuşlar yeni kuşlarının yerlerini öğrenmelerini dahada kolaylaştıracaktır.

ewet bende katılıyoum buna kusların çewreyi iyi tanımadıklarından ilk uçumlarda genelde sorun olur fakat kuşların zamanla nasıl uçacagını ve nereye konacağını öğrenirler

filo' Alıntı:
mustafa kardeşim ; bu anlatımlarından kuşlarını pek sık uçurmadığın anlaşılıyor. Kuşlarını sık sık uçurmaya çalış çatıya konmaları ayrı bir sorun ama öncelikle uçurup kovalayıp yerlerini iyice öğrenmelerine yardımcı olmalısın,sonraları yerlerini iyice öğrendikleri zaman kuş kaliteni artır, yerini bilen kuşlar yeni kuşlarının yerlerini öğrenmelerini dahada kolaylaştıracaktır.
..Tesekkurler anlıyorumda sık sık her gun dısarı cıkartıp aynı sekılde urkutup ucurmaya calısıyorum zaten..catılara kalkmadıklarından aldım uzaktan kumesten uzaktan attım alcak ucup sokak aralarına daldılar.3 ay oldu ayrıca yeterince yerlerını tanıdıklarını dusunuyorum..oyunları iyi kuşları kaldırmamaya calısıyorum yerlerını tespıt etmeden kaybolmasın diye ama gitti bir tane..

beslediğin güvercin cinside önemli. taklacı kuşlar öyle yerlere zor inerler. posta,mısıri,bango gibi kuşlar daha akıllıdır ve öyle yerlerde daha iyi uçabilir.

Arkadasım bu sorun senin binağında değil eğer sen bu kusları daha alıstırırken fazla
dısarıya cıkartmıssan (kümesten dısarıya) kuslar arsız olur fakat alıstırırken kümeste fazla tutup günde
toplam 2 bilemedin 2:30 saat tutsaydın kuslar kümesten cıktıklarında kendilerini uçuma daha fazla verirler
benim karsımda bir kaynakcı var oda alıstırırken hep kuslar dısarıda idi.
Suan kusları saldığında catıdan catıya ucuyor.

Aynı sorunu bnde yaşıordum çok önceden ve zamanla kuşlar damlara konmamaya başladı .Sonradan kuşlar kendi çatımdan başka çatıya konmaz oldu. demek ki zamanla kuşlar nereye konup konmayacağını anlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri