yardımcı olursanız sevnirim (yeni bakıcıyım )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alican_1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alican çekmez
Meslek
Kot (SilVeR)
İlgi Alanı
Kediler
ben alican yaş 17 2-3 ay öncesinde besliyodm bıraktım az cokj bişeyler biliyoprum suan yerde beslemeye kara vewqrdim ve neler besenir yerde neler alışır nasıl bakılır vs.vs acık ve net cevaplar beklıyorum teşekkürler

Selamlar Alican,

Yerde her türlü güvercin beslenir tabi yer dediğin bahçe gibi bir yer ise, senin güvercin beslemek adına ne gibi bir beklentin var. Buna göre kararını kendin vermelisin.

Aykut Karabulut

Merhaba Alican, kuscular.org sitesine hoşgeldin.

Yerde kümes etrafı açıksa yani kuşlar kümesi direk görebiliyorsa bütün güvercin türlerini besleyebilirsin, zevkine göre... Alıştırmakta zor olmaz. Kaçıracağım diye korkuyorsan eşleyip uçurursun. Önce erkeğin kanatları salınık olur dişisinin yanına iner. Yerde yemlerken çok fazla ürkütmediğin müddetçe zaten gezinirler. Öncelikle dışarıyı kümesten sadece görebilecekleri telli bir bölmeden izlemeleri bile alıştırma safhasına dahildir. Sabırlı olursan alışmayacak kuş yoktur.

bizim evin arka tarafı var kömürlük gibi bi yer içi bi oda genişliginde kömürlügün üstü ise uzun ve geniş bi yer sag sol taraflarkı acık ve ön tarafında bi bahçe mevcut her taraf net görnüyor beslemem icin yardım almam lazım nasıl alıştırırım veya kümes içi nasıl olmalıdır bilgi verirseniz iyi oılur teşekkürler

Alican kardeşim, sorularının yanıtları sitede mevcut... Kümes içi ile ilgili bölümlerde görüntülü bir şekilde bilgiler var ve daha bir çok sorunun cevabı var. Araştırmayı öğren ki kuşlarının değerini bilesin.

evette orda sürekli başka şeyler var ben sizden profesyonel kuşcualrdan yardım almayı tercih ediyoRum

kardeşim yerin fazla müsait deilse yani taklacı kuşun yere inmesi biraz zor olur kelebek fln zaten fazla akıllı kuşlar değildir tabi her kuş aynı olmaz ama kelebek fazla akıllı değildir sen böle düz uçan baska bonjili fln besle yada kümesin kapıyı fln iice sağlamlaştırıp güzel kuşlar alıp yavruda alabilirsin

merhabalar
bence kümesin kapısı geniş büyük olsun...daha sonra yuvalıklar bir folluk çevresi 27.5 ona göre ızgaralar 33 e 33.yuvalıklar 35 şerden yapılır kuş sayısına 1 tane yani her çifte 2 adet olmak şartı ile.limon sandığıda kullanabilirsiniz ama yağlı boya ile boyamanızı tavsiye ederim iç dış çünkü temiz olmuyorlar.daha sonra her kuşa bekar tüneği diye adlandırılan tünekten ne kadar yapabiliyorsanız fazlası zarar etmez.ızgara kullanmanızı tavsiye ederim.suluk yemlik taşlık bunlar çifter çifter olursa birini kullanıp dezenfekte edip diğer temizi kullanıp sonra hergün değişimli temizlediğinizi kullanabilirsiniz.

güvercin seçimine gelince...; bence önce bu saydığım kümes ekipmanları ve kümes şeklini nasıl istiyorsanız bir kağıtta tasarlayıp ,uygulayıp...daha sonra kuşları yerleştirirseniz,daha iyi olur .neden çünkü kuşlar alınıpta plansız yapılan bir çok şeyi değiştirmek istersiniz bu da can sıkar...hiç gerek yok sabırla yavaş yavaş önce ortam hazırlığı en güzel isteğinize göre düşündüğünüz kuş sayısı falan filan...daha sonra güvercinleri gönül rahatlığıyla evlerine koyabilirsiniz.bence kelebek ,dolapçı,baska,mülakat,bursa oynar,çakal,trakya vb ırkları seçebilirsiniz hem hesaplı olur hemde performans kuşudur.taklacı bir üst seviyeniz olabilir.yerinizede bakılırsa.makaracılar tercihiniz olmalı bence...kelebek ırkıda sanıldığı gibi salak değildir...belli soylarda gayet zekidir.

SİZE BİR YETİŞTİRİCİ OLARAK EN BÜYÜK TAVSİYEM DE EĞER HEDEFLERİNİZ İYİ BİR KUŞÇU TANINMIŞ BİRİ OLMAKSA IRKLARI BİRBİRİNE KARIŞTIRMA DAN BESLEMENİZDİR.

şimdi oda şeklinde kömürlük var diyorsun kümeste ilk baş delik felan varsa oralari kapat sansara kediye karşı sonra pazarlarda limon sandıklari satılır onlardan ala bilirsin yuvalık üst üte koyarsan sorun olmaz aldıgın güvercinlerin kanadini bantlaya bilirsin 2 hafta boyunca kanatlari bant li kalir hergun bahçeye çıkarıp etrafi gösterirsin hangi saatlerde uygun olursan 2 hafta sonrasinda kanatlarindaki bantlari cöz cözdükten sonra kuşlari ürkütme 1 hafta kendileri çatıya inip kalksınlar kendi başlarina bırak güvercinleri etrafi tanısınlar sonra rahat rahat uçura bilirsin içlerinden kaçanlarda olaçak elbet kaçıra kaçıra ögreneceksin etrafinda güvercin besleyen birileri varsa onlarin yanına gidip yardım ala bilirsinsin

cevaplarınız icin teşekkür ediyorum dahada yorum bekliyorum arkadaşlar ve en yakın zamanda size yerimin foto sunu cekip buraya koyacağım ve sizden tekrar yardım istiycegim iyi günler

hadi hayırlısı olsun bakalım. ama sen benim dediğim damızlık işinide aklında tut baktınki çok kuş kaçıyor alışmıyor havaya çıkınca yeri görmüyor hemen damızlık planına gec yavru alıp satarsın hiç değilse.bide sakın ha sakın ortak fln alma yanına bu herkese olmuştur ilk kuş besleyişinde kuş almak için paran yetmesse hemen ortak fln olursun sakın ortak alma yanına paranı kendin biriktir. ben ortaklardan çok çektim .benim tavsiyelerim bunlar.

+++++++++++++++++++

Geri