Yarısı gök ,yarısı arap güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
İlk kez böyle bir kuş gördüm paça kuyruk dahil kuşun yarısı arap diğer yarısı ise gök.

Ekli dosyalar

• DSCF3730.webp
    DSCF3730.webp
    105.9 KB · Görüntüleme: 3,317
iki yüzlü güvercin :)

Ekli dosyalar

• DSCF3729.webp
    DSCF3729.webp
    90.2 KB · Görüntüleme: 3,297
iki yüzlü güvercin :)

Ekli dosyalar

Enterasan, genetiğinin incelenmesi lazım...

küresel ısınmanın etkileri :p :heyo:

omer gercekten halen hayret ediyorum iki kus gibi pacasina kadar deyisik cok guzel bir hayvan
paylasim icin tesekkur ederim
saygilarimla

Yol çalışmasında zivit dökülmüştür onun üstüne.

boya kutusuna düşmüş gibi duruyor. tüy değiştirince bişeyi kalmaz.

Kuşun orjinal rengi budur.
Yani en azından %90 böyle yakından gördüm boya olsa anlardım sanırım ve çoluk çocukta bir kuş degıl koca adamın kuşu.

bu kuşun gerçek rengidir arkadaşlar
bu tür birde bir tarafı boz bir tarafı bozdumanlı kirlisini gördüm
kuş öldü eğer resmi var ise sizlerle paylaşma imkanımız olur

Ben olsam bir sagdan bir soldan resimini çekerdim iki kuşmuş gibi nasıl diye resimler eklerdim :)

bu tuylerle alakalı genlerde bır anormallıkden olusmus sanırım.genelde cok yakın eslesmelerde bu tur sorunlarla karsılasıldıgını duymusdum.yalnız renk olarak gercekdende cok ılgınc

Çok enteresan...

tüylere,gözlere,saçlara v.s renk veren renk pigmentleridir.güvercinlerde bilindiği gibi ana renkler ve bunlardan bağımsız renleri değiştiren yada farklılaştıran renk genleri var bunlar bir çoğu biribirinde bağımsız ayrı genler.
Kimisi cinsiyet kromozmlarında bulunuyor.Kimiside vucut kromozomlarında aynı yerde fakat farklı lokusta bulunanlarda var.
Yıllar önce bende benzer bir örnek görmüştüm.
Benim tahminim genetik olarak normal bir durum değil.Ama kuşun üreme sağlığını etkilemeyen normal bir bünyesi olabilir.
Bu tür sorunlar arkadaşımızın dediği gibi akraba eşleştirmelerde soyun çok iç içe girmesinden kaynaklanıyo olabilir.
Gözlerde farklı renkte olabilmekte.koyu renk(siyah,kahverengi) gözlerde baskın ve melanin pigmentinin fazla olmasından kaynaklanan gözün iris tabakasında dışarıdan gelen ışığın dışarı yansımasını engelleyerek görüş netliğini sağlar.Siyah,kahverengi gözlerde melanin pigmenti fazladır,bu pigment azalırsa mavi göz olur,iris yağlı olursa bu yağlar gözün yeşil görünmesine sebep olur.
Dikkat edlilirse koyu tenli insanlar koyu renk gözlü,açık tenli insanlar açık renk gözlü olur.Buda renk pigmentinin az yada çok olmasından kaynaklanır.
Özet bilgiden sonra genetik bir ssorun nedeni ile bu güvercinde vucudun yarısınında pigmentler fazla toplanmışken diğer yarısında daha azdır.
Renk yayma genindeki sorundan da kaynaklanabilir.
Kesin yorum genler incelenmeden yapılamaz .
Saygılar..

farklı birşey :)

Allahın hikemeti işte;

BENDEDE YARISI AK DİGER YARISI MARDİNLİ OLAN VVAR KISA ZAMANDA PAYLAŞIRIM

bu hep japonyanın iş bana göre..:D::D

geçenlerde bir arkadaş kısır kuşlara kadınların aybaşı ilacı haptan içirdiğini yazmıştı birkaç kişi de ona katıldı bu ve benzeri hormon ilaçları ve genetiği değiştirilmiş yemler le beslenme tabi ki ileride değişik hormonal sorunlar göstecektir.
ES YEM diye bir güvercin yemi var Murat Doğangün telefonda çook meth etti arkadaşım ve ben birer çuval getirttik. fatura geldi 10 kg. 17.5 lira iyi güzel birde baktım faturanın üzerinde GENETİĞİ DEĞİŞTİRLMİŞ TOHUMLAR KULLANILMIŞTIR diye kaşe basılmış. arkadaşımın fatura da var onun da dikkatini çekmiş.
bunu yiyen kuşların tabii ki genetik bozuklukları ilerki nesillerinde ortaya çıkacak.

arkadaşlar bendede var böyle istenmeyen bir durumdan dolayı kuşlar eş oldu ve yumurtladılar allahtan bır sey olmazsa yavrular cıkacak ama hangi ırktan oldugu belli olmayacak ve bende çirkin bir görüntü malum herşeyin orjinali makbuldür, temennım tüm kuş besleyen arkadaşlar olarak kuşların ırklarını bozmamaya çalışsak daha güzel olacak gibi geliyor tabi arada böyle kazalarada yapacak bir şey yook :(( saygılar

Merhabalar,

Bu tip renklenmeler az da olsa görülebiliyor. Aslında son bilgilerimize göre neredeyse olanaksız bir renklenme. Bunlara mozaik adı veriliyor. Bu konuda birkaç hipotez var. Kuşun ana ve babasının rengini de bilirsek hangi hipotezin uyduğuna karar verebiliriz. Muhtemelen embriyonal gelişim aşamasında gerçekleşen bir "hata" sonucu oluşmuştur.
Selamlar...

Türker

böle kuşlar var ümraniyede bir abımız sırf bole kusları arastırıp buluyor alıyor yaklasın 15 tane yarısı farklı yarısı farklı kus var elınde yenı bır cıns doguyo kanımca :hhh:

Aslına bakarsanız ben bu konuyu biliyorum fakat şu an bir türlü hatırlayamıyorum. Yumurta içerisinde sarının bir bölümünün farklı renkte diğerinin farklı bir renk olarak gelişmesi gibi bir şeydi. Yani farklı gen yapılarının birleşmesi gibi bir şeydi. Bu konuyu özellikle muhabbet kuşlarından biliyorum. Muhabbet kuşlarında bir kanat mavi bir kanat yeşil olabiliyor bu durum gerçekleştiğinde. Hatta konu için eski kaynaklarımı araştırdım ama malesef bulamadım. Fakat araştırmaya devam edeceğim. Yanlız şunu söyleyebilirim ki bu durum sık rastlanılır değildir ve özeldir. Bu kuş da özel bir kuş.

tsavas' Alıntı:
Merhabalar,

Bu tip renklenmeler az da olsa görülebiliyor. Aslında son bilgilerimize göre neredeyse olanaksız bir renklenme. Bunlara mozaik adı veriliyor. Bu konuda birkaç hipotez var. Kuşun ana ve babasının rengini de bilirsek hangi hipotezin uyduğuna karar verebiliriz. Muhtemelen embriyonal gelişim aşamasında gerçekleşen bir "hata" sonucu oluşmuştur.
Selamlar...

Türker

Bu tur mutasyonlar ikiye ayrilir. 1. Mozaik 2.Mitolojide aslan basli keci vucutlu ve yilan kuyruklu olup agzindan ates atan yaratigin adiyla “Chimera” denilir. Chimeralar mozaiklerden cok farklidir, cunlu tuy renkleri vucudun heryerinde olabilir. Mozaikler ise iki ayri guvercinin genellikle tam ortadan ikiye ayrilip sanki birbirine yapistirilmis gibi dogar. Aslinda chimeralar cok nadir degildir cogu hayvan bu sekilde dogar ama ayni renk oldugundan dikkatli bakilmazsa ciplak gozle gorulmeyebilir. Chimera ve Mozaik kuslarin bir diger farki, mozaikler tek dollenmis embroyunun, embroyo buyurken ugradigi bir mutasyondan kaynaklanir. Oysa Chimera iki zigotun fuzyon yoluyla birlesmesiyle olur. Bu durumda bir chimera dan vucudun farkli kesimlerinden alinacak hucrelerde iki farkli DNA bulunabilir. Mozaiklerde butun hucreler aynidir bu nedenle DNA butun hucrelerde aynidir.

Asagidaki adreste chimera ve mozaik mutasyonlarinin farkli resimlerini gorebilirsiniz.

http://www.angelfire.com/ga/huntleyloft/chimeras.html

CIRIL' Alıntı:
arkadaşlar bendede var böyle istenmeyen bir durumdan dolayı kuşlar eş oldu ve yumurtladılar allahtan bır sey olmazsa yavrular cıkacak ama hangi ırktan oldugu belli olmayacak ve bende çirkin bir görüntü malum herşeyin orjinali makbuldür, temennım tüm kuş besleyen arkadaşlar olarak kuşların ırklarını bozmamaya çalışsak daha güzel olacak gibi geliyor tabi arada böyle kazalarada yapacak bir şey yook :(( saygılar
aynen katılıyorum

Geri