yarışma var lütfen yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çanakkale boğaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
inanç kardaş
Meslek
güvenlik memuru
İlgi Alanı
Kediler
sevgili abi vede kardeşler.30 gün sonra aramızda bir yarışma düzenledik.fakat 2 saatte 20 baş ve üzeri 4 5 taklalı bir kuşum vardı.şimdi ise 2 saatte 4 baş yapıyor.biraz ince tüyde birde çok kızdı.ne yapmalıyım 30 günüm kaldı.yarışmaya eşli iken uçmasımı iyi yoksa hiç eşe atmayayımmı.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.kuş dişidir.son 4 telekte dir.

Dişi ise eşleştirmeni tavsiye etmem çünkü yumurta yaparsa aklı yuvada oluyor,kendi kuşlarımda da oynayan dişilerin yumurtada yatarken performansı düşüyor.Eğer kuş erkekse bu sefer da fazla pat pat yapar.Bence kuşu eşinden hatta mümkünse tüm kümesten ayır yem olarak karışık değilde %70 arpa %30 buğday verebilirsin imkanın varsa kuşu geceden yemle saat 3-4 gibi sabah 7 gibi uçur yemin tam kana karışıp yüksek enerjiyi verdiği saat yedikten sonra 2-3 saat içinde gerçekleşir yarışmalara hazırlanırken benim uyguladığım bir yöntem Kolay Gelsin.

makturk' Alıntı:
Dişi ise eşleştirmeni tavsiye etmem çünkü yumurta yaparsa aklı yuvada oluyor,kendi kuşlarımda da oynayan dişilerin yumurtada yatarken performansı düşüyor.Eğer kuş erkekse bu sefer da fazla pat pat yapar.Bence kuşu eşinden hatta mümkünse tüm kümesten ayır yem olarak karışık değilde %70 arpa %30 buğday verebilirsin imkanın varsa kuşu geceden yemle saat 3-4 gibi sabah 7 gibi uçur yemin tam kana karışıp yüksek enerjiyi verdiği saat yedikten sonra 2-3 saat içinde gerçekleşir yarışmalara hazırlanırken benim uyguladığım bir yöntem Kolay Gelsin.

Çok güzel yöntem umarım arkadaşta söylediklerinizi uygulayıp dereceye girer, kendisine bol şans diliyorum.

çok teşekkür ederim.kuş dişi ayrı küçük bir kümese kapalı duruyor.çok gezmeye başladı.sefer sayısı azalınca üzüldüm dorusu inşallah düzelir.sağolasın

sağolasın hakan .aramızda mütevazi insanları oyun kuşuna sevdirme babında yapılmış kuralları hafif bir yarışma ama kazanan konuşacak tabiki masada değil:::::::::::)::):

makturk' Alıntı:
Tebrik ederim mahmut kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin, ilaveten arpayı kırdırıp verirseniz yani kırık arpa kuşlar rahat yiyebilmeleri için daha bi güzel olur.

çanakkale boğaz' Alıntı:
çok teşekkür ederim.kuş dişi ayrı küçük bir kümese kapalı duruyor.çok gezmeye başladı.sefer sayısı azalınca üzüldüm dorusu inşallah düzelir.sağolasın

Sonuçta el kadar hayvanlardan bahsediyoruz siz ne yaparsanız yapın o yine bildiğini yapacaktır.Yarışmaya kadar ortalığı yıkan yarışma günü tek sefer yapmadan inen kuşlar gördük,neticede işin içinde şans faktörü de var umarım iyi sonuçlar alırsınız,benim söylediklerim sadece önlem son sözü yine kuşunuz havada söyleyecektir tekrardan başarılar dilerim.

Yavuz Abi'nin dediği gibi arpaları kırdırıp vermek gerek çünkü sivri uçları boğazda problem yaratabilir.

KUSU ESİNDEN AYIRMAK ENSE HALINDEN DAHA BETERDİR KUS YUMURTAYI YUMURTLASIN ZATEN UÇMUS KUS KISA ZAMANDA BİR KAÇ UÇUMLA NEFESLENİR DAHA SEVKLİ OLUR ESİNDEN AYRILMASI AYRI TUTULMASI KUSUN AKLINI ESİNE YUVASINA VERECEGİNDEN VERİM ALINAMAZ BENCE DAHA KÖTÜYE GİDER NEREDE GÖRÜLMÜS YUVASI DÜZENİ BOZULANIN ESİNDEN AYRILANIN MUTLU OLDUGU HEM YUMURTADAN KALKTIGINDA KALDIRIRSINIZ KUSU SİZ BİLİRSİNİZ AMA YUKARDKİ YORUMLARA KENDİM OLARAK KATILMIYORUM AMA GÖRÜS VE DÜŞÜNCELEREDE SAYGI DUYUYORUM

SAYGILAR

Önce şunu söyleyeyim yarışma için çok yanlış bir tarih seçmişsiniz. Bu ara kuşların büyük kısmı tüyde olur. Ayrıca 1 ay sonra uçurucam, kuşumda 4 ncü telekte demişsin. Bu esnada 1 telek daha atarsa kuşun uçması da iyice güçleşecek. Kuşunun kızgınlığına gelince bende eşlemeni tavsiye edicem yumurtanın üzerinden sen kendin kaldırıp uçurursan belki sorun yaşarsın ama eşi yumurtada yattığı saatlerde uçursan hiç bir sorun olmaz. Birde o tarihe kadar yavruları çıkarda bir hafta 10 gün kadar yavruya kusarsa dahada üzerine koyacaktır. Ama en başta dediğim gibi siz bence yarış tarihini tekrar gözden geçirin bir müddet daha uzatın derim. Saygılar

Bu kuş daha önce yavruya kusmadı ilk yavrusuysa ve Kuşun yavruya kusarsa o zamana kadar şayet oyun bırakabilme ihtimalide var !

abi kuşu diğerlerinden ayrı yerde tutmalısın.Kuşun yanına kuş yanaştırma.KUş çifte gelirse ne uçar nede pek oyun yapar.Ben tanıdığım tüm kuşçularda bunu gördüm.Uçan kuşu çifte atmazlar.Oyununu tamamlayana kadar.Çünkü kuş çift olursa aklı yuvada olur.Senin 30 günün varsa bu durumda çifte atmaman gerekir.Tek bir kafese koy.Birde her gün sabah 6 akşam 6 uçur.Saatler hep aynı olsun abi.performansını 1 haftada arttırır ve görürsün.

siber çok teşekkür ederim sana vede hepinize.kuş ayrı tek bir kümeste.bakalım yarışmayıda 2 ay daha uzattık herkez hazır olunca uçacak.videolarını çekip atacağım inşallah.çok sağolun

kuscu_marik' Alıntı:
KUSU ESİNDEN AYIRMAK ENSE HALINDEN DAHA BETERDİR KUS YUMURTAYI YUMURTLASIN ZATEN UÇMUS KUS KISA ZAMANDA BİR KAÇ UÇUMLA NEFESLENİR DAHA SEVKLİ OLUR ESİNDEN AYRILMASI AYRI TUTULMASI KUSUN AKLINI ESİNE YUVASINA VERECEGİNDEN VERİM ALINAMAZ BENCE DAHA KÖTÜYE GİDER NEREDE GÖRÜLMÜS YUVASI DÜZENİ BOZULANIN ESİNDEN AYRILANIN MUTLU OLDUGU HEM YUMURTADAN KALKTIGINDA KALDIRIRSINIZ KUSU SİZ BİLİRSİNİZ AMA YUKARDKİ YORUMLARA KENDİM OLARAK KATILMIYORUM AMA GÖRÜS VE DÜŞÜNCELEREDE SAYGI DUYUYORUM

SAYGILAR
teşekkür ederim muharrem abi dediklerini uygulayacağım.teke düşmüş 4 tane kuşum var tüm söylenenleri deneyeceğim.

Marik abi ben senin dediğine pek katılmıyorum.Erkek kuş ise olabilir.Eğer kuşun altında yumurta varsa doğru olabilir.Lakin eşe gelmişse kuşu ayırmak en güzeli.Ha oyunu tamamlamışsa karışılmaz.Kuş yatar dinlenir ve yavruyu çıkarınca yavruya kusarsa oyununun kat kat fazlasını yapar.Abimiz 1 ayım var demiş.1 aya kuşun yumurta etmesi yavruya kusması yetişmez.Bu yüzden kuşu teke almalı.Birde su sıralar tuy dokumu.Boğaz abi kuşları dinlendirme uçur.Son 3 kanat tüyüne kadar.Yoksa havasız kalıp yatık kalabilir.

s.a

öncelikle herkesin fikrine saygı duyarım...fakat çoğu arkadaşın tavsıyesı yarışa girecek bir kuş için çok olumsuz sonuçlar doğuracak nitelıkte..muharrem abiye katılıyorum...ve şunu söylemek isterim o kuş yumurtaya göğsünü koymadan performans beklemeyin..yarış zamanı çok yanlış,bu da işin diğer olumsuz yanı..kuşlar tüy döneminde ve tüy dökmüş bir kuştan performans beklenemez..bir futbolcuyu kranponsuz maça çıkarmak gibi bişey olur..
benim size tavsıyem hemen eşleyın,hiç doğmayan kuş olduğu için 20-25 güne kadar doğmayacaktır..tüy durumuna göre bu daha da uzayabılır...şansınız yaver giderse 25 güne kadar doğar ve 3-5 gün yumurtaya oturmuş şekılde yarışa uçar...asıl performansı o zaman izlersınız...saygılar.

1. sende herşeyi dediklerimle aynı söylemişsin.Senin ayrı düştüğün nokta eş konusu.Eş noktasında da hem fikiriz.Kuş yumurtaya yatar ve sonra yavruya kusarsa oyununu o zaman yapar.Yalnız abimiz 1 ay var demiş.Sen bir ayda ancak yumurta alırsın.Bu süre içerisinde bu kuş uçmayacak heleki kuş tüy dökümünde hiç uçmazsa yere kapaklanma riskide var.Kuş 1 ay içerisinde yumurtadan yavru çıkmadan yarışmaya girerse zaten onu baştan kaybetmiş olur.Yumurta altında ki kuş senin dediğin oyunu yapmaz.1 hafta felan yavruya kusar o zaman.Yavruya kusmaya yetişemez.Birde altında yumurta varsa zaten oynamaz.4 sene çift edilmeden uçurulan ve oyununu layıkı ile yapan kuş gördüğüm dahi oldu.Yavru ekesi geçen hafta çift oldu hayvan şuan uçmuyor bile.

evet abiler kuşun şuan eşi yok.4. teleklerinide düşürdü.kaldı 3 telek.ince tüyde şuanda.verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim.ama daha ne yapacağıma karar veremedim.kuş tek kişilik salmada duruyor.uçurmaya devam edeyimmi.son 3 telek kaldı.4. telekleri yok.

sibersahne' Alıntı:
Marik abi ben senin dediğine pek katılmıyorum.Erkek kuş ise olabilir.Eğer kuşun altında yumurta varsa doğru olabilir.Lakin eşe gelmişse kuşu ayırmak en güzeli.Ha oyunu tamamlamışsa karışılmaz.Kuş yatar dinlenir ve yavruyu çıkarınca yavruya kusarsa oyununun kat kat fazlasını yapar.Abimiz 1 ayım var demiş.1 aya kuşun yumurta etmesi yavruya kusması yetişmez.Bu yüzden kuşu teke almalı.Birde su sıralar tuy dokumu.Boğaz abi kuşları dinlendirme uçur.Son 3 kanat tüyüne kadar.Yoksa havasız kalıp yatık kalabilir.
kardeş 4. teleklerini 3 dün düşürdü.kaldı 3 telek.şu an 9 telekli kuş.devammı uçurmaya.bilgilerin için sağol kardeşim

Geri