Yasal Sorunlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KörenliEnes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
enes ercan
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba..
Daha önce yer kümesim vardı orda besliyordum araziye bina yapılınca kaldırmak zorunda kaldım 2yıl hobiden uzak kaldım Şimdi tekrar beslemeye karar verdim balkonda beslemeyi düşünüyorum başka bir seçeneğim yok.Besleyeceğim ırk Taklacı(kanat sesleri dikkat çekecek) kiracıyım 2.kattayım altımda kapıcı dairesi var komşularımla iletişimim yok 3ya da 4çift beslemeyi düşünüyorum yerde tavuk gibi durmalarına vicdanım el vermeyeceği için haftada en az 2 kere uçuracağım.Şartlar bunlar konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar Yasal Koşulları izah ederlerse ve yasal olarak mümkünse nelere dikkat etmem gerektiğini anlatırlarsa sevinirim.Saygılar

Komşularınız bi şikayette bulunmazsa sorun olmaz.

Ama kiracıymışsınız %90 Birileri rahatsız olur , gidip belediyeye şikayet ettiğinden mecburen kaldırman gerekir..

melih kardeşime katılıyorum.şikayet olmadığı sürece sorun olmaz.ama kiracı olmanız çok tehlikeli.

saygılar..

Benim bildiğim kadarıyla dışarı salmamak kooşuluyla 10 tane besleme hakın var... Ama bebce sen komşularınla aranı iyi tutmaya bak: kızdıklarında falan alttan almaya çalış: O zman fazla karışmayabilirler.. Zaten öyle çok gıcık birileri değilse gidip şikayet etmezler en fazla annene-babana söylerler.. Onlarda gelir sana kızar..

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

Şikayet ettikleri zaman zabıta v.s geldğinide ne yapmamız lazım onu sordum yoksa Türkiyede yaşıyoruz illaki göze batar şikayet edilir...Dışarda gezen binlerce yabani başlarını ağrıtmaz benim 2çift kuşum sorun olur.Ceza yemeden yada kuşları kaldırtmadan nasıl yırtabiliriz onu sordum

KörenliEnes' Alıntı:
Şikayet ettikleri zaman zabıta v.s geldğinide ne yapmamız lazım onu sordum yoksa Türkiyede yaşıyoruz illaki göze batar şikayet edilir...Dışarda gezen binlerce yabani başlarını ağrıtmaz benim 2çift kuşum sorun olur.Ceza yemeden yada kuşları kaldırtmadan nasıl yırtabiliriz onu sordum

akşamları ararsan sana en net cevapbı veririrler 0212 665 55 56 tgf telefon numarası kiracı değil ev sahibide olsan rahatsızlık verildiğinde yırtamazsın sanırım. ama sen yinede türkiye güvercin federasyonunu arayıp sor.

aslında araştırmak lazım.ben de balkonda besliyorum kimseye zararım yok şimdilik.daha şikayette edilmedik.inşallah edilmeyiz de.zabıta falan geldiğinde konuşmaktan başka çare yok.kuşlarınızıda komşular evden çıkmadan yani sabah erkenden salıcaksın.akşam üstü sorun olabilir.

saygılar...

benim bildiğim zabıta ilk geldiginde ceza yazmaz,sadece bi tebigat imzalıtyorlar kaldır diye ama bi daha şikayet edelipte gelirse o zaman yazarlar mı yoksa alıp götürürler mi? bilmiyorum.

KANAT SESİ OLMAYAN KUŞ BESLE BANGO BASKA KELEBEK VS.. VE RENKLİ, YANİ ALA BULA SEVİMLİ OLSUNLAR.. ISLIK ÇALIP, EL ÇIRPIP(ALKIŞLAYIP) KİMSEYİ RAHATSIZ ETME BİRŞEYCİK OLMAZ.. SELAMLAR..

Önerileriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.Uçurmamak kaydıyla 10taneye kadar beslenebiliyormuş c.tesi pazarları sabah saatlerinde uçurursam pek sorun olmaz herhalde ama kuşlar 5gün yatacakları için forma sokmam çok zor olacak uçurmak için 40-50 cm tahta uzatmayı düşünüyordum dikkat çekeceği için ondanda vazgeçtim Perşembe ya da cuma kuşları getiriyorum sorun çıkıp çıkmayacağinı göreceğiz..

balkonda kelebek baska besleyen bırı olarak balkona sıkıntı oluyor hevesını kırmak ıstemem ama oluyor malesef ılk basta bende kımseyı rahatsız etmemeye calıstım fakat oluyorlar beledıyey sıkayet edıldım zabıtalar geldı kaldır dedıler gıttım veterınerle konustum oda kumesı ufalt bı sure ucurma unutsunlar daha sonra devam edersın dedıler aynısı yaptım ama yıne sıkayet oldu zabıtayı komsuları gectık bıde aılemle sıkıntılar oldu altındakı ustundekı sıkayet etmese karsıdakıler edıyor ama karar senın sakın yanlıs anlama hevesınıde kırmak ıtemıyorum ınsallah hersey gonlunc olur

bildiğim bazı arkadaşlar var işe gitmeden erkenden yada hafta sonları kuşları kırlara götürüyorlar heryere yakın kır tepe olabilir
bisikletin arkasına koyup yada arabanın 2-3km kuşları götürüp kırda uçuruyorlar daha sonrada kuşları tekra alıp evlerine götürüyorlar
taşıması zor olur ama kimsede şikayet edemez
evdede damızlıklar durur yavrular oldukça götürür alıştırırsın
açık alana kıra tepeye birtane kümes yapacaksın büyük bir kutuda olur kuşları içine sürüp tekrar eve götüreceksin
yer olmayınca kuş beslemesi çok zor olur
ALLAH Gönlüne göre bir yer verir inşallah

Modern hayatın cilveleri.İnsan sevdiği bir hobiyi bile yapmakta zorlanıyor. Allahtan benim kendi müstakil evimde o sıkıntım yok.arkadaşlarında dediği gibi gürültü,ıslık,el çırpma gibi dikkat çekici hareketlerde bulunmazsan bir problem olmayabilir. Zaten etrafda bir sürü cami güvercini var.Kuştan anlamayanalar sizinkileride onlardan sanabilir. inşallah bir problem olmadan beslersiniz.

1saat önce 1çift getirdim 2çift daha getirmeyi planlıyorum..Önce balkonda uçurmayı deneyeceğim şikayet olursa Osman Abinin söylediği gibi eve 600-700m uzaktaki boş arazide uçuracağım tam yanımdaki binada 3balkonda cdler asılı o kadar titizler yani..Baktım olmuyor canımı sıkıyorlar günlük 1kg buğday alır bahçeye dökerim :D

bu yöntem olabilir.bizim karşıda nesleyen bi arkadaş var 6 tane kuşu var çatıda besliyo evleri 3 katlı çocuk alt katta oturuyo amcaları üst katta.amcaları kızmı kuşlar için çocukta her gün çatıya yem bırakıyo.su koyuyo kuşlar çatıda konaklıyo.sadece yem su için iniyolar.ama böyle beslemenin zevki, çıkmaz diye düşünüyorum...

KörenliEnes' Alıntı:
1saat önce 1çift getirdim 2çift daha getirmeyi planlıyorum..Önce balkonda uçurmayı deneyeceğim şikayet olursa Osman Abinin söylediği gibi eve 600-700m uzaktaki boş arazide uçuracağım tam yanımdaki binada 3balkonda cdler asılı o kadar titizler yani..Baktım olmuyor canımı sıkıyorlar günlük 1kg buğday alır bahçeye dökerim :D

güzel kardeşim 1kg buğdayıda heba etme komşularınıda rahatsız etme komşuların rahatsız olacağı kesin onlar yabanide anlamaz, evcilde bilmez,bütün apartmandaki pisliği senden bilirler, hatta bütün sokaktaki
komşulardan sen rahatsız olmassın ama ailen rahatsız olabilir(kendimden biliyorum)
bence imkanın varsa apartmandakiler balkonda kuş beslediğini hiç bilmesinler
madem 600-700m mesafede arazi var bence sen araziye uy
benim arkadaşın vardı kötü bi kümesi kuşları elden götürüp oraya bırakıyordu kuşları uçurduktan sonrada tekrar kümese sürüp ordanda kutuyla evine götürüyordu
hem kuş uçurma ve seyretmek için daha ideal yarin kuş oyun açar çatıdan balkona inemez rezil(kendimden biliyorum) olur taş atamassın ıslık çalamassın seyrettiremessin arkadaşın gelemez yanına
biraz zahmetli olur taşıması ama kuşları alıştırdıktan sonra daha iyi olur

bütün kuş severlerin ALLAH Gönlüne göre bir yer verir inşallah

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kuşlar kaldırılırsa yabaniler için dökerim demek istedim tabi bu işin esprisi balkondan vazgeçtim artık mecburen tepede uçuracağız kuşlar tavandan başka birşey göremiyorlar alışmalarıda zor olur..

Bu konu ile ilgili benımde bir sorum olcak arkadaşlar mesela balkonda değil evın damında da sorun cıkarsa ev kendımıze ait bunuda bildireyım uretici belgesı gibi yasal bir prodesür varmı mesela vergi dairesınden veya beledilerden alacağımız.

Mesela hayvan yetiştiricileri var onlardan kımler rahatsız olursa olsun yasal bir belgesı var kımse karısamaz vergi levhaları ruhsatları var onun gibi bi belge varmı yane o belge sende oldu sürece kım rahatsız olursa olsun karısamayacakları gibi.

Yetiştirici Belgesı Üretici Belgesi Felan Fln...

Sipikopat' Alıntı:
Bu konu ile ilgili benımde bir sorum olcak arkadaşlar mesela balkonda değil evın damında da sorun cıkarsa ev kendımıze ait bunuda bildireyım uretici belgesı gibi yasal bir prodesür varmı mesela vergi dairesınden veya beledilerden alacağımız.

Mesela hayvan yetiştiricileri var onlardan kımler rahatsız olursa olsun yasal bir belgesı var kımse karısamaz vergi levhaları ruhsatları var onun gibi bi belge varmı yane o belge sende oldu sürece kım rahatsız olursa olsun karısamayacakları gibi.

Yetiştirici Belgesı Üretici Belgesi Felan Fln...

öyle bir şey yok senin dediğin uygun yer ve uygun koşullarda geçerli olur. yoksa kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ve şöyle bir kanun var kaşını gözünü beğenmese binadaki daire sahiplerinin coğunluğu toplanıp şikayet ettiğinden taşınmak zorunda kalırsın. yani belge felan işe yaramaz önemli olan uygun koşullar ve uygun komşular koşulları ve komşuları insan az bucuk yönetebilir. bu kümesi cok iyi yaparak insanları rahatsız etmeyecek bir saatte ucurarak mardin taklacıysa kanat seside varsa bu mümkün değildir birde komşular besleyen kişiyi severse hiç sorun olmaz. ben bu şekilde 5 sene besledim balkonda yinede ben evi değiştiriğimde seni sevdiğimizden pek ses cıkarmıyorduk ama hep rahatsız oluyorduk dediler yani eğer başkası rahatsız olucaksa sizde onun yerine koyun kendinizi sevmediğiniz bir hayvan besliyor ve her gün alt balkonda görüyor ve sesini duyuyorsunuz.hiç kimse kendi bölgesini ve alanını kullanırken başkasını rahatsız edemez eviniz isterse müstakil olsun şikayet edilirse onda bile sorun cıkar.

Geri