Yaşanmış Anılarımız ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar merhaba,

Güvercinler ile alakalı başından ilginç olaylar geçen, kendisine ilginç gelen yaşanmış anılarını, biz üyelerle paylaşır mı ?

İlk olarak ben bir anımı paylaşmak istiyorum,

Bundan 10-15 sene evvel kümesimizde o zamanlar 4-5 yaşlarında Atom bir erkeğimiz vardı. İhtişamlı, gemli, kemerli bir erkek. Babam herkese uçurmazdı bu güvercini. Misafir kuşuydu. Ama senelerce döneklik yaptı bize. Bir gün bizim erkeğin ismini duymuşlar Bursa'da.. İplikçiler diye tabir edilen o zamanın dönekçileri geldi misafir oldu bize. Bayağı da kalabalıklardı. (7-8 kişilerdi) Babam erkeği saldı, kuş dolanıyor dolanıyor açıya gelmiyor. Yordu biraz babam kuşu. Kıvamına getirdi kısacası. Tam karşımıza aldı yakın mesafeden pırıltıyı verdi. Erkek dönüşe girdi bizde aşağıda izliyoruz. İzlerken de 5 saniye kadar süren, VUUUUUUUUUUUUUU diye hem dönüşün sesini duyuyoruz, hem pür dikkat izliyoruz. Erkek çıktı dönüşten ne bozma ne bir eksiklik indi yere. Hemen Bursalılar kaç paraysa alalım ver bu erkeği bize falan filan. Babamda bende satılık kuş yok dedi. 2 saat kadar oturdular Ama adamların aklı kuşta kaldı.. Hangi devirle döndü ise o sesi bir daha duyamadım hiç bir kuşta. İnanın bak vantilatör pervanesi nasıl ses getirir. O şekil bir ses.

Benimde başımdan sayısız olay geçmiştir.Ama en komik ve unutulmazlardan bir taneside tavlabaş dişidir.Bu olay bundan 9-10 sene önce başımızdan geçti Mesut diye bir arkadaşım var onun kümes sorunundan dolayı kuşları benim ordaydı bir gün çatıda kuşlara bakıyoz çoğunluğu saya o zamanlar üstümüzden bi tane dönek geçti kuşları gördü geri döndü karşı çatıya kondu bekledik gelmedi sonra kalktı gezdi uçuyor ama sanki azman hiç bir hareket yok akşam olunca bizim arkadaş çıktı karşı çatıda kuşu tuttu attık kümese ertesi gün onun kümesini yaptık sıra geldi kuşları paylaşmaya hepsini paylaştık ortada bir tek dönek kaldı ben ona veriyorum o bana veriyor napcaz bunu azman gibi diyoruz ikimizde istemiyoruz zorla ben ona verdim kuşu onun çatıya çıktık daha kümesin çatısı da yok kapısıda saldık kuşları bir iki tane kendi ayar kuşları vardı dediki hadi kuş uçuralım olur dedim döneğide atalım zaten azman gibi dedi kuşları kaldırdık döneği saldık kuşlar biraz yükseldi gülerek dedim ki atayım mı şu döneğe pırıltı diye o da at dedi aldım kanatsızlardan tam karşıdan gelirken pırıltıyı bir attım gözlerime inanamıyorum bizim azman tam kapalı dönüş yapıyor gözlerimize inanamadık bu sefer ben başladım kuş benim demi bilader demeye tabiki almadım kuş onda kaldı ancak o tavlabaşdaki dönüşü hiç bir zaman unutamam

(: (: Karga sandınız ama ne döndü he (:

bundan 1 yıl önce balkon camına konan taneli basık bir muz miski benim bu sevdamı tekrar kamçıladı sanki adrese teslim bir posta gibi 5 katlı apartın camından içeri girip arkadaşım oldu.. şuan büyük bir kafes 14 kuşum 4 de yumurtam var bunlar için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum:)))

SNRAVCI' Alıntı:
(: (: Karga sandınız ama ne döndü he (:
Aynen öyle hemde ne dönüş ancak uzun sürmedi 1 ay içinde hastalıktan öldü

kaan ozkoyuncu' Alıntı:
bundan 1 yıl önce balkon camına konan taneli basık bir muz miski benim bu sevdamı tekrar kamçıladı sanki adrese teslim bir posta gibi 5 katlı apartın camından içeri girip arkadaşım oldu.. şuan büyük bir kafes 14 kuşum 4 de yumurtam var bunlar için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum:)))

(: (: Vala iyiymiş yahu .

DÖNEKCI35' Alıntı:
Aynen öyle hemde ne dönüş ancak uzun sürmedi 1 ay içinde hastalıktan öldü

Yavrusu falan nasip olmadı mı :=)

Bizim burada boyacı yusuf diye bir abimiz vardı çok sağlam kuşçuydu . Yemleri koyduğu büyük bir varili vardı. bir gün yeni yem alıyor varilin içine boşaltıyor. Sonunda yeni yemi bitiyor ve görüyorki varilin içinde güvercinlerinden birisi ölmüş. Anlayacağınız yemi boşaltığı sırada varilin içinde hayvancağız yem yiyormuş :)) oda görmemiş, yemi hayvanın üstüne boşaltmış.

asim123' Alıntı:
Bizim burada boyacı yusuf diye bir abimiz vardı çok sağlam kuşçuydu . Yemleri koyduğu büyük bir varili vardı. bir gün yeni yem alıyor varilin içine boşaltıyor. Sonunda yeni yemi bitiyor ve görüyorki varilin içinde güvercinlerinden birisi ölmüş. Anlayacağınız yemi boşaltığı sırada varilin içinde hayvancağız yem yiyormuş :)) oda görmemiş, yemi hayvanın üstüne boşaltmış.

(: (: Gülünür mü ağlanır mı şaştım kaldım vallahi (:

:haha:

Geri