yaşlılık iyi kuşçuluğa belirtimidir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar çok yaşlanmadık henüz yarı yoldayız ama epeydir kuş beslemekteyim sanal alem çıktı kuşçuluk değişti kimisine yaradı kimisine yaramadı benim kuşçular arasında izlemim şu eldeki kuştan değil kişinin yaşıyla alakalı kuşu vardır yoktur muamelesi yapılmakta bir insanın yaşlı olması saçı sakalı ağırmış olması yada orta yaşı devirmiş olması yada ağır ve düzgün konuşuyor olması elinde hakiki güzel damarlı hayvanlar olduğunu gösterirmi yaşı büyük olana tabiki türk örf ve adetlerine göre saygı sevgi içersinde konuşulmalı ama malesef bakıyorum sen 20 yaşındasın sende bişey yoktur diğeri 60 yaşındadır abi sende neler vardır bi yalakalık yapsak yada bi gelsek yanına bir kuş alsak senden muamelesi olduğunu gördüm kuşçu camiasında tabi bir kısmında herkesi demiyelim sizce yaş ile orantılımıdır yoksa başka bir orantısı varmıdır soy beslemenin saygılar tüm kuş besleyenlere

Selâmın Aleyküm Selim abi güzel bir konuya değinmişsin.
Haddim olmayarak kendimide katıyorum bu işin içine kısacası biz kuş besleyenlerin iyiye ulaşabilmemiz ve belli bir kaliteyi yakalabilmemiz için belli kriterler olduğunu düşünüyorum.
Peki nedir bu kriterler?
Daha öncede konuşulduğu gibi , Zaman , Sabır, Gözlem Sonucu Doğru Analiz ve Tecrube.
Seninde bahsettiğin yaş konusunu "ZAMAN" kavramı içine katacak olursak geriye 3 kriter kalıyor.Bu 3 kriterde yaş ile beraber kullanıldığında tabiki yaşın büyük olması + avantaj sağlar.Fakat yaş kaç olursa olsun sadece yaş olması yeterli değildir.İnsan sabredicek sabrederken gördüklerini doğru bir şekilde analiz edicek , analizlerini tecrube edinecek ve doğru bir şekilde uygularsa başarıya ulaşabileceğini düşünüyorum.
Yanlış birşey söylediysem affola.
Sagılar abi.

Ek olarakta , başkasından duyarak , olaylara canlı şahitlik yapmadan , orada bulunmuş gibi anlatım ile de insan kendini bilgili olarak göstermeye çalışmamalıdır.Birebir gözlem ve canli şahitlik bilgilerimize bilgi tecrubelerimize tecrube katar.
Saygılar. :slm:

benzer konular daha önceleride tartısıldı konuya gelecek olursak

iyi kusun yaslıdamı gençlerdemi olması ise bilinmez

kişi gençdir 20 25 yaslarında işi çözme noktasına gelmişdir

yada yaslıdır 50 60 yasında ömrü boyunca kusa sadece yem su vermişdir etrafımızda çok var böyleleri

mesele kişinin kusa bakıs açısı tecrübe gözlem le alakalıdır en önemliside iyi denilen iyi nedir iyiyi nasıl anlıyor tanımlıyor iyiye odaklanmıssa zaten yetersizdir çünkü daha iyi birde en iyi vardır

soy besleyip sahip olabilmek zordur en iyinin düşmanı çokdur sahip olmak neden zordur çünkü üzerinde kendi emegi vardır o iyilere sahip olmak için bedeller ödemiş yıllar emekler vermişdir iyiye sahip olamayanlar zaten ya gayrimesru yollardan yada suya sabuna degmeden sahip olunan kuslardır çünkü emeksizin hazırın onun gözünde kıymeti yokdur nasılsa yine alır yine bulurum diye düşünür alısmısdır hazıra onun için sahip olmaya zahmet bile etmez olursa olur olmazsada önemsizdir onun için bu tür kişiler emeksiz yemek yiyenlerdir

yine basa dönersek genç yaslı iyi kuscu meselesi tamamen kişinin kendisini yetiştirme alakalıdır
kişi eger yetişmiş tarafından yetiştirilmemişse zaten eksiktir çünkü yetişmemiş tarafından yetiştirilenler yetişecekleride tam manasıyla yetiştiremezler iyi kusculuk ne ha diyince olacak bir sey nede baskaları tarafından alınıp verilecek bir seydir güzel ahlak ve dürüstlük gerektirir iyi kusları olan iyi kuscu yaslılar da iyi kus olur iyi kuscudur yanlısdır tam terside olabilir kıyaslamak bile bana göre mantıksızdır kişiler karsılıklı olarak vede güvene dayalı birbirlerine kus alır verebilirler ama kusculugu kimse kimseye veremez alınıp verilmez çünkü kuscu OLUNUR onunda yaptırımları bedelleri var herkes katlanamaz uygulayamaz sabredip dayanamaz zaten sabreden katlanan kıymetini bilen emek verenler elindekine sahip olabilenler iyi kusculardır buralarda ahkam kesip insanları bos kasıkla besleyenler çok işte bu durumda olanlar kuscu olacaklara büyük darbe vurmakdalar sunum var söyle atar böyle kaçar diyeceklerine ortaya koymalılar yada koyamıyorlarsa susmalılar susmak yerine göre çok sey anlatır ortada olmayanıda nakarat edip durmak kendinede kimseyede bir sey saglamaz var etrafımızda kaliteli yasını almıs kuscular belli ortamda hala çocuk gibi susar hala dinlerler takip ederler halbuki çok seyi biliyor ama kuscu işte daldan dala gezmiyor hala ögrenmenin pesinde ama buralarda öylemi ordan burdan duydugu duyumlara göre dogru yada yanlıs anlatır dururlar gelişi güzel konusurlar yaslılarda var etrafımızda çoguna göre büyük kuscu ama kümesine kuslarına baksanız kus beslemekden tiksinirsiniz
onun içindirki kus işi yaslı genç yaslıda olur gençde olur gözetmez kendisini adabında olması gereken gibi yetiştirme yada yetiştirilme çabasında olan her kesede olabilir yada olmayabilir kişilerin kendilerini yetiştirme ve yetiştirilme alakalıdır bunların içinda güzel ahlakda mutlaka olmalıdır kişi vardır konusma sekli ahlakı bozuk allahın selamını vermek istemezsiniz ama en iyimükemmele yakın kusları vardır kişide vardır sanırsınızki evliya ama hiç işe yaramaz kuslara sahiptır diyor saygılar sunuyorum

Kusculuğun yaşla alakası yokdur insanın kendini geliştirmesiyle alakalı olan bir olaydır. Her yaşı büyük olan insan kuşdan iyi anlayacak diye birşey yok.

Geri