yasmaklılarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekinn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tekinn

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nurettintekinkus
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
kuslarım rahmetlı ınegollu kahvecı selanın colaklar soyudur...

Ekli dosyalar

• CIMG1945.JPG
    CIMG1945.JPG
    2.5 MB · Görüntüleme: 1,069
  • CIMG1946.webp
    CIMG1946.webp
    2.9 MB · Görüntüleme: 1,069
  • CIMG1949.webp
    CIMG1949.webp
    2.9 MB · Görüntüleme: 1,077
kuslarım rahmetli kahveci selanın colaklar soyudur..

tekinn' Alıntı:
kuslarım rahmetli kahveci selanın colaklar soyudur..

Merhabalar Tekin abim.Neden kuşların performanslarından bahsetmek yerine soy bilgilerini ön planda tuttuğunu izninle öğrenmek isterim.

Soylu kuş daha mı? Ahlaklı oluyor :ckmk:

huseyın kardesım bu kusların performansını uzun uzun anlatmak yerıne dırek soyunu anlatmak daha kolay.cunkı bu kuslar kostum vb nedenıyle tanınmıs kuslar degıldır.performansları nedenıyle ısım yapmıs kuslar oldugu ıcın dırek soyu soylemek daha kolay geldı...sen az cok bılırsın bu kusların nasıl uctugunu zaten.ama bu soy daha cok yuvaya sadakatı ,geliciligi nedenıyle ün yapmıstır.
yani bu kuslar oyle sınyal farlı kıcını kaldıramayanlardan degıl :ckmk:

maşallah guzel kuslar tuyunce hat-yrını gor

çok güzel kuşlar maşallah bence görüntüsü bile çok hoş. bol yavru almanız dileğiyle.

tekinn' Alıntı:
huseyın kardesım bu kusların performansını uzun uzun anlatmak yerıne dırek soyunu anlatmak daha kolay.cunkı bu kuslar kostum vb nedenıyle tanınmıs kuslar degıldır.performansları nedenıyle ısım yapmıs kuslar oldugu ıcın dırek soyu soylemek daha kolay geldı...sen az cok bılırsın bu kusların nasıl uctugunu zaten.ama bu soy daha cok yuvaya sadakatı ,geliciligi nedenıyle ün yapmıstır.

Sevgili Tekin abim öncelikle ilk mesajımda kuşlarını bizlerle paylaştığın için teşekkür etmeyi unutmuşum teşekkürler.

Atıfta bulunduğun kuşlar benim anlayışımın dışında kuşlar besleyenede saygım sonsuz.Ortada da olmadığı için bunlardan bahsetmek hem etik değil hemde bize yakışmaz bu yüzden farlı,sinyalli vs muhabbetini mümkünse rica ediyorum kapatalım.''herkes bildiğini okusun''biz her şeyide bilmeyelim.

İnegölde bahsettiğin Sela usta soyunun nasıl kuşlarolduğunu her şekilde gördüm tek kelimeyle mükemmel!Ben sadece kuşlarınızı anlatırken filan peş mekanın anlarımlarına açıkçası karşıyım!beni kuşunuzun soyundan sopundan önce direk olarak kuşunuz ilgilendiriyor!asil her zaman asildir ister pazardan al istersen küçük bir çocuğun kümesinden!neden bunu bu kadar töreleştiriyorlar komik.

Şimdi bu kuşlar tamam ne güzel anladık Sela ustanın iyi güzel de daha öncesi yine inegöl yine bursa uzay filan değil yani!Ama bu evrenin için de beslediğiniz oyanrın nasıl çalışılmış olduğunu bilmeniz güzel.Filan peş mekanlarla ırkçı davranmak yersiz ve anlamsız düşüncesindeyim ''büyük bir gezegende olsakta asil oynarlar ortada!!!.'''

Tekin Kuş
Burada kuştan ziyade kuşçuyu konuşmak gerekiyor galiba .Burada olmayan kişilere dolayısıyla kuşlara pislik atıyorsun yakışmıyor.onlarla ilgili düşüncelerini o kuşların altına yazmanız çok daha erdemli olur kimse kimsenin kuşunu beğenmek zorunda değil ama pislik atmakta hele hele ilgili kişilerin olmadığı bir ortamda bunu yapmak ne kadar uygundur ben ifade etmekte zorlanıyorum.İkinci bir konu o malum kişileri eleştiriyorsun kendiniz niye kuşunuzdan ziyade kahveci Seloyu öne çıkarıp kuşlarınızı o ustaya dayamak ihtiyacını hissediyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu .
Sevgili oynar severler bir ata sözüyle bağlamak istiyorum kedi erişemediği ete mundar dermiş Selam ve Saygılarımla.

mehmetoguzdiker' Alıntı:
Tekin Kuş
Burada kuştan ziyade kuşçuyu konuşmak gerekiyor galiba .Burada olmayan kişilere dolayısıyla kuşlara pislik atıyorsun yakışmıyor.onlarla ilgili düşüncelerini o kuşların altına yazmanız çok daha erdemli olur kimse kimsenin kuşunu beğenmek zorunda değil ama pislik atmakta hele hele ilgili kişilerin olmadığı bir ortamda bunu yapmak ne kadar uygundur ben ifade etmekte zorlanıyorum.İkinci bir konu o malum kişileri eleştiriyorsun kendiniz niye kuşunuzdan ziyade kahveci Seloyu öne çıkarıp kuşlarınızı o ustaya dayamak ihtiyacını hissediyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu .
Sevgili oynar severler bir ata sözüyle bağlamak istiyorum kedi erişemediği ete mundar dermiş Selam ve Saygılarımla.

Sevgili Mehmet Oğuz Diker bey.En çok kuştan çok konuşulan kişi BENİM.Bu yüzden niye bu kadar yadırgadınız ilginç.Sizin alışık olmanız lazım bu tip durumlara ortamda olmayan kişileri çekiştirip durmaya pekte uzak değilsiniz öyle değil mi?

Ustanıza yapılmış atıf tarafımdan kapatılmıştır.Konuyu uzatmanın da bir alemi yok herkes ulaşabildiğince kuş bakar kimisinin elinde olduğu halde bildiği bişeyler vardır yinede bakmaz!Herkese saygımız sonsuz tabiki size ve sizlere de fakak şu kedi erişemediği ete mındar dermiş muhabbetleri inanın çok komik bey efendi.Sizin daha çok oynar meraklısı olarak kümes gezmeniz gerekmette olduğuna inanıyorum tabi bu tarafımdan sizin oynar anlayışınızın gelişmesi açısından söylenmiş dosthane bir tavsiye.Gelelim kedi ve mındar yorumunuza Şimdi bursa ya gideriz ve direk Kimseyle Muhatab olmadan sayın Nihat abiden tek lira ödemeden aynı kuşlardan alırız!Nihat abiyi anlatmaya sanırım gerek yok çok değerli örnek bir yetiştiricidir.Neyin erişilmezliğinde bahsediyorsunuz kediye benzetiyorsunuz?
Bursa ya da gitmeyelim bu sizin erişilmez gibi gördüğünüz bu kuşalardan gelin Edirne merkez de bir kümeste 150 adet ve hepsi 6 takımdan üretilmiş ağzına kadar dolu bir kümes göstereyim!Direk Nihat abiden alınmış kuşlar 150 adet te üretilmiş.En kısa zaman da resimleri ekleyeceğim ve üretim fazlalarını da burdan isteyene ulaştırabilirim.Hala neyin ulaşılmazlığından bahsediyorsunuz oynar ırkını ulaşılmaz göstermek paylaşmamak bu ırka zarar vermektedir bunu bilmiyormusunuz demekki ustanız size verdiği oynarları sizde erişilmez mi yapacaktınız?Bence Nihat ustanızı biraz örnek alınız.

Aramıza ve Oynar sohbetlerine hoş geldiniz fakat burası çok büyük ve insanları kayırmayan bir site dikkat edin!

mehmetoguzdiker' Alıntı:
Tekin Kuş

sevgili mehmet bey..yazdıklarınızı esefle okudum..emekliyim demişsiniz sanırım bizlerden büyüksünüz..ama bu yazdıklarınızı düşündürecek evvelce bizlerin bilmediği başka bir şey mi oldu..anlatın bizde anlayalım ve hakverelim bu zerdenişe..tekin bey yazdıkların da isim vermemiş kime pislik!!! atmış onuda anlamadım..biz oyun kuşu bakanlar çok yaparız bunu '' onun kuşu gece kahvede uçar ancak'' gibi takılırız..bundan siz neden kaygı duydunuz onuda anlamadım..kişilerin olmadığı ortam dediğiniz gizli bir olay dır..ama burası tüm üye olanlara açık herkes bilgisini aktarır düşüncesinide..ama bunu hakarete dayatmasına biz müsade etmeyiz ..zorlandığınız ifadeler varmış kullanmayın bence ağızdan çıkan lafın kölesi olur derler insanlar için..şimdi perhiz de lahanada anlamsız..bakın mesela benim elimde ki kuşu size saatlerce anlatsam illaki görmek istersiniz performansını izlemek istersiniz..ama bu kuş sizin evvelce tanıdığınız performansını gördüğünüz damarın devamı ise kime ait olduğunu öğrendiğiniz de görmeden tamam der ve ne hakkın da konuşulduğunu bilirsiniz..
bakın mehmet bey evvelden tanışıyormuyuz bilemiyorum ama burası dost kapısıdır..sizlere herzaman açıktır..sizler de lütfen bizlerin bu sıcak ve samimi evsahipliğine gerektiği gibi icabet edin..saygılar

aslında benım dusuncelerımı alıhakan belırtmıs.sozu fazla da uzatmak ıstemıyorum.ama bırkac cumle edecegım cunkı m.oguz dıkerın hakaret dolu sozlerıne kısa bır cevap vermem lazım.
1. ben bu dusuncelerımı dırek senın ustana soyledım.
2.bu kusları bu zamana kadar ucuran varmı?performansını beyenen varmı?YOK! bu kusların ucmıyacagını herkes bılırken senı neyı savunuyorsun...
olabılır oynarı kostumu ıcınde bakabılırsın...tuyu kadar hayrını gor...ama ben oynarı performans kusu olarak goruyorum.ve masa kusculugunu elestırırım.bunu yaparkende ustangıbılerınden ızın alacak diilim.ayrıca ben sıze baska atasozlerıde hatırlatırım duruma uygun duscek.ama benım ulasamayacagım sey degıl bunlar m.bey! unutma ben bursalıyım.kedı mundar muhabbetını bana yakıstıramadın.ayrıca huseyının dedıgı gıbı bunlar hıcde ulasılmaz kuslar degıl.ustan sana cımrılık yapıp vermezse bız hedıye ederız sen rahat ol.
aslında bu sohbetın bu kadar buyumesıne bıle gerek yoktu.ben tabıkı hoslanmadıgım kusları elestırırım.bunda ne var......ama sende kuyruk yarası var.derdını dırek soyle anlayalım..yoksa dedıkodu arkadan konusma ınsanları kıskırtma vb seylerı cok yakın zaman da buyuk ustanın(!)basrolde oldugu fılmde gorduk.yoksa o fılmın masum fıguranı senmısın...
huseyının sordugu dıyer konu.kardesım ırkcılık yaptıgım falan yok.soydan bahsetmemın tek nedenı bu kusların performasının bılınmesı tanınmasındandır.uzun uzun anlatmak yerıne bunu yazdım.yosa dedıgım gıbı ucmayan kusun soyundan bana ne!ama bu ustalar performansı artırmak ıcın verılmıs emeklerıne saygıdır benım ıcın

değerli hilal kardeşim nurettin arkadaşın kuşları iyi yada kötü seni yada beni ilgilendirmez ama anlayan kişiler için sela dayının diye bildirmiş bursada arkadaşlar sağ olsunlar önce etiketi öne koydular dakızlık alıyosun altından afedersiniz b.. geliyor yani nedersen de önce kimin kuşu geliyor güzelliği geriye kalıyor nihat senin ustan ise :ckmk: sen trakya yerlisine bak daha çok mutlu olursun sakın bana kızma emi kardeşim ben nihat dışında insanları severim

kuş' Alıntı:
değerli hilal kardeşim nurettin arkadaşın kuşları iyi yada kötü seni yada beni ilgilendirmez ama anlayan kişiler için sela dayının diye bildirmiş bursada arkadaşlar sağ olsunlar önce etiketi öne koydular dakızlık alıyosun altından afedersiniz b.. geliyor yani nedersen de önce kimin kuşu geliyor güzelliği geriye kalıyor nihat senin ustan ise :ckmk: sen trakya yerlisine bak daha çok mutlu olursun sakın bana kızma emi kardeşim ben nihat dışında insanları severim

Sevgili Beyhan bey abim merhabalar Nurettin abimin veya bir başkasının kuşları beni ilgilendirir veya ilgilendirmez buna açıkçası ben karar veririm ama sizi ilgilendirmeyebilir buna da siz karar verirseniz herhangi bir yetiştiricinin kuşuyla ilgilenebilirim.''hangi ırkı ve soy olursa olsun''.havada gördüğüm beğendiğim her bursa kuşuyla ilgilenebilirim.

Nihat beyi tanımıyorum boş konuşmanın da bir anlamı yok!Sadece çok iyi bir insan olduğunu tanıklarımdan biliyorum.Nihat bey benim ustam değildir!Böyle bir şey mümkün de değildir!Biz farklı kuşlara hizmet ediyoruz.Fakat Nihat beyin iyi bir insan olduğunu her zaman duyarım aslına bakarsanız burda Nihat beyden bahsetmemiz dahi yanlıştır!!!

Trakya yerlisi ırkına her zaman destek olmuş bir yetiştiriciyim ama kendim Alabadem dışında Trakya yerlisi beslemiyorum.Bunun da tek sebebi yeterli sayıda performans kümesimin olmamasıdır.İlerleyen yıllar da Allah kısmet ederse Trakya yerlisi de besleyeceğim.Hem belki o zamana kadar kırıklar da ortadan kalkar temiz bir şeyler besleyebiliriz!Ama şuan benim için oynar,alabadem ve çakal ırklarından başkasını beslemek zor.
'
'sürçi lisan ettiysem affola.''

teşekkür ederim sevgili kardeşim dediklerim için özür dilerim insanların ne tür güvercin besledikleri benim için fark etmez kuşçular oyeterli insanları kuşlarıyla değil kişilikleriyle değerlendiririm amacım tartışma çıkarmak değil ben eski kuşçuyum 77 den beri kuş bakarım herşeyi gördüm hertürlü insnla tanıştım yaşın genç zamanla beni daha iyi anlıyacagını umarım rencide etiysem tekrar özür dilerim umarım dotluğumuz baki kalır şimdilik hoşça kal :slm:

kuş' Alıntı:
teşekkür ederim sevgili kardeşim dediklerim için özür dilerim insanların ne tür güvercin besledikleri benim için fark etmez kuşçular oyeterli insanları kuşlarıyla değil kişilikleriyle değerlendiririm amacım tartışma çıkarmak değil ben eski kuşçuyum 77 den beri kuş bakarım herşeyi gördüm hertürlü insnla tanıştım yaşın genç zamanla beni daha iyi anlıyacagını umarım rencide etiysem tekrar özür dilerim umarım dotluğumuz baki kalır şimdilik hoşça kal :slm:

Merhabalar Beyhan abi kesinlikle özür dilenecek bir şey yok estafurullah!Seni çok çok iyi anladığımı zamanla da daha da iyi anlayacağımdam şüphen olmasın abi.Şuan sadece güvercin dostuyuz inşallah ilerde tanışıp hayat dostuda olabiliriz.Güvercin dostluğumuzun baki kalacağından emin olabilirsiniz.Size özel bir mesaj attım sanırım görmediniz bir bakarsanız sevinirim.Uzun bir süre işim gereği aranızda pek fazla olamayacağım eskisi gibi katılım sağlayamayacağım çok daha fazla çalışmam gereken zamanlardayım umarım anlayışla karşılar yokluğumu değerli tecrubenizle beni aratmazsınız.Biz genç nesil güvercin meraklılarının siz gibi değerli yetiştiricilere ihtiyacı sonsuzdur yoğun iş hayatımdan arda kalan süreçte tekrar sizleri takip etmeye çalışacağım esenkalın.

kuşlarınız çok güzel görünüyorlar inşallah tüyünce yavrular alırsınız resimdeki kuşların hangisi dişi ben ikisinide erkeğe benzettim ayrıca birde yerdeki görüntülerini bizimle paylaşırsanız daha sevinirim çünkü elde çekilen resimlerde hep kafa ve gaga ön plana çıkartılıyor saygılarımla

Herkese Selamlar
Öncelikle Hüseyin Beye sorarım
1--Bir önceki yazınızda kendiniz Tekin kuşu eleştiriyorsun bu sitede olmayan kişileri ilgilendiren yazısından dolayı sonra ben yazınca bana cevap yazıyorsun anlamadım .
2--Nihat ustayı tanımadığınızı yazıyorsunve Bursa,ya gidip Nihat ustadan bila bedel kuş alacağınızı yazıyorsunuz acaba Nihat Ustanın yüzüne bakacak durumunuz varmı önce onu düşünün kuş ondan sonraki mesele .
3-- Nihat Ustanın Kuşlarından üretilen kuşlardan bahsediyorsun olabilir benim kuş konusunda kuşun fizik yapısının dışında hiç bir ırkta fabrikasyon üretim olmayacağını performans olarak birbirinin aynısı üretimin garantisinin olamayacağı hakkındaki düşüncelerimi demekki hiç okumamışsın olabilir şunu demek istiyorum bu kuşlar aynı kuşlardan olmayabilir veya performansı düşük kuşlardan olabilir.Bunlarıda kuşları savunmak adına yapmıyorum bir yorum olarak yazıyorum o kadar.
4--Birde Benim bu gibi olmayan kişilerin arkasından polemiğe yabancı olmadığımı yazmışsın doğrudur sayende o istemediğimiz polemiklerde yaşandı ve orada sana bazı şeyleri söylüyorsan onları ispat etmen gerektiğini ve benim yazdıklarımın aksini ispat etmenin gerektiğini yazmıştım ve sen benden özür dilemiştin hatırlarsan ve TGYB DE OLDUĞU GİBİ ORADADA STAJINI ÇABUK BİTİRDİLER O DA BENİM İSTEMEMLE İLGİLİ DEĞİL İLGİLİLERİN TASARRUFUDUR BİZİ BAĞLAMAZ TAMAMMI HÜSEYİN BEY .
Gelelim Tekin Kuşa
1--Sen kendi kuşlarını resimliyor yayımlıyorsun güzel orada senin kuşlarınla ilgili yazacaksın başkasının kuşlarıyla ilgili çamur atmıyacaksın.
2--Yazdığınız mesajlarda kuşun künyesinin önemli olmadığını ve kuşların performansının önemini öne çıkarıp kuşların bilinen ustalara dayandırılmasına karşı çıktığınızı biliyorum ama aynı şeyi kendiniz yapıyorsunuz .
--Bana görede kuşun performansı önemli ama künyeside çok önemli çünkü künyesi bilinmeyen iyi kuş rastlantıdır,şanstır yani pazardan alacağın yüz kuştan sadece bir kaç tanesi istenilen seviyede çıkabilir o da şanstır.
3--Birde o ilgili kuşlarla ilgili düşüncelerini o kuşların resimlerinin altına yazacaktın buraya değil.
4--Filmlerden bahsediyorsun bizim filimlerde falan işimiz yok ben doğruluğuna inanmadığım hiç bir işi yapmadım bu güne kadar onun için figüranlık bize yakışmaz o sizin gibi kumpanyacıların işi.
5--Birde kuş muhabbetine cevap yazmak farz oldu değil Nihat Abiden kuş istirhamım yerine gelmeyecek Bursa,da isim yazmıyorum renklama girer bir çok karakter sahibi kariyer sahibi gerçek yetiştirici kardeşlerimden veya büyüklerimden kimden kuş düşünsem itiraz geleceğini zannetmiyorum bilmem anlatabiliyormuyum.
6--Şunuda yazmama müsade edin biz bir öyle bir böyle insan değiliz biz olduğumuz gibi görünen göründüğümüz gibi olan insanlarız oynardan da rant beklemiyoruz başka yerlerde de yazdım üretebilirsem elimdeki kuşlardan severek bakacağına güvendiğim herkese bila bedel elimdekilerin fazlasını dağıtacağımı yazdım yani bir rant bir pazar beklentim yok siz gibi.
BU POLEMİĞİN NEDENİNİ SORAN ARKADAŞLARIMA BAŞKA BİR ŞEY YAZMAMA GEREK VARMI BİLEMİYORUM AMA KONUNUN ÖZÜNÜ YUKARIDA AÇIKLADIĞIMI ZANNEDİYORUM .
BİR HAKSIZLIK GÖRDÜMMÜ SUSAMAM
ADAM SENDE ALDIRMA BOŞ VER GEÇ DİYEMEM
DÜŞERİM KALKARIM HAKKI TUTAR KALDIRIRIM.
Selam ve Saygılarımla.

Mehmet bey konu ile alakalı mesajlar yazınız. Buraya gelme amacınız tartışma yaratmak ise uzaklaştırılırsınız. Buradaki a kullanıcısının başka sitelerde ne yapıp yapmadığı bizi bağlamaz. Diğer siteler ile ilgili biz nasıl burada veya başka yerde konuşmuyorsak sizde gelip burada konuşamazsınız, konuşturmayız. Bunu bir daha söylemek isteiyorum. Konuyu açan arkadaşımız resimlerini eklemiş sadece kuşlara yorum yapın. burada olmayan ve burda yaşanmayan hiçbir olay ile ilgili burada yorum yapmayın.

Selamlar Hüseyin BAŞOĞLAN bey hatırlatmanız için teşekkürler benim meramım sizin yazdığınız olay arkadaş resimlerini koymuş güzel bununla ilgili yazılacak çizilecek başka bir şeye gerek yok benim anlatmak istediğim olay zaten bu teşekkürler.Yukarıdaki yazılarım cevabi niteliğindedir yoksa başka yerdeki olayları buraya taşıma gibi bir niyetim olmadı olamazda.

Değerli arakadaşlarım ,abilerim,benim anlayamadığım bir konu var ,nedense oynarlarla ilgili olan konularda,her sitede ortaya bu tarz kopuk diyaloglar girmektedir.Ben buna gerçekten anlam veremiyorum.Neredeyse oynarla ilgili olan konularda her sitede böyle tartışmalar oluyor.Bu benim gibi birçok kişiyide haliyle rahatsız ediyor.
Bir yetiştirci oynarlarına ait fotoğrafları yayımlıyor,kuşlar hakkında yorum yapılması gerekirken,konu taa nerelere sapıyor.Bizim sitemizin yönetim kurallarına göre,bu türlü olaylara kesinlikle seyirci kalamıyacağımızı bende belirtmek istiyorum.Hüseyin Başoğlan arkadaşımın belirttiği gibi.
Tamam kuşta secere,kan soyu çok önemlidir,heleki oynar ırkında.Ancak burası oynar ırkının hangi kişilerin kanından olduğu değilde onların kendileri önemli.Zaten probleminde yaşandığı nokta burası.
Onun için lütfen burada kuşlarla ilgili,görüşlerimizi olumlu yada olumsuz olarak yansıtalım,ki bu forumların amaçlarından ve güzelliklerinden bir taneside budur.Eğer kan ve secere muhabbetine girersek burası paylaşım alanından çok kavga ringi haline dönüşür.
Ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.

tekinn' Alıntı:
Gökhan Bey şimdi ilgili kişi kendi kuşuylamı yorum yapıyor yoksa başkalarının kuşlarınımı kötülüyor el insaf yani biz buna yanıt verince başka yorummu yapmış oluyoruz . İlgili burada olamayan konularla ilgili yazınca normal cevap verilince yanlış bumu sizin kuralınız,bumu adalet duygunuz . Bu siteyede belki herkese gönderdiğiniz davet mesajına binaen üye olduk yani şu siteye üye olalım diye olmadık amacımız her herde ve her zaman güvercinseverlere faydalı olabilmek gayesiyle olmuştur,başka amacımızda hiç bir zaman olmamıştır.
Birde şu kurallar meselesi var kuralsızlar zaten meydanda.benim bu sitede olmam veya olmamam bana hiç bir şey kazandırmaz benden bir şey eksiltmezde ,olmamamda size bir şey kaybettirmez ben güvercinle ilgili sitelerde yazıyorum zaten burada olsam ne farkeder olmasam ne farkeder hiç bir şey farketmez önemli olan nerede olursa olsun kişilerin haklarına saygı göstermek kişilerin gıyabında olumsuzluklar yazmamak ve yazanıda uyarmak kurallar ne ise onu tarafsız uygulamak şimdi bazı şeyleri görmek istemeyene hiç bir şey gösteremezsiniz onun için top sizde ister oyunda tutarsınız ister auta atarsınız hiç farketmez.Selamlar Saygılar

mehmetoguzdiker' Alıntı:
tekinn' Alıntı:
Gökhan Bey şimdi ilgili kişi kendi kuşuylamı yorum yapıyor yoksa başkalarının kuşlarınımı kötülüyor el insaf yani biz buna yanıt verince başka yorummu yapmış oluyoruz . İlgili burada olamayan konularla ilgili yazınca normal cevap verilince yanlış bumu sizin kuralınız,bumu adalet duygunuz .
Birde şu kurallar meselesi var kuralsızlar zaten meydanda.benim bu sitede olmam veya olmamam bana hiç bir şey kazandırmaz benden bir şey eksiltmezde ,olmamamda size bir şey kaybettirmez ben güvercinle ilgili sitelerde yazıyorum zaten burada olsam ne farkeder olmasam ne farkeder hiç bir şey farketmez önemli olan nerede olursa olsun kişilerin haklarına saygı göstermek kişilerin gıyabında olumsuzluklar yazmamak ve yazanıda uyarmak kurallar ne ise onu tarafsız uygulamak şimdi bazı şeyleri görmek istemeyene hiç bir şey gösteremezsiniz onun için top sizde ister oyunda tutarsınız ister auta atarsınız hiç farketmez.Selamlar Saygılar

Mehymet bey yönetim nerde taraf tutmuş anlamadım. Ben yukarıda sadece konu ile ilgili mesajlar yazmanızı rica ettim. Ama siz bastıra bastıra farklı yönlere çekmeye çalışıyorsunuz. Şahsen ben tekin beyin altı yaptığınız yazısından birşey anlamadım. Yani kim hakkında ne denilmiş göremedim. Lütfen kuşlar hakkında yazalım rica ediyorum.

mehmetoguzdiker' Alıntı:
Herkese Selamlar
Öncelikle Hüseyin Beye sorarım
1--Bir önceki yazınızda kendiniz Tekin kuşu eleştiriyorsun bu sitede olmayan kişileri ilgilendiren yazısından dolayı sonra ben yazınca bana cevap yazıyorsun anlamadım .
2--Nihat ustayı tanımadığınızı yazıyorsunve Bursa,ya gidip Nihat ustadan bila bedel kuş alacağınızı yazıyorsunuz acaba Nihat Ustanın yüzüne bakacak durumunuz varmı önce onu düşünün kuş ondan sonraki mesele .
3-- Nihat Ustanın Kuşlarından üretilen kuşlardan bahsediyorsun olabilir benim kuş konusunda kuşun fizik yapısının dışında hiç bir ırkta fabrikasyon üretim olmayacağını performans olarak birbirinin aynısı üretimin garantisinin olamayacağı hakkındaki düşüncelerimi demekki hiç okumamışsın olabilir şunu demek istiyorum bu kuşlar aynı kuşlardan olmayabilir veya performansı düşük kuşlardan olabilir.Bunlarıda kuşları savunmak adına yapmıyorum bir yorum olarak yazıyorum o kadar.
4--Birde Benim bu gibi olmayan kişilerin arkasından polemiğe yabancı olmadığımı yazmışsın doğrudur sayende o istemediğimiz polemiklerde yaşandı ve orada sana bazı şeyleri söylüyorsan onları ispat etmen gerektiğini ve benim yazdıklarımın aksini ispat etmenin gerektiğini yazmıştım ve sen benden özür dilemiştin hatırlarsan ve TGYB DE OLDUĞU GİBİ ORADADA STAJINI ÇABUK BİTİRDİLER O DA BENİM İSTEMEMLE İLGİLİ DEĞİL İLGİLİLERİN TASARRUFUDUR BİZİ BAĞLAMAZ TAMAMMI HÜSEYİN BEY .
Gelelim Tekin Kuşa
1--Sen kendi kuşlarını resimliyor yayımlıyorsun güzel orada senin kuşlarınla ilgili yazacaksın başkasının kuşlarıyla ilgili çamur atmıyacaksın.
2--Yazdığınız mesajlarda kuşun künyesinin önemli olmadığını ve kuşların performansının önemini öne çıkarıp kuşların bilinen ustalara dayandırılmasına karşı çıktığınızı biliyorum ama aynı şeyi kendiniz yapıyorsunuz .
--Bana görede kuşun performansı önemli ama künyeside çok önemli çünkü künyesi bilinmeyen iyi kuş rastlantıdır,şanstır yani pazardan alacağın yüz kuştan sadece bir kaç tanesi istenilen seviyede çıkabilir o da şanstır.
3--Birde o ilgili kuşlarla ilgili düşüncelerini o kuşların resimlerinin altına yazacaktın buraya değil.
4--Filmlerden bahsediyorsun bizim filimlerde falan işimiz yok ben doğruluğuna inanmadığım hiç bir işi yapmadım bu güne kadar onun için figüranlık bize yakışmaz o sizin gibi kumpanyacıların işi.
5--Birde kuş muhabbetine cevap yazmak farz oldu değil Nihat Abiden kuş istirhamım yerine gelmeyecek Bursa,da isim yazmıyorum renklama girer bir çok karakter sahibi kariyer sahibi gerçek yetiştirici kardeşlerimden veya büyüklerimden kimden kuş düşünsem itiraz geleceğini zannetmiyorum bilmem anlatabiliyormuyum.
6--Şunuda yazmama müsade edin biz bir öyle bir böyle insan değiliz biz olduğumuz gibi görünen göründüğümüz gibi olan insanlarız oynardan da rant beklemiyoruz başka yerlerde de yazdım üretebilirsem elimdeki kuşlardan severek bakacağına güvendiğim herkese bila bedel elimdekilerin fazlasını dağıtacağımı yazdım yani bir rant bir pazar beklentim yok siz gibi.
BU POLEMİĞİN NEDENİNİ SORAN ARKADAŞLARIMA BAŞKA BİR ŞEY YAZMAMA GEREK VARMI BİLEMİYORUM AMA KONUNUN ÖZÜNÜ YUKARIDA AÇIKLADIĞIMI ZANNEDİYORUM .
BİR HAKSIZLIK GÖRDÜMMÜ SUSAMAM
ADAM SENDE ALDIRMA BOŞ VER GEÇ DİYEMEM
DÜŞERİM KALKARIM HAKKI TUTAR KALDIRIRIM.
Selam ve Saygılarımla.

Sevgili Mehmet beyefendi.

Size her hangi bir konu hakkında cevap verme gereği duymuyorum :kitap:Ve sizde ricam her hangi bir şekilde benimle muhatab olmayınız!Benim sizinle uğraşçak ne zamanım nede aklım var.Bu yazıma rağmen hakkımda her hangi bir yerde bir şey yazar ve konuşursanız LÜTFEN TRAŞ OLURKEN AYNAYA BAKARKEN BENİ HATIRLAYINIZ AMA DİKKAT EDİN CİLDİNİZİ KESMEYİN!Kısacası aynaya bakınız demek istiyorum.Şimdi kesinlikle her hanigi bir şekilde muhatab olmayalım lütfen siz neyi ne şekilde savunuyorsanız o şekilde yolunuza devam edin bana bulaşmayın sizden başka ricam yoktur.Sizinle gerçekten uğraşamam çok pardon.

mehmetoguzdiker' Alıntı:
Gökhan Bey şimdi ilgili kişi kendi kuşuylamı yorum yapıyor yoksa başkalarının kuşlarınımı kötülüyor el insaf yani biz buna yanıt verince başka yorummu yapmış oluyoruz . İlgili burada olamayan konularla ilgili yazınca normal cevap verilince yanlış bumu sizin kuralınız,bumu adalet duygunuz . Bu siteyede belki herkese gönderdiğiniz davet mesajına binaen üye olduk yani şu siteye üye olalım diye olmadık amacımız her herde ve her zaman güvercinseverlere faydalı olabilmek gayesiyle olmuştur,başka amacımızda hiç bir zaman olmamıştır.
Mehmet bey,ben konuyuyu büyütüp,gereksiz tartışmalara girmek istemiyorum.Yazımı iyi okursanız,benim ne demek istediğimi sanırım anlamış olacaksınız.Siz burada adeletsizlik yapıldığını söylüyorsunuz,ancak ne ben yazımda bir haksızlık yaptım,nede sitemizde diğer konularda haksızlık yapıldı.
Ben yazımda konu sahibi tekinn beyide açıklamamın içine kattım.Tekinn beye yada diğer üyelerimize cevap yazan size değil.Yazım burada herkesi kaplıyor,onun için lütfen adletsizlik,haksızlık yapılıyor gibi söylemlere girmeyiniz.
Sizin diğer sitelerde yazılar yazmanız yada bizim sitemizde bir daha yazı yazmamanız bizi alakadar etmez.
Biz buraya hiçbir üyemizi zorla üye yapmadık.Daha doğrusu burası bir ticarethanede değil,işime gelirse alırım,işime gelmezse satmam şeklindeki ticaret mantığı burada hiç geçmez.
Sözün özü sanırım herkez ne demek istediğimi anladı,saygılarımla.

Sevgili Gökhan
Konu gereğinden fazla lüzumsuz yere uzadı ve ben bu konuyu kökünden halletmeye karar verdim şöyle ki bu yazı benim sitenizdeki son mesajım olacaktır bu mesajdan sonra üyeliğimi sona erdireceğim umarım bu mesajımı silmezsiniz orada kalır.
Ben konu ile ilgili olarak konunun lüzumsuz uzamaması için H . Başoğlana özel msjına benim açımdan konuyu açıkladım galiba sizin bilginiz yok onun için baştan açıklayayım sizede .
Tekin msjında " bu kuşlar sinyalli farlı kıçını kaldıramayan kuşlardan değil" ifadesiyle Nihat ustanın kuşlarına aklınca çamur attı .Ben buna karşı burada olmayan kuşlar dolayısı ile kuşçulara bu şekilde yazılmasının doğru olmadığını belirttim yanlış mı yaptım sitenin kurallarınımı çiğnemiş oldum bana göre çiğnemedim yanlışı tekin yaptı ben yapmadım . Adalet duygusu derken tekine hiç bir şey yazılmamasını kastettim.
Sonra malum cevaplar yazılınca ben karşılaşsam selam vermeyeceğim muhatap almıyacağım kişilere cevap yazma durumunda kaldım ve konu luzumsuz yere uzadı sevgili oynarcılar luzumsuz polemikle meşgul oldular.
Bana karşı yazdığınız sitenin kurallarından bahseden yazılarınızda benim anladığım aba altından sopa göstermek olarak algılamam her halde bir yanlış anlaşılma değildir .
Top sizde diye ifade etmemin amacı budur.
Sitenin bir ticarethane olmadığını yanlış kişiye yazıyorsun siteyi ticarethane olarak kullanmak isteyen nam ve rant peşinde koşanlara yapmalısınız bu uyarıyı muhatabı ben değilim malesef.
Umarım açıklamam yeterli olmuştur .
Selamlarımla.

mehmetoguzdiker' Alıntı:
Sevgili Gökhan
Konu gereğinden fazla lüzumsuz yere uzadı ve ben bu konuyu kökünden halletmeye karar verdim şöyle ki bu yazı benim sitenizdeki son mesajım olacaktır bu mesajdan sonra üyeliğimi sona erdireceğim umarım bu mesajımı silmezsiniz orada kalır.
Ben konu ile ilgili olarak konunun lüzumsuz uzamaması için H . Başoğlana özel msjına benim açımdan konuyu açıkladım galiba sizin bilginiz yok onun için baştan açıklayayım sizede .
Tekin msjında " bu kuşlar sinyalli farlı kıçını kaldıramayan kuşlardan değil" ifadesiyle Nihat ustanın kuşlarına aklınca çamur attı .Ben buna karşı burada olmayan kuşlar dolayısı ile kuşçulara bu şekilde yazılmasının doğru olmadığını belirttim yanlış mı yaptım sitenin kurallarınımı çiğnemiş oldum bana göre çiğnemedim yanlışı tekin yaptı ben yapmadım . Adalet duygusu derken tekine hiç bir şey yazılmamasını kastettim.
Sonra malum cevaplar yazılınca ben karşılaşsam selam vermeyeceğim muhatap almıyacağım kişilere cevap yazma durumunda kaldım ve konu luzumsuz yere uzadı sevgili oynarcılar luzumsuz polemikle meşgul oldular.
Bana karşı yazdığınız sitenin kurallarından bahseden yazılarınızda benim anladığım aba altından sopa göstermek olarak algılamam her halde bir yanlış anlaşılma değildir .
Top sizde diye ifade etmemin amacı budur.
Sitenin bir ticarethane olmadığını yanlış kişiye yazıyorsun siteyi ticarethane olarak kullanmak isteyen nam ve rant peşinde koşanlara yapmalısınız bu uyarıyı muhatabı ben değilim malesef.
Umarım açıklamam yeterli olmuştur .
Selamlarımla.

Selamlar.
Evet açıklmanız yeterli oldu.Teşekkürler. Artık bu tartışma hakkında kim ne yazarsa uzaklaştırılır. Konumuza dönelim. Oynarlara, mülakatlara yorum yapalım. a yetişticisine veya b yetiştiricisine değil.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

konu aslında bos yere uzadı.ben huseyının benı anlayabılecegı bır sey soyledım ama konu taa nerelere cekıldı.ben nıhat ustanın kuslarını kotulemısım.bu kuslar yanı sınyallı kuslar, patentı nıhat usta degıldır.nıhat ustaya bu kuslar ucmaz abı desek karsı cıkacagını sanmam.ama karsı cıkan baska bırılerı var.onların ıddıası da ıyı ucarlar degıl zaten baska bır ıddıa, nıhat ustanın kuslarına pıslık attıgım soylenıyor..yok boyle bır sey.bu kusları heryerde oynarın son halı ,en saf en soylusu dıye reklam yapan nıhat usta degıldır..dolayısıyla bu konunun nıhat ustayla bı alakası yok.
ben oynarın performansını severım.kus once ırkına has ucum sergılemelı.eger bır un yapacaksada,kafa goz gaga vb kostum nedenıyle degıl performansı ıle yapmalı.elbettekı soy takıbı yapılmalı ama oynarın kendısıne has ucumunu sergılemıyosa neyın takıbını yapacaz.ha sepet kuyrukların soy takıbını yapmıssın ha oynar(!) ın.
oynar performans kusudur ve oyle kalmalı....
bu arada gereksız yere formun mesgul edılmesınden kendı payıma dusen sorumluluk ıcın ozur dılerım...

(ayrıca birde yerdeki görüntülerini bizimle paylaşırsanız daha sevinirim çünkü elde çekilen resimlerde hep kafa ve gaga ön plana çıkartılıyor saygılarımla)
ozdemır arkadasım kusların bırde yerdekı fotosunu ıstemıssın.bızde alıskanlık olmus genelde elde cektırmek.bır foto daha gonderıyorum yerde olanlardan.
saygılar...

Ekli dosyalar

Nurettin abi kuşların gerçekten çok güzel.Allah nazardan korusun.en yakın zamanda orhangazide buluşmak dileğiyle.Saygılarımla..

Geri