Yatık, Sıkıya girmiş, kelep kuş nasıl açılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar;

Malatyada sıkı taklaya giren kuşlara biz kelep deriz. Bu sorunu yaşayan kuşlar kolaylıkla düzelme göstermezler.

Bu hususta önemli bir tecrübemi paylaşmak isterim, yatık kuşun kuyruklarını yolmak çoğu zaman işe yarar bir yöntem değildir!

Çok basit bir yöntem ile bu problemi aşmak mümkün!

Yatık kuşumuzun kuyruklarını elimizle telekler üst üste gelecek şekilde sıkıştırıp kaymayan bir iple telek dibi hizasından sıkıca bağladıktan sonra uçurulduğu vakit kuşumuzun taklayı bırakıp düz uçtuğu görülecektir. Yaklaşık 10 - 15 gün bu şekilde antreman yapıldığında kuşumuz normale dönecektir...

Saygılarımla...
Yahya Baştürk

yahya abi teşekkür ederim tamda ihtiyacım vardı buna

tamam yazarım

kuyruklar üst üste derken tam olarak nasıl aklımda canlandırdım ama sizin tecrübenizle aynımı acaba? bunu resimle paylaşabilirseniz teşekkür ederim...

merhaba,biz lastikle yapardık bunu,ve her yöntemde olduğu gibi bazı kuşlarda işe yaramadı,ama denemeyinde demiyorum çünkü bir çoğundada işe yaramıştır ,kuyruk boşaltmada aynı ama bunda kuyruk çekmiyorsunuz :slm:

krmpl' Alıntı:
kuyruklar üst üste derken tam olarak nasıl aklımda canlandırdım ama sizin tecrübenizle aynımı acaba? bunu resimle paylaşabilirseniz teşekkür ederim...

Yani kuyruk teleklerini dipten sıkıca kavrayıp iç içe geçmesini sağlamak... ((Baş parmak ve işaret parmağı ile kuyruğu kökünden sıkıştırmak))

Farklı bir yöntem denemeklazım . Paylaşım için teşekkürler.... selamlar.ŞEREF

ama günde kac dk yapıcaz bu işi ? bn taklacıda öle salıom azcık yükselio takla ata ata iniyo

saol abi ins. işe yarar :bravo:

aynı dert bendede vardı yahya arkadaşım bende deniycem bu arada siteye yeni katıldım tüm site üyelerini selamlarım

Geri