Yatık yag baglamış kus

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berkin2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Berkin2

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
berkin irak
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
YATIK KUS

S.A ABİLERİM BENİM 16TANE KUSUM VAR 4Ü YAVRU KUSLARIMI UÇURMAYA KALKTIGIMDA 2DK SÜRMÜYOR HAVADA KALDIKLARI HEMEN BASKA YERE KONUYORLAR ÇOCU ARKADAŞIM DİYOR BUNLAR YATIK OLMUS DAHA UÇMAZ. ACABA NASIL UZUN SÜRE TUTA BİLİRİM HAVADA ANTRENMAN YAPTIRA BİLİRİM HEMEN KONUYORLAR ÇATILARA HİÇDE BİRLİKTE UÇMUYORLAR HEMEN DAGILIYORLAR O RAYA O RAYA GİDİYOR CEVAP YAZAN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Re: YATIK KUS

Selamlar.
Acizane bildiğim kadarı ile kuşlarını düzenli antrenman ile yeniden eski formuna kavuşturabilirsin.Ancak aç olarak uçurmalısın ki yemi gördüğü an başkayere konmuş ise yeme gelsin.Zamanla yem yediği yerden başka yere konmayacaktır.
Saygılarımla

s.a ilk etapta tüyünü düzmüş yani kanadı kuyruğu tam ince tüyden çıkmış yavrusu olmayan kuşların içinden uçma eğilimi olan hevsli kuşları seç bunları ikili üçlü gruplar halinde uçurmaya başla yalnız bu kuşlar uçarken yerde başka kuş olmasın diğerlerini görünce konmaya çalışırlar bi kaç gün havanın serin olduğu zamanlar kovala fazlada sıkıştırma başka başka yerlere konmasınlar uçurmadan önce aç olmaları da iyi olur uçup konduktan sonra yemle fazlada yem verme doyacakları kadar yetreli olur onuda şöyle anlaya bilirsin vermiş olduğun yem yerde kalmayacak..kusculuk sabır gerektirir.hemen acele etmeyeceksin.bu şekilde bir hafta 10 gün devam edersen kuşların uçuş sürelerinin uzadığını görürsün.eğer taklacı besliyor isen havaya 4 ten fazla kuş salma grubun içindeki kuş sayısı artıkca takla atmazlar kendilerini uçmaya verirler.bir grubu uçurup indirdikten sonra diğer grubu uçurabilirsin

Bu konuda bende bir kac bilgimi acemilik payimi sunmus oluyum.

Bende ilk basta 17 snra kacan kacti o arada bir 14 sonra birde 18di sanirim kus aldim bir cogu taklaci irkindan.
toplam en son 40 kus vardi 3 yavru bir posta geldi hic bir kusum bagli degil hepsi hür bir yada 2 adet arada ayiriyorum hastalik rahatsizlik her neyse.

bende kuslarimdan cogundan bazen sikayetciyim.
ama cokta sorunlu görmüyorum sonucta kusdur.
kuslardan 30 rahat disarda olur diyerleri icerde yavrulara bakan yada hasta,arizali,serinlemek icin kalanlar haric.
bunladan rahat 10 tanesi 1 saati doldurmaya can atiyorlar okadar uctugunu gördünmü desen 30 dakikadan cok durmak istemiyorum.

30 kus birden uctugunda bu 10 kus yeri gelir cembere takilir yeri gerlir rüzgarinda etkisiyle tümü dagililir.
hafta sonu arpa takviyesi yaparim cuma aksam saat 8de yemlerim.
ertesi gün saat 2 civari (ögleyin) kuslara arpayi verdikten sonra disari cikarmam.
1 bazen 2 saat sonra kuslari kümesi acinca zaten catiya konmayi düsünecek zamanlari olmuyor.
tahminen bir kaci yine iniyor ama digerleri kalabaliktan dagiliyor artik cemberi tamamliyamiyorlar.
tek sorun bazen taklaci olmayan kuslarda arpadan yiyor bu kuslarin ucmasi önemli degil benim icin
ama ucunca 1 km alanda belki carsiya gidip geliyorlar.gidip geliyor ama insan korkuyor ya bir sey olursa diye
birde kus benim kusum baskasinin hava sahasinda neden ona göz güzelligi versin
bu sebebten onlara arpa yasagi var buda benim uygulamam.
kolay gelsin

teşekkür ederim abilerim cevap yazdıklarınız için dediklerinizi uyguluyacagım. herkese hayırlı günler saglıcakla kalın

antrenman derken sürekli uçurmak kovalamak gibimi

kuslari sesle yeme alistir.
3 gün yetiyor bana.
sonra yemleme yerinde olan kuslarin yanina siyah bir seyle cik eski bir gömlek onu kullaniyorum ben
onu salla ve hepsini ucur.
ucup konmaya baslarlarsa ses isareti ver yanina cagir.
sonra 3 parca yani adet yem ver bir daha havalandir,3 sefer bu isi yap.
her seferinde bir parca yem ver kesinlikle yemledigin yerre dinlendir.
her 3 seferde kuslari en az 1 saat dinlendir.

Havanin sicakligina göre azalmasi gerek ucuslarin
benim burda hava bügün ilk defa 30 derece oldu ama bulutlu ve nemli bir ortam
deniz kiyisindaysan sahile yaknisan,sehirin icindeysen,nem orani düserse dikkat et cok yorma.(ucurma)
sonra kuslarin ilk basta 10 belki 20 dakika ucacak geldikten sonra soluklari arasindaki kuslardan 1 tanesi kesilmisse
yani normal nefes aliyorsa geri ucurmaya basliya bilirsin.
yok hepsi soluk solugaysa kuslari birak dinledir.
1 saat molayi uzata bilirsin kisaltmamalisin.
sona yeniden arada 4 ucus diye yükseltirsin.
zamanla asagi inmek istemiyecek havada kalmasi ve yem gördügünde inmesi mantigina oturacak.
sahsidir kendi cabamdir,simdi yapiyormuyum
hayir ise yaradimi evet.ama
hem zaman hemde ugras istiyor
ben yeri gelir sabah acarim kafesi,geri kümesi icerde belirli kuslarin kalacagi sekilde kapatirim
iceriye yemi yigarim,sonrada aksam olunca diger disarda olanlar icerde karinlarini sisiriler
hafta sonu yada ucus yaptirmak istiyorsam yazmistim gerci.
kisa tutuyum cuma hava kararmadan erken yem verrim sabah erken kalkarsam arpa sehriye veirim,sonra ögle 1de arpayi yine basarim kursaklarina,1 bilemedin 2 saat sonra kuslar gözümü kapliyor ve bir bulut gibi birlesip dagiliyor
bir baska yöntem aklima gelmiyor yada musait degilim.
iyi kus besleyen ve damarci abilerimde sana sirrini vermez.verse zaten sir olmaz :)

okuma becerisi olan herkeze basarilar. :ckmk:

Mechelen' Alıntı:
kuslari sesle yeme alistir.
3 gün yetiyor bana.
sonra yemleme yerinde olan kuslarin yanina siyah bir seyle cik eski bir gömlek onu kullaniyorum ben
onu salla ve hepsini ucur.
ucup konmaya baslarlarsa ses isareti ver yanina cagir.
sonra 3 parca yani adet yem ver bir daha havalandir,3 sefer bu isi yap.
her seferinde bir parca yem ver kesinlikle yemledigin yerre dinlendir.
her 3 seferde kuslari en az 1 saat dinlendir.

Havanin sicakligina göre azalmasi gerek ucuslarin
benim burda hava bügün ilk defa 30 derece oldu ama bulutlu ve nemli bir ortam
deniz kiyisindaysan sahile yaknisan,sehirin icindeysen,nem orani düserse dikkat et cok yorma.(ucurma)
sonra kuslarin ilk basta 10 belki 20 dakika ucacak geldikten sonra soluklari arasindaki kuslardan 1 tanesi kesilmisse
yani normal nefes aliyorsa geri ucurmaya basliya bilirsin.
yok hepsi soluk solugaysa kuslari birak dinledir.
1 saat molayi uzata bilirsin kisaltmamalisin.
sona yeniden arada 4 ucus diye yükseltirsin.
zamanla asagi inmek istemiyecek havada kalmasi ve yem gördügünde inmesi mantigina oturacak.
sahsidir kendi cabamdir,simdi yapiyormuyum
hayir ise yaradimi evet.ama
hem zaman hemde ugras istiyor
ben yeri gelir sabah acarim kafesi,geri kümesi icerde belirli kuslarin kalacagi sekilde kapatirim
iceriye yemi yigarim,sonrada aksam olunca diger disarda olanlar icerde karinlarini sisiriler
hafta sonu yada ucus yaptirmak istiyorsam yazmistim gerci.
kisa tutuyum cuma hava kararmadan erken yem verrim sabah erken kalkarsam arpa sehriye veirim,sonra ögle 1de arpayi yine basarim kursaklarina,1 bilemedin 2 saat sonra kuslar gözümü kapliyor ve bir bulut gibi birlesip dagiliyor
bir baska yöntem aklima gelmiyor yada musait degilim.
iyi kus besleyen ve damarci abilerimde sana sirrini vermez.verse zaten sir olmaz :)

okuma becerisi olan herkeze basarilar. :ckmk:
saol abi bunları paylastıgın için bende 5aydır besliyorum fakat bu kusları yeni aldım çatımda alçak ve büyük kusların nereye indigi belli degil foto daki yere konuyorlar oda fotoyu atabilirsem becerirsem atıcam çok saol yazdıkların için birde ben yemleri karısık alıyorum senin gibi cuma şehriye felen diyorsunya öyle yapmasam karısık yem versem sorun olurmu

img0344yf.jpg

Yok karisik yem bende veriyorum.
ilk 3 gün karinlarini 10grm gecmiyecek kadar doyur,sonra antraman yaptir kuslarin hastaysa yada aralarindan biri ilk 30 saniyede konmak isterse sen o kusu bir sure ayri tut ucurma digerleinin ucusunu engellemesin.

benim simdiki uygulamam sadece cuma ve cumartesi uygulamasi bir süre etrafta dolanmalari göz doldurmasi icin yoksa cokta önemli degil bir yerde durmalari
benimkiler ben kümesden ayrilinca gelirler agacin alti suyun kenari bir caylari eksik bende olsam dönerdim.
ama eger bir saat ucmalari bana uymasa ve uctuktan sonra geri gelmeleri gerekseydi bende onlari daha önce anlatdigim sekilde egitirdim
ne istiyorlarki alti üstü bir kus yem su hava doganin onlara sundugu avantaj baska bir sey yok
üreme asamasi genden kalan ve oyundan renge kadar giden bir serüvendir.

seni en cok ne zaman seviyorlarsa o durumu kullan ve onlari egit bu her hayvan icin gecerlidir sadece ne verecegini bilmelisin.

Bir durumu daha arz etmek isterim.
su catida olan sanirim insat kolonlarinin demir yapisi her neyse onlari kuslarin zarar görmiyecegi bir sekilde üzerlerini kapatmalisin yada bezle dolamalisin.
bir karton kutuyu üzerine giydirebilirsin.

Bence işin kolay aç bırakma yöntemi her zaman işe yaramıştır bu konuda.1 GÜN YEM VERME SONRA ÇIKAR DIŞARI KALDIR .SAĞA SOLA ATANLAR HARİCİNİN ÖNÜNE KOY YEMİ DİĞERLERİ HEMEN GELECEKTİR.3GÜN UYGULA BU OLAYI SORUN ÇÖZÜLÜR SAĞA SOLA KONMAZ.ANCAK BİRDEN BİRE SIKIŞTIRMA KUŞLARI KÜMESİN ÖNÜNE İNENLERİ DURDURMA İNSİN Kİ ÖNCELİKLE YERİNİ BELLESİN.YAVAŞ YAVAŞ VE DÜZENLİ ARALIKLAR İLE UÇUR KUŞLARINI.
Saygılarımla ;

mustafa abi zaten tesktil binasında besliyorum kalın kumaş sardım herpsine fakat hep o yüksek binaya konusoyrlar nerdeyse hiç uçmuyorlar
Gökşen abi senin dedigini bugun uyguladım ama yinede gittiler devam edicem 4-5gün bakalım düzelirler inş. nerdeyse beslemeyi bırakıcam hiç uçmuyorlar.
Saygılar

Yatık kus

Uçmamış veya Yatık Yag baglamış kuşu nasıl uçururum alçak çatı etrafdakiler yüksek ? nasıl olucak 35 us var hiçbiri uçmuyor en fazla 2dk duruyorlar havada fkat çok hareketliler oçatıya konuyo oraya gidiyo ordan oraya fakat hiç uçmuyorlar
oyun desen var ama 2-3tur atıp konuyor
img0340cw.jpg

img0342gm.jpg

AYNI BASLIGI AÇMISSIN BİRLESTİRDİM BURADAN DEVAM ET BERKİN

tmm abi saolda nasıl foto atıcam ya ?

CEVAP YAZA TIKLA EKLENTİ YÜKLEMESİNE TIKLA GÖZ ATA TIKLA SONRA RESİMLERİ 3ER 3ERYÜKLE GÖNDER DE BERKİN

Dosya çok büyük, en fazla izin verilen boyutlar 1 MiB. nasıl ükliyicem olmyor bu çıkıyor

önce kuslarini sec uzun ucan kuslar hangisi onu bil.
Yemlemede ayni sekilde yap 30 kus ucmasi seni yorar 10 kus gecmemek satiyla ucur.
Bak kuslardan hangisi yere kondugunda digerleri pesinden gidiyorla,o kusu ayir.
Kuslari birden ürkütüp ucurma eline al bir bucuk2 metelik tahta parcasi,onu kuslara alistir ne yapmalarini istedigini bilsinler.
seni her görmeleri onlar icin tehlike olmasin.

abi valla herşeyi denedim bazen uçuyorlar bazen uçmuyorlar keyifleri nasıl isterse öyle yapıyorlar kuşların sayısını arttırdım 2tane van uçuyor 2baska mardinlerinde kafası estimmi uçuyorlar çatı çok alcak acaba ondanmı? 2gün aç bıraktım yine uçmadılar

3 gün yem vermezsende olur ama mutlaka kuslara egitim vermelisin.
Kuslar karinlarini doyurmak icin bir isaretine alismalilar yoksa kuslar 2-3 gún ac halde ayi nasil oynarsa onlarda öyle oynar.
Kuslarini senin ac biraktigin zamanlarda arada sirada eline yem al ve 2 elin parmagini gecmiyecek sekilde yemlemelisin.
ve her yem vermende o meshur hareket islik,düdük, cikcik nebim ney yapmalisin kuslarin bu sese alismalilar.
sonra her catiya konmalarinda onlari bu hareketle cagir ilerde mantikli sekilde yemlendigi yere inecektir.

Bu durumu ne kadar uzun süre yaparsan iyidir ayari bozdunmu durum yine degismiyecek
Bende cok catida duramiyorlar ben gidince kümesin üstüne gelirler, hem serin hem kuru yer.

dostum herşey doğru sende sabır yok 1-2 hafta devam et.

abi orası öylede 3aydır kuşlar bende uçmuyor sabır die bişey kalmadı artık uçmasınlarmı mustafa abi dediklerini yapıyorum fakat yine çatıya gidiyolar yem atıyorum 5dk sonra hemen geliyorlar iniyorlar azcık yiyorlar kovalıyorum yine konuyorlar oraya indiriyorum dinlendiriyorum 30dk sonra bida kovalıyorum kumaşla uçmuyorlar
konup geri geliyorlar tas çatlasın 2tur atıyolar

çatı çok sıcak kapalı yeri yok kuşlar binanın merdivenlerine iniyorlar soguk diye. ondanmı acaba aksam üstü 4tur felen atıyolar. birde kümesin önüne atıyom yemleri sorun olurmu?

Kuslarin icin arpa sehriyesi al bolca bulundur.
Biraz enerci verelim canlansinlar sende hangisi soluksuz anla onu ayir.

Arpa sehriyeyi ucurmadan 30/45 dakika önce ver,havalar sicak sularini taze tut.
Moralini bozma coklu kus beslemek kolay is degildir.
istersen bir kac gün sadece az yemle vede kümeslerinden cikarma.
1-2 gün baska seyle meskul ol degisiklik olur.

tmm abi alıcam

Geri