Yatıp yumurtlamamak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 123_123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

123_123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bi kuşun içinde yumurta olup olmadığını nasıl anlarız bi de varsa yumurtlamama nedenleri nelerdir?

dişi kuş kısırsa yatıp yumurtlamaz.

Kuş yatıyo ot falan topluyo ama yumurtlamıyorsa mutlaka kısırdır. Zaten bak onun altına başka bir kuşun yumurtasını koy yatar, zaten başka kuşun yumurtasına yatıyosa büyük ihtimalle kısırdır....

Arkadaşlara aynen katılıyorum.Altına başka bir yumurta at dene yatıyormu.

polllat' Alıntı:
Kuş yatıyo ot falan topluyo ama yumurtlamıyorsa mutlaka kısırdır. Zaten bak onun altına başka bir kuşun yumurtasını koy yatar, zaten başka kuşun yumurtasına yatıyosa büyük ihtimalle kısırdır....

Kısırsa bu kuşun devamlı kısır olacağı anlamına gelmez. Öncelikle arkadaşa sorulması gereken kuş daha önce doğdumu. Yavru kızmasımı? Genelde daha önceden hiç doğmamış kuşlarda olur bu zamanlarda da çok fazla görülür. Havalar ile alakalı olabileceğini düşünüyorum.

Benimde başıma yatıp da yumurtlamama durumu geldi 2 hafta önce.... dişi kuş yumurtlamadı ama güzelce yuva yapıp yatmaya başladı...

Bende bu durumdan istifade ederek altına bir tane plastik yumurta kaçırdım...ertesi günde bir tane daha....ve sonra gerçek yumurtalarla değiştirdim...kuş çok sağlıklı bir şekilde yumurtalara erkeğiyle birlikte nöbetleşerek yatmaya başladı...bakalım ne olucak....en son kontrol ettim yumurtalar tutmuştu... ama 2 haftanın sonunda ne göreyim....yumurtaların sayısı 3 e çıkmış :) valla çok şaşırdım hatta bununla ilgili bir konu açıcam şimdi....saygılarımla

Geri