YAVRU ALIMI VE EVE ALIŞTIRMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hünkari34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
behlül çapraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
ben yeni bir besleyiciyim iki kara (arap) dönek güvercinim var [dişisi kenevir] benim sorularım şunlar ;
1 ) ne zaman yavru alırım, yerim beton yumurta kırılrmı
2 )kümes bahçede kanatları gelince nasıl uçurucam kaçmıyorlarmı
3 ) eve nasıl alıştrıyım

Arkadaşım önceLikLe aramıza hoş geldin... ÖnceLikLe düzenLi bir kümesin Olması gerekmektedir... İçine tünekLikLeR YavruLukLar koyman gerekLidir... En basit örnek limon kasası koyabilirsin.. Kümesinde havaLandırma olması mutLak suratLe gerekLidir... Kuşların İlk başta eşleşme evresi geçirecekler Kısır değiLseler muhtemeLen Eşleştikten 10-15 gün içerisinde yumurtlarlar .. 18-21 gün arası Kuluçka evresinden sonra yavruLar cıkar bu suratte ilk 15-20 gün yawrular anaya babaya muhtaçtıR... Eğer mecburi ayrıLıklar olmaz ise yawrulara 35 40 gün şiddetle bakarLar büyütürLer.. Alışma süresine gelincede yavru kuş cok cabuk alışır.. aynı zamandada bir o kadar cabuk kaçma yanılma ihtimaLLeri vardır.. Yawru oldukları için dünyaya gözlerini yeni açtıkLarı için gayet merakLıdırLar.. DevamLı gözlem altında tutman gerekLidir .. Yavrulu anaç babaçLara yavru cıktıgından itibaren ilk 10 gün içerisinde besi yemi kullanmanı şiddetLe tavsiye ederim ki yararını mutLaka görürsün... 10 günLükten sonra agızlarına 2 gün arayla balık yağı atarak gelişimLerine yardımcı Olmuş Olursun + protein vitamin mineraL Taşlarından Kullanmanı yine tavsiye eder ve öneririm... TşkLer saygılarımLa kuşcular.org

:: Süleyman özer ::

merhaba,süleyman güzel yazmış fakat sen yavrularda herhangi bir rahatsızlık görmeden elleme ve balık yağı verme bazı anaç kuşlar ellenen yavruya bakmaz,bazı yavrularda balık yağının oluşturduğu isalden kurtulamaz,sen iki katlı bir yuvalık yap dediği gibi meyve sandığından ayarlayabilirsin yüksek yapma ilk etaptaki yavrular çabuk yere atlasın ve kanatları tam uzamadan çevreyi görsün yavaşça kovala yere konmak en zorudur onlar için bunu sağlarsan gerisini onlar yapar,uçuncada elinde bir kuş bulunsun zorlandıklarında pırıltı verip yuvana indirebilesin.süpürge sapı atarsan yuvalarını yapar ve yumurtlarlar inşallah ,sende kuş uçurabilirsin o zaman sağlıcakla kal :slm:

süleyman abi öncelikle teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ... düzenli kümesim var ama ne tünek ne folluk hatta suluk ve yemliğim bile yok normal bir kümesin içinde olması gerekenleri bana söyleyebilirmisin kendi kümesimin fotosunu çekip koyayım buraya ... şimdiden teşekkürler...

GOOGLE DA ^^GÜVERCİN KÜMESLERİ NASIL OLMALI ^^ yaz .bilgi sahibi olacaksın.
sevgilerimle.
kolay gelsin.

saol ama bunu denemiştim ...

hünkari34' Alıntı:
ben yeni bir besleyiciyim iki kara (arap) dönek güvercinim var [dişisi kenevir] benim sorularım şunlar ;
1 ) ne zaman yavru alırım, yerim beton yumurta kırılrmı
2 )kümes bahçede kanatları gelince nasıl uçurucam kaçmıyorlarmı
3 ) eve nasıl alıştrıyım

Kardeşim limon kasaları olur pazarlarda mutlaka bulursun rica edersin bir tane lazım zaten sana olmadı çok cüzi bi rakama satında alabilirsin çevrende yeşillik alan varsa kuru ot veya bulabilirsen saman ile kuşların yumurtaya sağlıklı bi şekilde yatabileceği bi ortam oluşturabilirsin
Kuşların kanatları gelince şunlara dikkat et eğer 2 den fazla kuşun yok ve ikiside uçmuş ise aç uçurmaya dikkat et tok kuş kolay kolay inmez iner kalkar sorun çıkarır yani benim tavsiyem kanatları tam olarak çıkınca dişinin kanatlarını bantla erkeği uçur eğer eşlerse çok büyük bi ihtimalle kaçmazlar erkek yuvaya tam olarak alışınca dişi ile birlikte uçurabilirsin cüzi bi miktara açık renkli bi kuş alabilirsen kuş göstermek daha kolay indirmek için yararlı olacaktır umarım yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar

saol adnan abi yine yeni ve yeniden yardımcı oldun bu dediklerini uygulayacağım teşekkürler

BETONUN ÜZERİNE KARTON KOY VE OT DÖK İYİ OLUR

kuslarım kısırmı?

40 gün önce eş kus aldım ama hala yumurtlamadılar sizce kuslarım kısırmı

Geri