Yavru almak için ney yapmalıyım ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yiqits
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yiqits

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yiğit yılancı
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba

Yavru almak için öncelik ile ney yapmalıyım yardım edermisiniz kümesim yavru almak için gayet müsait.

Yüksekliği . 2 Metre
Genişliği . 2 Metre
Uzunluğu . 3 Metre

ve takım kuslarım artık fazla çiftleşmiyor eskiden cok çiftleşirlerdi ama sımdı artık fazla çiftleşmiyorlar ve bu yüzdende yumurta alamıyorum yardım

Saygılar Sevgiler ...

Selam.. Kuşların eşse eğer biraz kenevir(çedene) vermek işe yarayabilir.. Bazen kuşlar dinlenmeye çekiliyorlar yumurtlamıyorlar.. Yuvalıklar falan da hazırsa eş almaları gerekir..

Şimdi tüy zamanı.Biraz daha sabrederseniz kuşların sağlığı yerindeyse çiftleşir yumurtlarlar.Benim dişilerle erkekleri 1,5 ay önce ayırdım.

Tmm dediklerini yapıcam cok sağolun kenevir vericem tüyden cıktılar yeni arap mardinlerim var ayna kuyruk 1,5 2 ay önce yumurtalarını aldım yavrular cıktı 2 haftalık oldu öldüler dahada yumurta alamadım

Hayvanları fazla zorlamanın alemi yok.
Bu mevsimde hayvanların davranışları
gayet normal.Tüyden çıkıyolar, güç kaybettiler.
Kızışmaları zaman alabilir.Fazla kenevir yüklenmeyin.
Karışık yemle besleyin.Kendilerini toparlayınca
doğal yapmaları gerekenleri yapacaklardır.
İstanbuldan Neco.

simdi Tuy zamani... zaten hayvanlari fazla zorlamanin anlami yok. abiraz Kenevir ver.. sonra beklemeye cekil.. zaten kendiliginden olur gerisi.... Saygilar.... Bursadan Ömer...

arkadaşlar haklı bencede bırak kendi haline kuşlara vitamin ver karışık ym ver yavrudan ayır çiftleri eşten ayır kışın dinlesnsinler şubatta eşle martta başlarsın yavru almaya aldığın yavru hemsağlıklı olur hemde ana baba sağlıklı olur bide bakıcı kuş kullanırsan aldığın yavrunun haddi hesabi olmaz kuşçuluk sabır işi sabret

kenevir tüüyden cıkırmaz kızıstırır siz tüyden erken cıkmalarını yavru yumurta istiyorsanız karısık yem ve siyah cekirdekk verin :tamam: :tamam:

kenevir kızıştırıyor ama kuş boş yumurta yapıyor onu diyeniniz yok

orda haklisiniz o konuyu atlamisim.. tuyden erken cikarmak icin semiz otu benim kullandigim bi yontemdir... eger tuyden cikarda hala yumurta almakta zorluk cekilirse.. o zaman kenevir verilmelidir.. saygilarla...

bu mevsimde yavru alıp napıcaksın ki?herkes bu dönemde eşlerden ayırıyo.bence hiç bir şeye müdahale etme.

timsahsulo' Alıntı:
bu mevsimde yavru alıp napıcaksın ki?herkes bu dönemde eşlerden ayırıyo.bence hiç bir şeye müdahale etme.
doru diyor timsah sülo eşten ayırma vakti eğer sabırsız davranıp kuşları ayırmazsan ve kışında yüklenirsen yavru alacağım diye yazın bu sefer randıman alamazssın bide kışın çıkan yavrı zayıf ve güçsüz olur

Geri