Yavru annesiz kaldı ltfen yardım edin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pinkturka17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
SELAMLAR ARKADASLAR ABİM 800 MİLYONA 1 ÇİFT ADANALI (MAVULUI ŞAMİ) ALDI KUL SÜPER BU 2 HAFTA SONRA KUMLADI 2 YUMURTA VERDİ BİZ ADANADA YAVRUYU ÖZ ANNESİNE BESLETMEYİN ÇÜNKÜ KUS BOZULMASN DİYE ÇANDIR TİPİ KUSLARA SÜRERİZ.İŞTE ZAMANLA YUMURTALARDAN YAVRULAR ÇIUKRI .SU AN 3 GÜNLÜKLER DÜN YABANCI KUS GELDİ BENDE APTALLIGIMI YAVRULARI BESLETTİGİM ÇİTİN DİŞİSİNİ ATTIM HAVAYA DİŞİ BİRDEN YOK OLDU KAÇTI GALİBA GÖZLEYEMEDİM.ŞİMDİ ERKEK TEK KALDI VE OTURUYOR CÜLÜKLERİN BAŞINA AMA HERKEZ BIKACAK KALKICAK NERİYE KADAR TEK BAKABİLİR TÜRÜNDEN LAFLAR SÖYLÜYOR NE YAPMAM LAZIM CÜLÜKLER ÇOK DEGERLİ ERKEK KALKARMI ÜSTÜNDEN BIKARMI LÜTFEN YARDINM EDİNİZ.??ğ

büyük ihtimalle bakar.yumurtadan çıkmamış olsalar kalkardı yalnız artik yavrular çıktığı için bakar diye düşünüyorum.benim de başıma gelmişti 1 haftalaık yavruları kümeste boş dişi olmasına ragmen sürekli onu rahatsız etmesine ragmen kovuyordu yavrulara yaklaştırmıyordu ve büyütene kadar da eş olmadı babaları.iki yavruyu da büyüttü.sen gözlemle onları eğer bakmazsa mecburen sen bakmayı deneyeceksin ama sanmıyorum böyle birşeye gerek olcagını

büyük ihtimalle bakacatır.benim de başıma gelmişti.anneleri kaybolmuştu yavruların.bir haftalıklardı.babaları kümeste boş dişi olmasına ragmen ve sürekli yuvaya girmek istemesine ragmen kovuyordu hep.büyütene kadar da onunla eş olmadı.iki yavruyu da tek başına büyüttü.bakacaktır merak etme.ama yine de dikkat et her gün kontrol et eğer kursakları boşsa ve üstlerinden kalkarsa sen bakmayı dene.buna gerek olcagını sanmıyorum ama dediğim gibi kontrol etmeyi ihmal etme

Son durum nedir bilmiyorum ama erkek güvercinlerin çoğu yavru belli büyüklüğe eriştikten sonra yavrulara tek başına bakabilirler . Umalım öyle olsun . Saygılar .

ERKEK DİŞİ GÖSTERİLMEDİGİ SÜRE İÇERİSİNDE YAVRULARI TEK BASINADA OLSA BÜYÜTEBİLİR DİGER KUSLARDAN AYRI TUTULMASI GEREK İNSALLAH ZAYİ OLMAZLAR

bi tane dişi kuşumu yumurtaların çıkmasına 1 hafta kala atmaca aldı. erkek(bayburt ırkı) tek başına yumurtaların üstüne yattı. yavruları çıkardı ve büyüttü.
3 günlük yavrusu olan bir erkeği atmaca kaptı dişi (bakıcı_kırma) 2 gün baktı sonra bakmayı bıraktı.
eşini atmaca alan bir dişi(kelebek ırkı) 1 gün yattı ve yumurtaların üstünden kalktı.
yavrusu 1 haftalıkken eşini atmaca alan erkek kuşum (kelebek ırkı) başka dişiyle eş oldu eşi yumurtladı. erkek yavrusuna bakmaya devam ediyor( yavru yeme indi ama yumurtalar henüz çıkmadığı için hala bakıyor).
ve bunun gibi bir çok olay sonucunda ben kendi kuşlarımda erkek kuşların eşlerini kaybetmesi sonucu yavrularına bakmayı bırakmadığı dişilerin yavru yada yumurtayı 1 2 gün içinde bıraktığına şahit oldum.
inşaallah sizin kuşunuzda bakmayı bırakmaz.

Kuşun genetik yapısına bağlı olarak, belki bakar belki bakamaz. Kesin bir şey söylemek doğru olmaz, fakat bakmaz ise, kümeste farklı kuşların varsa, tek kalan yavrular muhtemelen vardır, yanına sürerek bir şans olabilir.

Allah hayırlısını nasip etsin. Ne kadar değerli de olsalar, değersiz de olsalar sonuçta bunlar birer canlı, yaşatmak için elinden geleni yapmalısın.

bu hafta benimde başıma böyle bi olay geldi Kart erkek sayam öldü altlarında 15 günlük yavru var.Bende dişinin bakmıyacağını düşündüm ama maşallah bir haftadır bakıyor 2 yavruyada inşallah yeme düşürebiliriz.

Geri