Yavru Bacağından Derin Yara Aldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankarakuşçusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar çok üzücü bir olay oldu, sebebini bilmiyorum ama tahminim ya bir tane kuş yuvaya girip yavruyu dövdü, ya da anne veya babasının tırnaklarından dolayı açılan çok derin bir yara...yavrunun sağ kalçası bismillah sanki bacağı kopacak gibi çok derin bir yara açılmış ve o bölge oyuk şekilde kemikler filan ortada of yazarekn bile tuhaf oluyorum. ben ne sarabildim ne bir şey yapabildim. diksen dikilmez de ben anlamam ama veterinere götürmeyi düşündüm bu işten anlayan veterinerde bulmak zor yavrucak daha et yavru ve her geçen gün büyümeye devam ettikçe yarası da onunla büyüyor tıbbi müdahale olsa tekrar yara açılabilir. bir fikri olan var mı ben batikon bepanten filan sürdüm ama sadece bir defa. elime alsam acıdan kıvranıyor yavru. lanet olsun nasıl oldu bu yara.birkaç yerinde de vardı yara izi ama onlar önemsiz.birisi gagalayıp dövdü galiba.fare vs girmesi sözkonusu değil..yapacak bir şey bulamadım allahıma sığındım acısını dindirmesi ve maalesef canını alması için. Allahım acısını hafifletir inşallah. çok üzgünüm. bir şey yapabilir miyim.sabah belki de can vermiştir bakamadım akşam bakacağım artık işten gidince. lütfen dua edin arkadaşlar.

Re: 3-4 günlük yavrunun hayatı sözkonusu, acı çekiyor acil y

selam arkadaş senin anlattığına göre çok kötü olmuş, ancak ölmemesi için onun senin gözetiminde olması gerek ve kuşu sabit tutmayı başarırsan yaralar kapanır bunun için onu sarmayı dene inşallah iyileşir. yemini ve ilaç vermeyi ihmal etme. ortamı sıcak olsun vesalam

Merhabalar, 3-4 günlük yavrunun yara bölgesini sarmak zor olacaktır.bence komple sar kuşu ama annnesi babası yem verebilecek şekilde kafa dışarıda yani.Sonra takip et.Umarım kurtulur.Sanırım yeni başlamıssın?

sağolun arkadaşlar görüşleriniz için. kafa çekme olayına kesinlikle karşıyım acı çeksede karşı olmayı geçtim zaten ben yapamam. yeni başlamış sayılmam fakat böyle bir olay yeni geldi başıma. yarayı sabitlemek lazım doğru ama inanın çok zor bir şey. hem vucüda yapışacak diye saramıyorum. ama komple sarma fikri belki olabilir ama yavrunun ayakları üstünde durmasını da sağlayamayınca nasıl olacak işin içinden çıkamadım. hergün geliştiği için birkaç gün daha yaşama tutunabilirse belki yarayı diktirebilirim veterinere. zamanı bekleyeceğiz sanırım elden bir şey gelmiyor.

merhaba,
yarayı yıpratmayan türden antiseptiklerle veya "az sirke katılmış suyla" ya da az "tetrasilinli antibiyotik tozu eritilmiş suyla" uygun şekilde yıkayıp dezenfekte etmeli, üzerine "pamuklu kulak çöpü yardımıyla" antibiyotikli vucut merhemi olan terramycin sürmeli, kanama var ise durması için "ercefuryl kapsül tozundan yaranın üzerine bir miktar serpmelisiniz" ve yarayı açık bırakmalısınız.
doğal ağrı kesici olarak, eğer boğazından geçebilecek büyüklükteyse "limon çekirdeği+minik bir parça sarımsak" yutturabilirsiniz. az da olsa enerjisini ve keyfini yerine getirmek için "1 tatlı kaşığı çırpılmış yoğurt+bir miktar yoğurt suyu+1 çay kaşığı bal veya pekmez" yarım bardak suda hepsini karıştırıp bu karışımdan "2.5 lik en küçük enjektöre" 1 ml. "enjektörün yarısı kadar" çekiniz. karışımı her gün taze hazırlayıp, enjektöre çektiğiniz bu miktarı ayrı bir kaba alıp içerisine 0,5 ml "5 damla" multivitamin ve "mercimek kitlesinde uygun bir antibiyotik tetrasilin veya amoksisilin tozu gibi ekleyip karıştırdıktan sonra tekrar enjektöre alınız ve zorlamadan hayvana içerildiğiniz miktarda içiriniz. yarayı elleme imkanı yok ise sözüne ettiğim tetrasilinli antibiyotik merhem kullanmanızda fayda vardır. veterinerlere sorabilir veya eczaneden temin edebilirsiniz. imkanınız var ise veterinere baktırmanız faydalı olacaktır.
geçmiş olsun..

ankarakuşçusu' Alıntı:
arkadaşlar çok üzücü bir olay oldu, sebebini bilmiyorum ama tahminim ya bir tane kuş yuvaya girip yavruyu dövdü, ya da anne veya babasının tırnaklarından dolayı açılan çok derin bir yara...yavrunun sağ kalçası bismillah sanki bacağı kopacak gibi çok derin bir yara açılmış ve o bölge oyuk şekilde kemikler filan ortada of yazarekn bile tuhaf oluyorum. ben ne sarabildim ne bir şey yapabildim. diksen dikilmez de ben anlamam ama veterinere götürmeyi düşündüm bu işten anlayan veterinerde bulmak zor yavrucak daha et yavru ve her geçen gün büyümeye devam ettikçe yarası da onunla büyüyor tıbbi müdahale olsa tekrar yara açılabilir. bir fikri olan var mı ben batikon bepanten filan sürdüm ama sadece bir defa. elime alsam acıdan kıvranıyor yavru. lanet olsun nasıl oldu bu yara.birkaç yerinde de vardı yara izi ama onlar önemsiz.birisi gagalayıp dövdü galiba.fare vs girmesi sözkonusu değil..yapacak bir şey bulamadım allahıma sığındım acısını dindirmesi ve maalesef canını alması için. Allahım acısını hafifletir inşallah. çok üzgünüm. bir şey yapabilir miyim.sabah belki de can vermiştir bakamadım akşam bakacağım artık işten gidince. lütfen dua edin arkadaşlar.

YA FAZLA BİR ERKEK YADA DİŞİ KIZGINLIKDAN DÖVMÜŞTÜR

YADA LAGIM FARESİ VAR KÜMESİNDE GİREMEZ DİYORSUNDA YA KAPI AÇIKKEN SEN FARKETMEDEN GİRDİ İSE

YARAYI SADECE MİKROP KAPMAMASI İÇİN DEZENFEKTAN LA TEMİZLEYİN SARMAYIN YARA KAPANMAZ MELHEMDE KULLANMAYIN MELHEM YARAYI HEP NEMLİ TUTACAGINDAN YARANIN KAPANMASINI İYİLESMESİNİ GECİKTİRİR EN NORMALİ HALİNE BIRAKIP YARANIN KABUK BAGLAMASIDIR LAKİN YAVRU KÜÇÜK DİYORSUNUZ O YAVRU O SEKİLDE NE EBEVEYNLERİNDEN YEM ALABİLİR NEDE AYAKDA KALABİLİR ASLINDA ACI ÇEKTİRİLMEMESİ EN DOGRUSU GEÇMİŞ OLSUN

FORMLARI DA OKUYUNUZ BİLGİLENİNİZ SİTEMİZDE HER TÜRLÜ BİLGİLER MEVCUT YARARINIZADIR

SAYGILAR

Devir Hanım teşekkür ederim akşam gidince söylediklerinizin bir kısmını elimden geldiğince yapmaya çalışacağım. yavru yarası dışında sağlıklı görünüyor yani anne baba bakıyor yem alıyor kursağından belli oluyor ama resmini çekip koyabilirm ama yavruyu hırpalamak istemediğimden yapmıyorum. biraz olsun birkaç gün daha irileşti ama yarasıda aynı oranda büyüyor. fare veya benzeri bir şey giremez lakin damda besliyorum ve kümesim beton kapalı her yeri. girmiş olsa dahi sadece yavruya zarar vereceğini sanmıyorum. diğer günlerde gelir diye düşünüyorum. ama sizinde dediğiniz gibi kızan ama eşi olan erkekler var sanırım onlar dövdü anne baba yuvada yokken. kendi haline bırakmaktan yanayım ama insan üzülüyor. arabada sarsılma durumu olmasa veterinere götüreceğim ama yalnız olduğumdan arabada çok hırpalanacak. Muharrem Bey teşekkür ederim sizede bilgileriniz için. ayrıca formları da takip ediyorum. güzel ve faydalı bir site. adana da olup bu tür olaylarda veteriner tanıdığı olan varsa yazarsa sevinirim.

veterineri aradım furacin pomad adlı ilaçı sabah akşam sür dedi ve daha sonrasında yara kurutucu sprey vereyim 3-4 geçsin onu kullan dedi yara kapanır dedi. hayırlısı olsun artık. allahım yavrunun yanında olsun.

furacin pomad: http://www.ilacprospektusu.com/ilac/61/ ... 6-gr-pomad evet :tamam:
bunun yanında hayvana vitamin takviyesi ve önceki sayfada sözüne ettiğim doğal ürünlerden az katkı yapabilirseniz, neşesi yerine gelecek, inşallah en kısa zamanda iyleşecektir. gelişmeleri buradan bizimle paylaşırsınız, geçmiş olsun..

Devir Hanım Allah razı olsun duyarlı bir davranış sergiliyorsunuz. Sizin önerdiğiniz takviyeleri zevkle yapacağım, yeterki bir canlıya fayda sağlayabilelim. Burda kuştan ileride elde edebileceğimiz bir faydadan ziyade onun sağlığı en önemlisi bunun için sizinde yardımınıza tekrar teşekkür ederim. İyi veya olası kötü bir sonucu tabiiki paylaşırım. Saygılarımı sunarım.

rica ederim, ben de bu güzel hassas düşünceniz ve davranışınız için teşekkür ederim. keşke herkes hayvanlara karşı aynı duyarlılığı sergileyebilse. inşallah en kısa zamanda iyi olur ufaklık. tekrar geçmiş olsun..

Aynı kuşun annesinin ayağı kırılmıştı bundan birkaç ay önce onun içinde büyük uğraş vermiştim, veterinere götürüp gereken müdahaleleri ve ilaç vs takviyeleri yapmıştık. olması gerekenleri yapıyorum aslında, sizinde dediğiniz gibi keşke herkes duyarlı olabilse. sanırım kümesime bir nazarlık takacağım. akşam gereken uygulamaları yaptım. gerçi şırınga küçük değildi 5 mllikdi. biraz gagasını ayırmak zor olduğundan incitmek istememden dolayı burun içine de gitti sanırım az miktarda sıvı biraz rahatsız oldu yavru solurken. ama anne baba iyi bakıyor, yarası da kurumuş gibiydi. ama inşallah ben abartıyorumdur yarasını. çünkü yarası kapanır dedi veteriner ama ben şüpheliyim kötü örnek olsaydı durum şuna benziyor. örneğin parmağınız kopacak şekilde kesildi dikmeden yaraya ilaç sürülse de geri birleşmeyecek, ama yara kuruyabilir ama parmak kaybedilebilir. benim yavrununda benzer bir durum gibi üst deri yani et ile birlikte tamamen ayrılmış 1 cm oldu nerdeyse açıklık neyse daha fazla yazamayacağım.. umarım yanılıyorumdur biraz daha büyür ölmezse veterinere kesinlikle götüreceğim. şimdi çok küçük olduğundan olmuyor...sabah ilaç sürmedim ama veteriner sür demişti ama ben tek sefer uygulayacağım kuşu rahatsız etmemek adına. ve yeterli gibi geldi bana tek sefer.

Merhaba,
şırınga küçük değil de büyük gelmiş olabilir, ondan zorlanmış olabilir. eczaneden temin edebilirseniz; 2.5 ml lik en küçük şırınga var ise onu kullanalım. hayvana sıvı verdikten sonra solunum problemi yaşıyor ise mycoplasma "bulaşıcı nezle" geçiriyor olabilir. eğer ağız içinde tel gibi şerit halinde uzanan incecik bir balgam, burun deliklerinde aynı şekilde sıvı, ağız açık soluma, gibi durumlardan herhangi biri var ise dediğim gibi mycoplasma olmuştur, tedavi edilmez ise 3. cü güne zor çıkar. durumu bu ise onun için tetrasilinli antibiyotik verilmesi gerekecek ilk yorumumda bahsettiğim ilaç.
geçmiş olsun..

Tekrar merhaba, eczanede küçüğü yok maalesef yani benim oturduğum yerde. solunum problemi yok yani şırınga ile verirken burun deliklerine kaçıyor hapşırma gibi sesler çıkarıyor geçiyor sıvı gidince. dün biraz daha durumu iyiydi yara kurumaya başlamış ama tahminim yerin dar olmasından anne baba yavruya yatarken tırnakları vücüdunu kesiyor. sırtında küçük bir yara daha olmuştu. teneke bir kutuda yuva onu alıyorum yerini değiştirmeden daha geniş ve rahat bir yuva koyuyorum bu defa anne baba yabancılıyor ve tedirgin olup yavruya pek yanaşmıyorlar. bende kendi haline bıraktım artık.

ankarakuşçusu' Alıntı:
Tekrar merhaba, eczanede küçüğü yok maalesef yani benim oturduğum yerde. solunum problemi yok yani şırınga ile verirken burun deliklerine kaçıyor hapşırma gibi sesler çıkarıyor geçiyor sıvı gidince. dün biraz daha durumu iyiydi yara kurumaya başlamış ama tahminim yerin dar olmasından anne baba yavruya yatarken tırnakları vücüdunu kesiyor. sırtında küçük bir yara daha olmuştu. teneke bir kutuda yuva onu alıyorum yerini değiştirmeden daha geniş ve rahat bir yuva koyuyorum bu defa anne baba yabancılıyor ve tedirgin olup yavruya pek yanaşmıyorlar. bende kendi haline bıraktım artık.
durum öyleyse o şekilde iyleşmesi zor gibi, siteden "yavru besleme" diye aratıp. zor bir karar ama; isterseniz yavruyu anne babadan ayırıp kendiniz büyütün, hırpalanmadan büyüyebilirse belki daha iyi olur...

devir' Alıntı:
ankarakuşçusu' Alıntı:
durum öyleyse o şekilde iyleşmesi zor gibi, siteden "yavru besleme" diye aratıp. zor bir karar ama; isterseniz yavruyu anne babadan ayırıp kendiniz büyütün, hırpalanmadan büyüyebilirse belki daha iyi olur...

tırnaklarını kesmek fikri olabilir mi acaba anne babanın...

formda baktım bir konu açılmış tırnak ile ilgili, bir zararı yok sanırım ama vazgeçtim kesmekten.

derin kesilirse kanama durmaz hayvanları hırpalar, dikkatli olun veya veteriner kanatlılardan anlıyorsa belki onun yapması daha iyi olur. ancak yavru için gerçekten çözüm olurmu bilemiyorum. halen ayırıp kendiniz büyütün diyesim var. ayrıca ek not: kullanılan merhemin içeriğini okuyun ve internetten araştırın. etkenindeki madde fazla gelirse bacağa yarar yerine zarar vermesin. kaç gün kullanılacak nasıl kullanılacak, bilgi edinin, ters bir durum var ise tavsiye eden veterinere tekrar danışınız. geçmiş olsun..

devir' Alıntı:
devir' Alıntı:
derin kesilirse kanama durmaz hayvanları hırpalar, emin olamıyorsanız; veteriner kanatlılardan anlıyorsa belki onun yapması daha iyi olur. ancak yavru için gerçekten çözüm olurmu bilemiyorum. halen ayırıp kendiniz büyütün diyesim var..
ayrıca ek not: kullanılan merhemin içeriğini okuyun ve internetten araştırın. etkenindeki madde fazla gelirse bacağa yarar yerine zarar vermesin. kaç gün kullanılacak nasıl kullanılacak, bilgi edinin, ters bir durum var ise tavsiye eden veterinere tekrar danışınız. geçmiş olsun..

Devir Hanım merhaba,
Yarın veterinere gideceğim, bana 3-4 gün kullan gel yara kurutucu sprey vereyim dedi. Ve gelişmeler de güzel gidiyor. Merhem sanırım etkisini gösterdi. Yara kurudu gibi ve kabuk bağlamak üzere hatta bağladı diyebilirim. ee birazda gelişti bu arada yavru. zaten birkaç gün içinde anne baba daha üzerine yatmaz, yem için girerler yuvaya böylecede hırpalanma ihtimali en aza inebilecek. az bir şey de olsa rengini belli etti. fotoğraf eklemiştim anne baba orda var ve bir yuva küçüğü kardeşide var yavru anne baba ve kardeşinin renginden olacak gibi. biraz acısı dinince yavrucak toparlamaya başladı maşallah. Bir de yara daha çok küçükken oluştuğu için yavrunun boyutuna göre çok büyük görünüyordu irileşince boyuna göre çok şükür durumu düzelecek gibi ama bakalım rahat kullanır inşallah bacağını. size çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz ve destek ve moral açısından bana çok iyi geldi. Teşekkür ederim hanımefendi. Saygılar sunarım...

ankarakuşçusu' Alıntı:
Devir Hanım merhaba,
Yarın veterinere gideceğim, bana 3-4 gün kullan gel yara kurutucu sprey vereyim dedi. Ve gelişmeler de güzel gidiyor. Merhem sanırım etkisini gösterdi. Yara kurudu gibi ve kabuk bağlamak üzere hatta bağladı diyebilirim. ee birazda gelişti bu arada yavru. zaten birkaç gün içinde anne baba daha üzerine yatmaz, yem için girerler yuvaya böylecede hırpalanma ihtimali en aza inebilecek. az bir şey de olsa rengini belli etti. fotoğraf eklemiştim anne baba orda var ve bir yuva küçüğü kardeşide var yavru anne baba ve kardeşinin renginden olacak gibi. biraz acısı dinince yavrucak toparlamaya başladı maşallah. Bir de yara daha çok küçükken oluştuğu için yavrunun boyutuna göre çok büyük görünüyordu irileşince boyuna göre çok şükür durumu düzelecek gibi ama bakalım rahat kullanır inşallah bacağını. size çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz ve destek ve moral açısından bana çok iyi geldi. Teşekkür ederim hanımefendi. Saygılar sunarım...
Rica ederim Hüseyin bey,
bir faydamız dokunduysa ne mutlu, her canlının yaşamaya hakkı vardır. iyi haberlerinize çok sevindim, yavru geliştiğine göre de sanırım artık veterinere gösterebileceksiniz, umarım daha da iyi olur ufaklık...
tekrar geçmiş olsun..

yavru tüyünü bir toplarsa götüreceğim sadece spreyi almaya gideceğim yarın. sağ olun tekrar. görüşmek üzere kolay gelsin..

ankarakuşçusu' Alıntı:
yavru tüyünü bir toplarsa götüreceğim sadece spreyi almaya gideceğim yarın. sağ olun tekrar. görüşmek üzere kolay gelsin..
ok. :tamam: haberleri bekliyoruz. görüşmek üzere, saygılar..

Aynı olay benıim başıma farklı bir şekilde gelmişti. 6 çift kuşum gecen yıl bu aylarda kar yağarken çalındı. 2 tane daha et yavruyu kutu ıle samanı ile eve aldım. şırınga yardımı ıle tekıı bıraz buyuttum ama hala ufaktı 10 gunluktu fılızlerı yenı gelıyordu. Eve kedi gırmıs saldırmıs kusun ayagının ustundekı kalça diye tabır ettığımız bolumden ısırmış 2 cm civarı bı yarık vardı içi hep görünüyordu yavruda üstüne basamıyordu. aldım veterinere götürdüm 45 dk civarı elımde bı amelıyat yaptık. Diktik yarayı deri ince olduğu için tekrar açıldı derken en sonunda tutturdu dikişi. Tedavi sureci için toz halde tavuk vıtamını vardı suya katılan onlardan verdı bıde teramisin markalı sprey verdı yaranın cabuk kapanması ve iltihap kapmaması için o bolgeye hergun sıktım mavı boya gıbı bısey. Hem soğuk olduğu için yavruyu cok rahatlatıyordu sıkınca rahat rahat uyuyordu. Şırınga ile devam edip kusu tamamen tuylendırdım uçurdum bile. Tabı her zaman tahıl ezıp sulayıp veremediğim için kus ufak kaldı bıraz. Ama o tur yaralar 1 haftada 2 haftada ıyılesıyor yanı kus basmaya baslıyor. O yarayıda diktirin geri annesinin altına koyun hergun spreyleyın ve kusların ana suluguna Avisol marka vitaminler var etkılı baya ondan ekleyın sulara zaten ana baba yavruya kusucak o vıtamınıde... Geçmiş Olsun
Not:( yavruyu yuvadan aldığımda 4 gunluktuler yaşamaz dediler ama buyudu uçtu bile tabı sıcaklık cok onemlı sıcaklık ve duzenlı besleme)

latifkocak' Alıntı:
Aynı olay benıim başıma farklı bir şekilde gelmişti. 6 çift kuşum gecen yıl bu aylarda kar yağarken çalındı. 2 tane daha et yavruyu kutu ıle samanı ile eve aldım. şırınga yardımı ıle tekıı bıraz buyuttum ama hala ufaktı 10 gunluktu fılızlerı yenı gelıyordu. Eve kedi gırmıs saldırmıs kusun ayagının ustundekı kalça diye tabır ettığımız bolumden ısırmış 2 cm civarı bı yarık vardı içi hep görünüyordu yavruda üstüne basamıyordu. aldım veterinere götürdüm 45 dk civarı elımde bı amelıyat yaptık. Diktik yarayı deri ince olduğu için tekrar açıldı derken en sonunda tutturdu dikişi. Tedavi sureci için toz halde tavuk vıtamını vardı suya katılan onlardan verdı bıde teramisin markalı sprey verdı yaranın cabuk kapanması ve iltihap kapmaması için o bolgeye hergun sıktım mavı boya gıbı bısey. Hem soğuk olduğu için yavruyu cok rahatlatıyordu sıkınca rahat rahat uyuyordu. Şırınga ile devam edip kusu tamamen tuylendırdım uçurdum bile. Tabı her zaman tahıl ezıp sulayıp veremediğim için kus ufak kaldı bıraz. Ama o tur yaralar 1 haftada 2 haftada ıyılesıyor yanı kus basmaya baslıyor. O yarayıda diktirin geri annesinin altına koyun hergun spreyleyın ve kusların ana suluguna Avisol marka vitaminler var etkılı baya ondan ekleyın sulara zaten ana baba yavruya kusucak o vıtamınıde... Geçmiş Olsun
Not:( yavruyu yuvadan aldığımda 4 gunluktuler yaşamaz dediler ama buyudu uçtu bile tabı sıcaklık cok onemlı sıcaklık ve duzenlı besleme)
bu faydalı deneyimizi paylaştığınız için çok teşekkürler. evet biz de burada mavi ilaç kullanıyoruz , ancak birkaç kez sordum türkiyede yok dediklerinden bahsememiştim. ilacın ismi buco bleu bizim eczacı kimyacı karışımı kendi yapıyor, antibiyotikli mavi bir sıvı, şişeye koyup veriyor. neticede azim çok önemli, insan azmedince önündeki engelleri aşıyor bir şekilde. tekrar teşekkürler..

latifkocak' Alıntı:

Latif Bey merhaba, Sağolun çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Buna benzer olaylarla karşılaşanlar için biraz daha olsa fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. Zaman ayırıp ayrıntılı olarak bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Devir Hanım merhaba, Valla müjdeyi vereyim. maşallah yavrunun yarası mucizevi şekilde tamamen kapandı. Çok şaşırdım. Cuma günü ilacını sürmek ve beslemek için elime aldım. önceki gün yarası vardı kabukluydu ve yaklaşık 1 cm civarındaydı. yavruyu elime aldım yarsına ilacı süreceğim bacağına baktım yara yok acaba diğer bacak mıydı dedim diğerine baktım o zaten sağlam, tekrar baktım yaralı yere baktım ki çok şükür Allah'ın mucizesi diyorum be buna yaradan eser kalmamış inanılır gibi değildi çok şaşırdım. bir günde yara tamamen kapanmış ve çok küçük bir izi kalmış sadece. yine de ilacını sürdüm bir miktar dün sürmedim sadece, bugün bakacağım sanırım sürmeye gerek yok artık diye düşünüyorum. çok mutlu oldum yavrunun iyileşmesini görünce. sizede tekrar teşekkür ediyorum çok ilgilendiniz ve yavruya sizde sahip çıktınız. adını kıbrıs koyuyorum :) artık inşallah sağlıklı bir şekilde büyümeyi sürdürür ve bir gün fotoğrafını paylaşırım. içim çok rahat yoktan var ettik nerdeyse, anlatamıyorum bile yara ilk zamanlar felaketti ve nerdeyse kopma durumundaydı. tabii yavru büyüyünce yaranın yeri tam olarak netleşti ve kapanma sürecini hızlı bir şekilde tamamladı. şükürler olsun şimdilik iyi maşallah. hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Saygılarımı sunarım kuşçular.org ailesine....

ankarakuşçusu' Alıntı:
Devir Hanım merhaba, Valla müjdeyi vereyim. maşallah yavrunun yarası mucizevi şekilde tamamen kapandı. Çok şaşırdım. Cuma günü ilacını sürmek ve beslemek için elime aldım. önceki gün yarası vardı kabukluydu ve yaklaşık 1 cm civarındaydı. yavruyu elime aldım yarsına ilacı süreceğim bacağına baktım yara yok acaba diğer bacak mıydı dedim diğerine baktım o zaten sağlam, tekrar baktım yaralı yere baktım ki çok şükür Allah'ın mucizesi diyorum be buna yaradan eser kalmamış inanılır gibi değildi çok şaşırdım. bir günde yara tamamen kapanmış ve çok küçük bir izi kalmış sadece. yine de ilacını sürdüm bir miktar dün sürmedim sadece, bugün bakacağım sanırım sürmeye gerek yok artık diye düşünüyorum. çok mutlu oldum yavrunun iyileşmesini görünce. sizede tekrar teşekkür ediyorum çok ilgilendiniz ve yavruya sizde sahip çıktınız. adını kıbrıs koyuyorum :) artık inşallah sağlıklı bir şekilde büyümeyi sürdürür ve bir gün fotoğrafını paylaşırım. içim çok rahat yoktan var ettik nerdeyse, anlatamıyorum bile yara ilk zamanlar felaketti ve nerdeyse kopma durumundaydı. tabii yavru büyüyünce yaranın yeri tam olarak netleşti ve kapanma sürecini hızlı bir şekilde tamamladı. şükürler olsun şimdilik iyi maşallah. hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Hüseyin bey harika bir haber bu,
demek yavru kuşumuz iyleşti ve ismi de "Kıbrıs" oldu, çok sevindim.. azminiz ve sevginiz de ona şifa olmuştur.. Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.. :heyo:

:heyo: :tamam: KIBRIS , BİR SÜRE BİZLERİ ÜZDÜN .FAKAT HABER GÜZEL,, ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN. :slm:

devir' Alıntı:
ankarakuşçusu' Alıntı:
Hüseyin bey harika bir haber bu,
demek yavru kuşumuz iyleşti ve ismi de "Kıbrıs" oldu, çok sevindim.. azminiz ve sevginiz de ona şifa olmuştur.. Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.. :heyo:

Allah razı olsun cümlemizin inşallah :) çok teşekkür ederim birlikte büyük bir adım attık herkes sağ olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri