yavru bakarken yumurtladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yuşa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yuşa burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Herkese Selamlar...

öncelikle hepinizin geçmiş kandilini kutlarım.
Şuan bir sorun ile karşı karşıyayım sizlerle paylaşayım dedim.
sorunum:
Bir çift kuşum yavru bakıyordu.şuan yavru 16 günlük işte çift yavru bakarken dişi gene yumurtladı ama başka bir folluğa ve sanırsam yavruya bakmayacaklar.boşta kuşumda yok yavru öyle kaldı.şimdi ben kuşu elde mi beslemek durumunda kaldım acaba yada başka bir çözümü varmıdır.
Yavruya el ile bakacaksam 16 günlük yavruya ne olçüde yem verecem yani kaç şiringa bunu bir açıklağa getirirsek sevinirim.

Diğer konulara baktım ve ben tam sorunumu çözecek bir konu bulamadım.Eğer böyle bir konu var ise herkesden özür dilerim.varise bana link olarak bildiriniz.

SAYGILARIMLA...

selamlar
kursakta kursak sütü adı verilen protein ve yağca zengin bir beyaz sıvı salgılanır.bu sıvı yavruların yumurtadan ilk çıktıkları günlerde beslenmesini sağlar.biz buna maya deriz.yavru kuşların ilk günlerde insan eli altında beslenip yaşatılması çok zordur.annenin ilk günlerde mutlaka ağız sütünü (maya) vermesi gerekir.eğer yavru 4-5 günlükse yaşama şansı nispeten fazladır.ama gelişme hızı diğer yavrulara göre düşüktür.yavru kuşların sindirim sistemleri henüz gelişmediği için ilk zamanlarda sıvı gıdalara daha sonraki aşamalarda ise yavaş yavaş katı gıdalara geçilmesinde fayda vardır. bu geçişin kademeli olması gerekir aksi takdirde yavruda sindirim bozukluğu oluşur.besleme aşaması kursağın şişkinliğine göre ayarlanır.en güzel yemleme az ve sık yemleme biçimidir.yavruların zaten 16 günlük olmuşlar babaları onları beslerken anneleride yumurtaya basarlar ama yavruları takviyelemende fayda var. enjektör yardımıyla yapabilirsin.
saygılar...

hiç elleme bence bendede olmuştu her ikisinede bakarlar.

umut coşkun' Alıntı:
selamlar
kursakta kursak sütü adı verilen protein ve yağca zengin bir beyaz sıvı salgılanır.bu sıvı yavruların yumurtadan ilk çıktıkları günlerde beslenmesini sağlar.biz buna maya deriz.yavru kuşların ilk günlerde insan eli altında beslenip yaşatılması çok zordur.annenin ilk günlerde mutlaka ağız sütünü (maya) vermesi gerekir.eğer yavru 4-5 günlükse yaşama şansı nispeten fazladır.ama gelişme hızı diğer yavrulara göre düşüktür.yavru kuşların sindirim sistemleri henüz gelişmediği için ilk zamanlarda sıvı gıdalara daha sonraki aşamalarda ise yavaş yavaş katı gıdalara geçilmesinde fayda vardır. bu geçişin kademeli olması gerekir aksi takdirde yavruda sindirim bozukluğu oluşur.besleme aşaması kursağın şişkinliğine göre ayarlanır.en güzel yemleme az ve sık yemleme biçimidir.yavruların zaten 16 günlük olmuşlar babaları onları beslerken anneleride yumurtaya basarlar ama yavruları takviyelemende fayda var. enjektör yardımıyla yapabilirsin.
saygılar...

Ben zaten bu bilgieri biliyorum ben size hayvanın piskolojisi açısından görüşlerinizi sordum ama olsun bilmeyenler var ise öğrenirler.

SAYGILARIMLA...

Bakar bencede yavrularına merak etme gözlemle eger bakmıyorsa besi yemı al civciv tavuklar için onu suda erit sırınga yardımı ile veya yagdanlık yardımı ile cok zorlamadan kuşlara ver gursakları şişene kadar. gunde 2-3 kere uygula. sağlıklı büyürler inşallah.

sen ilk önce ne yazdığını oku hayvanın psikolojisiyle ilgili diil hayvana nasıl bakacağın eldemi şırıngaylamı die soruyosun bende açıklamamda bunlardan bahsediyorum bunları biliyosun madem niçin soruyosun? :asla:

Ben hayvan piskoloji açısından derken yavruya tutumu nasıl olur.bakar mı bakmaz mı görüşlerinizi öğrenmek amacıyla ayrıca ben 16 günlük yavru ne mıktarda verilmeli diye yazdım.Sen beni yanlış anladın niyetim seni kırmak deildi yanlış anlama lütfen ben bunları sorunca sende mide sutunu anlatmısın bende asıl bunu deil bunu sordum demeye yazdım.
bilgilerinizden dolay herkese teşekkürler

Saygılarımla...

Geri