Yavru besleme Biberonu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Hüseyin bey merhabalar paylaşımınız için teşekkürler sizin yönteminizi bilmiyordum güzel bir yöntem ben genelde aşağıda ki biberon sistemini kullanıyorum verdiğiniz paylaşıma ek olarak paylaşmak istedim.

Karışım:Mısır yarması,piliç yemi,suda bekletilmiş ve yumuşamış buğday.

Hazırladığımız karışım mamayı yavru mamasını yani anne kuşun kustuğu yeme yakın bir karışımı biberona yarım şekilde yavrunun ağzına sıkma payı bırakacak şekilde doldurunuz ki rahat anne kuşun kusması gibi bir kusma şeklini biberonla uygulayabilelim.

Biberonun uç kısmında ki plastiği yumuşak buğdayların gececi büyüklükte kesiniz çokta büyük yabıp yavrunun ağzını zorlıcak şekilde olmamasına özen gösteriniz.

Bu biberonu temin edebileceğiniz yerler.
-Kuş pazarları.
-Dernekler.
-Dikiş makinası tamircileri ''bu bilastik biberon yağdanlık olarak kullanılır normalde''
-Nalburlar da da rastlamak mümkün.

Ebeveynler gibi hiçbir insan yavruların gelişimini sağlayamaz. Hoş bir durum, pratik bir çözüm gibi algılamak oldukça yanlış bir uygulamadır. Olurki mecbur kalırız ebeveynler yitirilmiştir ve yavrular başka bakıcılara aktarılamayacak durumdadır o zaman iş başa düşer. Bu zamanda mantıken düşünüp yavrunun gelişimi için gerekli karbonhidrat, protein, yağ, mineral, yeşil sebze, tuz miktarlarını da düşünüp destek sağlanmalıdır. Deterjan peti, sirke peti v.s kapaklarında uygun bir çıkıntısı olan her pet bu iş için kullanılabilir. Çıkıntıya uygun bir plastik hortum eklemek suretiyle yavruların ağzı tahriş edilmeden 5-6 cm uzunluğundaki hortum sayesinde aşırı baskı uygulamadan, kursak diyafram zarının patlamasına sebep olmadan anaçların yedirme uygunluğuna yakın friksiyonlarla beslenebilir. Acemiler için oldukça risklidir. Yavruların çif kursak sendromuna sebep kalınabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Selamlar.

Paylasım için Tesekkurler Ben Bi sefer Bole bi durumla Karsılastım Bugdayı agzımda ezip agzımla yediriodum gercektende kolay deil ama sonucu ii oldu

Geri