Yavru beslemede yem miktarı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isa38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 690

isa38

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
isa şişman
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaşlar.. Elimde anne ve babası olmayan çift güvercin var bi yakınım beni düşünüp sağ olsun bi çift kuş getirmiş memleketinden altındada yavrularıyla.Yolda gelirken ne yazıkki kaçırmış kuşları 5 günlük olduğunu düşündüğüm yavruları forumu araştırıp besleme şeklini öğrendim güzelde besleniyolar yalnız araştırmamda bulamadığım ne ölçekde mama vereceğim ve ne sıklıkla doyuracağım .Kuşların kursakları baya doluyo ama sanki hala açlarmış gibi çırpınıyolar yem için.
Cevaplar için teşekkürler Saygılar...

isa38' Alıntı:
Selam arkadaşlar.. Elimde anne ve babası olmayan çift güvercin var bi yakınım beni düşünüp sağ olsun bi çift kuş getirmiş memleketinden altındada yavrularıyla.Yolda gelirken ne yazıkki kaçırmış kuşları 5 günlük olduğunu düşündüğüm yavruları forumu araştırıp besleme şeklini öğrendim güzelde besleniyolar yalnız araştırmamda bulamadığım ne ölçekde mama vereceğim ve ne sıklıkla doyuracağım .Kuşların kursakları baya doluyo ama sanki hala açlarmış gibi çırpınıyolar yem için.
Cevaplar için teşekkürler Saygılar...

merhabalar, kursaklarını kontrol edin balon gibi şişip kalmasın ve çokda sıkabileceğiniz kadar olmasın. En büyük şırınganın bir küçüğünün 4/3 ü yeterli oluyor. Şırıngaların isimlerini boy olarak bilemiyorum, başka bir örnek verirsek yaklaşık ince belli çay bardağından biraz az diyebiliriz. Onlar öyle cikcikcik diye yırtınır dururlar, hatta anne babalarına kafayı yedirirler çok fazla takılmayın. Güle güle besleyin.

Merhabalar dostum,
Aynı sorun ile bende karşılaştım.Yaklaşık 10 günlük Yavru beyazlarımın anası-babası kayboldu.Senin gibibende şırınga yardımı ile sulu palet yemi ve bebek maması yedirerek besledim ve şu anda gayet sağlıklı ve gayet güzel oyununu yapıyorlar.

Yavruların açlarmış gibi çırpınabilirler çünkü anne babasının sıcaklığından yetim olurlar ve onların yedirmediğini bilirler.

Sende yedirirken sabah akşam olmak üzere 2 sefer yedirebilirsin.Sıcak havalarda sabahları yedirdiğin daha çok sulu şekilde olmalıdır ki yaz sıcaklığına dayanabilsinler ve susuz kalmasınlar.Çokda fazla tıka basa yedirmemek lazım.Çok fazla yediklerinde geri çıkabilme ihtimalleri vardır.

Saygılar

Kerim...

Valla miktarı söylemek zor kursakları şiştigi zaman beslemeyi bırak mamayı sıktıktan sonra az birşeyde su verki kursakta bazen yem kuruyor

Geri