yavru bulunan kümesdeki değişiklikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemekshi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

erdemekshi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem ekşioğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
benim 2 çift kuşum aynı anda yumurtladı yani yaklaşık olarak aynı anda çıkar yavrular kümesimde ne gibi şeyleri değiştireyim

mesela öncelikle suluk almak istiyorum ben normal kapta veriyodum ama artık belki su ile kullanılan vitamin gibi şeyler vermeye başlarım o yüzden suluk alcam.

hangi ilaçları kullanayım yada vitaminleri

yem çeşidi olarak karışık kullanıyodum ama galiba palet yada muhabbet kuşu yemi ile değiştirsem kullandığım yemi daha iyi olcak hangisini tavsiye ediyonuz

kesinlikle bir çift yavru büyütmeyi çok istiyorum bana değerinden daha pahalıya malılsalar bile. hatta karar verdim yavrularıma abdestsiz tutmicam :)

Sa. kardeş sen kümesini temiz tut kuşlarına iyi bak onlar zaten yavrular büyüyüp yeme düşene kadar işlerini yapar..Uçan kuşlarını yabanilerden uzak tut ayrıca ..

s.a güzel birkonuya deginmişsin kuş beslemek bebek beslemek gibidir sana tavsiyelerim kümesin betonsa ve altında ızgara yoksa ızgarayıda fazla tavsiye etmem bu tavsiyemi tahtadan yapsanda eger olanagın varya alt tabana deniz kumu at betona ve soguk yere basan kuş hep isal sorunu yaşar buda sana zararlı olur kümesinin daha kötü kokmasına neden olur temizligine gelince çocukların oyuncakları var tırpan tırnaklı ondan tedarik et her hafta kumun üstünden çeker toplarsın kuş pisligi kumda daha kısa sürede kuruyacakdır zaten yawrulu follukların yere yakın olsun çıkan yawruların yere ilk inmelerde hasar görmesin suluga gelince mutlaka bi tane al onuda her hafta kumla güzelce yıka ayrıca yemliginde olsun ve şuan yawrun varsa mutlaka dolu tut yawrulu anaçlar aç kalmamalı yawrular akşamı beklemiyebilir suya ilaç katma bence ama tavsiyesi olan varsa saygı duyulur ama aşıları var onlardan al bitane kuşcudan ögren nasıl şırıngalayacagını sonrası sana kalmış ve kuşları eline alırken eldiven kullan hem senin saglıgın hem kuşların saglıgı için benim gibi biraz titizsen maskede tavsiye ederim kuşların kaldırdıgı tüg parçacıkları cigerlerine yapışmaya başlar yok almıyim diyorsanda burnundan nefes al mutlaka kümesin içindeyken

Geri