YAVRU DÖNEK YETİŞTİRİLMESİ HK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadşlar

1 Çift Döneğim var. Kanaltları makaslı. Balkonda Besliyorum. Yerım cok iyi değil açıkcası. Kuşlar yumurtladı ve şuan onlara bakıyorlar. Aklımdaki düşünce anne babayı damızlık olarak kullanıp yavru almak, yavrularıda uçurmak... Şimdi ben bunların yavrularını anne ve babaları ile uçurmazsam acaba yavrular dönermi kafama takıldı. Ama taklacı bir cins kuş ilede ucurmayacağım sadece 2 yavruyu cıkarcam tek basına. İç güdüsel olarak dönerlermi yoksa mutlaka anne baba ile mi uçurulmalılardır.

İlgilenen herkeze cok tşk ederim...

SOYUNU BİLİOSAN SORUN YOK DÖNEN BİR ANNE BABANIN YAVRUSU ER YADA GEÇ DÖNER. :)

Arkadaşında dediği gibi damarı sağlamsa er yada geç döner .

damarı iyiyse 6 ay gibi bir sürede döner ilk ucuşlarda sıkar gelirler

Anne veya babayla uçurmana gerek yok, döncek olan kuşun kanı önemlidir.

selamlar

Döneklerde istenilen performansı almak sabır ve deneyim ister.Yavru tüy değiştirdikten sonra 8-9.uncu kanat teleğini değiştirinceye kadar kollamak gerekir,daha sonrasıda artık sabır işi ,dönmesi birazda senin elinde dönek kuş eğitim ister,uğraş ister.

saygılarımla

umut coşkun

Mesela ne gibi bi eğitim ister ?

uumuut' Alıntı:
Mesela ne gibi bi eğitim ister ?

sürekli tek tek uçurup kollaman gerekli kırık vereceğin yeri anı iyi bilmen gerekir,dönek kuş sahibiyle bir bütün gibidir aşağıdan sahibinin kırık vermesini bekler durur,

kardeşim dedikleri geçen gün makedonya döneklerini ucuranlar dedi eğitimister eğitimi 1 yıl sürebiliyormuş ben ist bpaşa otruyom bizim buralar pek ucurmazlr bu kuşların cok cabuk kaçtığı söylenir doğrumu?

dogru desem yalan olmaz başka kümesten pırıltı gördümü büyük olasılık dalarlar dolapcı gibi kafalı degillerdir malesef ama o dönüşleri varya sorma kardeşim dönek bir zevk umut kardeşimizin dedigi gibi bir dönek sahibinle bir
bütündür

arkadaşlar bügün pazardan bir çift pacalı dönek aldım!kuşların tipleri cok temiz makasa vurdum yavru alana kadar ucurmycam bizim burda kurtlar cok:D inşallah onların dönmesi görürüm!

arkadaşlar bügün pazardan 1çift pacalı dönek aldım makasa vurdum yavru alana kadar sabretcm inşallah dönmelerini görürüm ! kacırmassam

Kardeşim arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum dönek kuşunun kanı sağlamsa ergeç döner fakat birincisi özellikle yavru kızması iken uçuşlarında yüksek uçuş eğilimi gösterirler ve bu dönemde eğer yanlarında usta kuş bulunmazsa kılavuz bulamazlarsa ilk havalarında başka kümeslere yıkılma yada kaybolma ihtimalleri vardır ve yüksektir; fakat damar kuşlar özellikle döneklerde kolay kolay başka kümese inmezler. Tavsiye olarak yavrular ayar olana kadar kılavuzluk yapabilecek kuşlarla uçurulması, yavrular ilk zamanlar sıkarak inecektir bu duruma uyum sağlayacak ve onları inişte teşvik edecek direkt sıkarak inen klavuzlar kullanılmalıdır.

Geri