kemal
Üye
- Ad Soyad
- Kemal Tüfekçi
- Meslek
- kuyumcu
- İlgi Alanı
- Kuşlar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
tengelli' Alıntı:aklıma gelmişken ben 100 den fazla kuş hediye ettim bu sene ve geçen sen hiç satmadım ama sadece yem parası 1800 tl civarı verdim. sizce benim ozaman maaşım 600 tl civarıydı ve hiç birinden para istemedim ve hiç birini gönülsüz vermedim verdiğim zaman ve ilaç parası hariç peki sizce dost gelip bunu hediye alırım diyip gelip giden midir ? dost dediğin ucucak kuşun varkende gelir kuş beslemezkende gelir. ama nedense camiamızda genelde cok iyi kuşun varsa cok gelenimiz olur kimse kendini kandırmasın menfaat olmuşuz. bu gün 50 metre giden kuş ucursam 15 taklalı cok gelen olur cok dostum olur kapıda beni bekleyen hafta sonu hele birde 30 seferi oldumu beni işten bile gelir alırlar hafta sonuda gezmeye götürüler. emek karşılıksız verilmeyecek kadar değerli ve kıymelidir arkadaşlar ben bunu anladım eğer kendiniz gönlünüzden kopmadıkca az da olsa vermek istemiyorsanız vermeyin ve emeğinizin karşılığını isteyin ve kesinlikle cekinmeyin. kemal bey bunu size yazmadım sizin yazınız gibi cok yazan arkadaş var ondan yazdım. ben 30 yıl emek vereyim adam gelsin alsın beslesin değerini vermeden
inan nasıl ucurur yavruyu biliyormusun kacarsa kaçsın yine alırım der fakat kendisi ona otuz yıl emek versin yada değerinde para aman kaçmadan bi kaç ağız yavru alıyım der hiç kimse kendini kandırmasın. hakkı olanı isteyene hakkını vermeyen dost değildir aslında bunuda iyi düşünün derim.
kemal' Alıntı:Öncelikle herkez söylediklerinde haklı yalnız bu konuyu bu tartışma yaşansın diye açmadım kümesimde büyüttüğüm dönek yavrularım için açtım bu kuşlardan anlayan varsa beğenen varsa beğenmeyen varsa kuşlarla ilgili konuşalım..Bu kuşları burada sizlerle paylaşmak istemem deki maksat makedon döneği(paçalı dönek)diye tabir edilen ve ırkının en üstün dönüş özelliklerini gösteren bu hayvanları sitemizde göstermek..Dönek besleyen arkadaşların kuşların uçuş özellikleriyle ilgili merak ettiği soruları varsa konuşuruz...iyi kuş parayla değil dostla olur sözü benim için çok farklı anlamlar içerir bunun da ispatını büyüttüğümüz yavruların anne ve babalarına veya yumurtalarına teklif edilen rakamları söyleyerek çok daha net açıklayabilirim ama luzumsuz olur diye düşünüyorum..saygılar..
kargaya yavrusu şahan gözükürmüş derler bizim buralarda... bu kuşlara istinaden biz hem döneni hemde kostüm olarak en güzelini besliyoruz demişsin elma ile armut aynı kefede tartılmaz güzel kardeşim bu kuşlarda kostüm aranmaz dönüş aranır onuda ben sana burda anlatamam gelip görmen lazım bu kuşların çıktığı kümes Nevzat abi ile Yusuf abinin kümesi bunlarda kim mi diyeceksin bir bilene soracaksın hakikaten paçalı dönek besleyen birine ..saygılar..OVAKENTLİ' Alıntı:dönek beslemek ve yetiştirmek bir aşktır,sevdadır.kuşlarına insan gözü gibi bakar.sende çok güzel bakmışsın ve yetiştirmişsin kardeşim...allah nazardan saklasın.kuşların maşallahı var.ama bizim buralarda böle kuşlar beslemiyoruz.biz hem döneni hem kostüm olarak en güzelini besliyorum.ben izmir ödemiştenim.tabi herkesin kuşu kendine güzel...saygılar.
Teşekkür ederim Mehmed gördüğün kuşların hepsi yumurta olarak geldi kümese ve şimdi bu haldeler bunları damızlık olarak tutuyoruz şimdilerde bunların yavrularınıda almaya başladık onları inşallah uçuracağız gerçi ben pek ilgilenmiyorum döneklerle abim ilgileniyor benim için varsa yoksa kelebektir..yalnız bu dönekler hakikaten dönekler(Nevzat Amca,Yusuf abi ve Sefer bayraktar ın kuşlarının soyları)aynı terasta iki ayrı kümes var biri dönek biri kelebek..Mehmed abi yle bu gün telefonla konuştuk şimdilerde bir kırmızı boyun uçuruyormuş tam istediği gibi bir kuş çıkmış gittiğinde hava müsait olursa uçurur seyredersin..mehmed abi çok misafirperverdir Allah razı olsun ben gittiğimde de çok güzel ağırladı..bu yaz kısmetse tekrar ziyaretine gideceğim kendine iyi bak Allah a emnat ol..fotoğraf makinen varsa bol bol foto çek sitede paylaşırsın bizde görmüş oluruz...saygılardushekimi' Alıntı:kemal dostum kuşların MAŞALLAHI var, sende paçalı dönek olduğunu bilmiyorydum bak,şaşırdım, güzel yavrular almışsın,tebrik ederim, sezona hızlı girmişsin
kısmetse bu hafta sonu burhaniyede toplantımız var, mehmet abiylede görüşecez inş. selamlar..
Ben yanlış anlamadım söylediklerini senin beslediğin kuşlarla bizim beslediğimiz kuşlar çok farklı dönüşleride çok farklı senin beslediğin selanikler kendi cinsinin iyileri olabilir bir şey diyemem havada görmeden...benim söylediğim kişiler kendi yöremizde değil türkiyede ve avrupada makedon döneği besleyen herkezin bildiği kişilerdir.en azından istanbul 15 milyon nufuslu bir şehir burda herkes biliyorsa namı ne kadar yayılmış sen hesap et..mevzu aslında buda değil mevzu:beslediğin kuşu sen değil bir başkası met ederse o zaman kayda değer kuş besliyorsundur demek...saygılar..OVAKENTLİ' Alıntı:kardeşim sen yanlış anladın sanırım.herkesin kuşlara bakış açısı farklıdır.ben senin kuşlarını asla kötülemek için bi kelime kullanmadım...her yörenin kendine göre bi kuş besleme yetiştirme şekli vardır bunu paylaşmak istedim.ayrıca kuşlarının hepsi çok güzel gerçekten...hee söledigin kişiler sizin oralarda meşhur kuşçulardır.bizim buralardada libotan yaşar,yücel dayı bunlar meşhurdur.sen bunları bilirmisin bilmezsin.anlatmak istedigim bu...saygılar.
bende memnun oldum tanıştığıma olurda yolun düşerse İstanbul a kesinlikle beklerim makedon döneği nasıl döner en iyi örneklerini seyrederiz beraber..Caner çok değerli bir dostumuzdur..saygılar..OVAKENTLİ' Alıntı:kemal kardeşim,izmitten caner var.yakın arkadaşın sanırım.geçen gün telefonla konuştuk biraz..senden bahsettik.kemal dedigi sensin sanırım.yanlış olmadı umarım..eger yanlışsada kusura bakma.