Yavru döneklerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• 8.jpg
    8.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,064
  • 258.webp
    258.webp
    20.2 KB · Görüntüleme: 2,305
  • 7.jpg
    7.jpg
    597.5 KB · Görüntüleme: 1,945
İyi kuş parayla değil,dostla olur..Parayı düşünende dostundan olur!

kemal bey bu sözünüze katılıyorum. ama ayni zamanda katılmıyorum
arkadaşın yıllarca verdiği emeğin karşılığı zaten ondan en yi kuşunu alabiliyorsanız en az değeri sizin gözünüzde neyse verilmelidir verilmelidir ki elinizdeyken kıymeti olsun bedavaya gelen hiç şeyin kıymeti olmaz miras yedi gibi olur bedeli ödenmeyen emeğin karşılığı başkasına istesede yar olmaz kimse unutmasın ki iyi kuş tutturmak gerçekten iyi kuş tutturmak sayısal tutturmaktan zordur.

aklıma gelmişken ben 100 den fazla kuş hediye ettim bu sene ve geçen sen hiç satmadım ama sadece yem parası 1800 tl civarı verdim. sizce benim ozaman maaşım 600 tl civarıydı ve hiç birinden para istemedim ve hiç birini gönülsüz vermedim verdiğim zaman ve ilaç parası hariç peki sizce dost gelip bunu hediye alırım diyip gelip giden midir ? dost dediğin ucucak kuşun varkende gelir kuş beslemezkende gelir. ama nedense camiamızda genelde cok iyi kuşun varsa cok gelenimiz olur kimse kendini kandırmasın menfaat olmuşuz. bu gün 50 metre giden kuş ucursam 15 taklalı cok gelen olur cok dostum olur kapıda beni bekleyen hafta sonu hele birde 30 seferi oldumu beni işten bile gelir alırlar hafta sonuda gezmeye götürüler. emek karşılıksız verilmeyecek kadar değerli ve kıymelidir arkadaşlar ben bunu anladım eğer kendiniz gönlünüzden kopmadıkca az da olsa vermek istemiyorsanız vermeyin ve emeğinizin karşılığını isteyin ve kesinlikle cekinmeyin. kemal bey bunu size yazmadım sizin yazınız gibi cok yazan arkadaş var ondan yazdım. ben 30 yıl emek vereyim adam gelsin alsın beslesin değerini vermeden
inan nasıl ucurur yavruyu biliyormusun kacarsa kaçsın yine alırım der fakat kendisi ona otuz yıl emek versin yada değerinde para aman kaçmadan bi kaç ağız yavru alıyım der hiç kimse kendini kandırmasın. hakkı olanı isteyene hakkını vermeyen dost değildir aslında bunuda iyi düşünün derim.

aklıma gelmişken artık satıyorum yem parasını neden cıkarmayayım veya emeğimin karşılıgını niye almıyayım.

Maşallah yavrular çok sevimli görünüyor.Allah sag salim uçurmayı nasip etsin.Kenan beyede katılıyorum saygılar.

KEnan bey benim resimlerini paylaştığım dönek yavruları bana yumurta olarak geldi fakat bu yumurtlara sahip olmak için inanın çok uçuk rakamlarda para verildiği halde yumurtalar ihtiyaç yoksa kırılıyor yada hatırı sayılır bir para teklif edilirse satılıyor..Lakin bize hediye edildi bu yumurtalar maddi olarak bir karşılık vermeden peki neden bu durum böyle bu aradaki sohbet samimiyet ve dostluktan ileri gelen bir durum ...Ben bu duruma istinaden bu yazıyı iletilerin altında yazılı tutuyorum yoksa bende çok para vererek kuş aldım yem parasına yavru sattım çokta hediye ettim aynı zamanda..Fakat her kuşçunun ne cins beslerse beslesin iyi kuşçuysa kümesinde değer verdiği önemli kuşları vardır bunlarıda satmaz kolay kolay ama çok sevdiği saydığı birine tutar hediye eder bunun örnekleri çoktur bu yazı buna istinaden yazılmıştır diye düşünüyorum en azından benim düşüncem bu ...

tengelli' Alıntı:
aklıma gelmişken ben 100 den fazla kuş hediye ettim bu sene ve geçen sen hiç satmadım ama sadece yem parası 1800 tl civarı verdim. sizce benim ozaman maaşım 600 tl civarıydı ve hiç birinden para istemedim ve hiç birini gönülsüz vermedim verdiğim zaman ve ilaç parası hariç peki sizce dost gelip bunu hediye alırım diyip gelip giden midir ? dost dediğin ucucak kuşun varkende gelir kuş beslemezkende gelir. ama nedense camiamızda genelde cok iyi kuşun varsa cok gelenimiz olur kimse kendini kandırmasın menfaat olmuşuz. bu gün 50 metre giden kuş ucursam 15 taklalı cok gelen olur cok dostum olur kapıda beni bekleyen hafta sonu hele birde 30 seferi oldumu beni işten bile gelir alırlar hafta sonuda gezmeye götürüler. emek karşılıksız verilmeyecek kadar değerli ve kıymelidir arkadaşlar ben bunu anladım eğer kendiniz gönlünüzden kopmadıkca az da olsa vermek istemiyorsanız vermeyin ve emeğinizin karşılığını isteyin ve kesinlikle cekinmeyin. kemal bey bunu size yazmadım sizin yazınız gibi cok yazan arkadaş var ondan yazdım. ben 30 yıl emek vereyim adam gelsin alsın beslesin değerini vermeden
inan nasıl ucurur yavruyu biliyormusun kacarsa kaçsın yine alırım der fakat kendisi ona otuz yıl emek versin yada değerinde para aman kaçmadan bi kaç ağız yavru alıyım der hiç kimse kendini kandırmasın. hakkı olanı isteyene hakkını vermeyen dost değildir aslında bunuda iyi düşünün derim.

Selam
Doğru söylüyorsun ama şimdi kuşlara yem alıyorsun zamanını harcıyorsun evlimisin bilmem çoluk çocuktan fazla onlarla ilgileniyorsun.Bazen dışarıda gördüğün kuşu beğeniyorsun üçbeş bişeyler atıp alıyorsun imkanın dahilinde,birde verdiğin adam kıymet bilmez nasılsa para vermedi kaçsada olur ölsede nasılsa gider bidaha alır.Bunları düşünerek istisnalar olabilir ama kıymetini bilene.En azından bişeyler almak lazım.Bende taklacı olarak çok iyi kuşum yok.Döneklerim var iyi diyebileceğim adamın birine rica etti bir takım ver besleyim diye verdiktensonra duydum hoşuna gitmemiş başka birine vermiş.Deseydimki takımı 800 olur.Ya almaz bana darılırdı yada parayı verir gözü gibi bakardı bu iş böyledir.
Saygılarımla...

Slm Kemal bey;
Dönek yetiştirmek zordur, anteraman ister, inşanlah yavrularınız büyür, akıllı ve oyunları güzel olur.Dönek beslemeye başlayanlar, kolay kolay başka ırk beslemeyi düşünmüyorlar.Yeterki istedikleri damarı bulsunlar.

Öncelikle herkez söylediklerinde haklı yalnız bu konuyu bu tartışma yaşansın diye açmadım kümesimde büyüttüğüm dönek yavrularım için açtım bu kuşlardan anlayan varsa beğenen varsa beğenmeyen varsa kuşlarla ilgili konuşalım..Bu kuşları burada sizlerle paylaşmak istemem deki maksat makedon döneği(paçalı dönek)diye tabir edilen ve ırkının en üstün dönüş özelliklerini gösteren bu hayvanları sitemizde göstermek..Dönek besleyen arkadaşların kuşların uçuş özellikleriyle ilgili merak ettiği soruları varsa konuşuruz...iyi kuş parayla değil dostla olur sözü benim için çok farklı anlamlar içerir bunun da ispatını büyüttüğümüz yavruların anne ve babalarına veya yumurtalarına teklif edilen rakamları söyleyerek çok daha net açıklayabilirim ama luzumsuz olur diye düşünüyorum..saygılar..

Nizam Bey terasımda iki tane kümesim var bir tanesini sadece döneklere tahsis ettim diğerinide kelebeklerime..Dönek uçurmak antrenman yaptırmak ve en önemlisi döneği döndürmek çok önemli nerede nasıl pırıltı verileceği hangi kanattan alınacağı v.s bu dönekler sadece iyi bir eğitmen ister işi biliyorsan bu dönekler dönüyorlar..Bu sene İstanbul 1.si olan BOşnak İbrahim Abi nin kümesinde bile iddia ediyorum ki bilenlerde aynısnı söylüyor Nevzat Amca nın kuşlarının ayarında bir kaç tane dönen var...Yani kansa biz madenindeyiz...saygılar...

viewtopic.php?f=32&t=6438 EVET KESİNLİKLE HAKLISINIZ KEMAL BEY ben o yüzden başka sayfada actım konuyu ve buraya yazdıklarımı oraya attım ama eskisi gibi ileti silemediğimizden kaldı kusruma bakmazsanız sevinirim.

Estağfurullah ziyanı yok ...Güzel bir konu başka bir yere açmanızada sevindim bu husus hakkında söyleyecek çok şeyi olan arkadaşlarımız büyüklerimiz olacaktır bizlerde zevkle okuyup nacizane fikirlerimizi yazarız..saygılar..

Değerli arkadaşım kemal bey ufaklık maşallahı var.Giyimlerinden erkek tahmin ettim.Maşallah cin gibi,analı babalı büyüsün.SAYGILAR

Allah razı olsun Mehmed abi ufaklık erkek ismide Mehmed Arif ..teşekkürler..

kemal' Alıntı:
Öncelikle herkez söylediklerinde haklı yalnız bu konuyu bu tartışma yaşansın diye açmadım kümesimde büyüttüğüm dönek yavrularım için açtım bu kuşlardan anlayan varsa beğenen varsa beğenmeyen varsa kuşlarla ilgili konuşalım..Bu kuşları burada sizlerle paylaşmak istemem deki maksat makedon döneği(paçalı dönek)diye tabir edilen ve ırkının en üstün dönüş özelliklerini gösteren bu hayvanları sitemizde göstermek..Dönek besleyen arkadaşların kuşların uçuş özellikleriyle ilgili merak ettiği soruları varsa konuşuruz...iyi kuş parayla değil dostla olur sözü benim için çok farklı anlamlar içerir bunun da ispatını büyüttüğümüz yavruların anne ve babalarına veya yumurtalarına teklif edilen rakamları söyleyerek çok daha net açıklayabilirim ama luzumsuz olur diye düşünüyorum..saygılar..

Selam
Ben alıp vermek için yazdım ama kuşları unuttuk.Kuşlarınızın maşallahı var Nevzat amcadan mı edindiniz bendede sizin gök çakal yarunun tüyünde kuşum var nine Nevzat amcanın kuşu çok bonkör oluyorlar.
Etrafınızda fazla kuşçu varsa çok dikkatli uçurmalısınız

Ekli dosyalar

• 100_0651.webp
    100_0651.webp
    255.2 KB · Görüntüleme: 1,241
Evet yavruların hepsi NEvzat Amca nın kümesindeki kuşların yumurtaları...NEvzat Amca nın kuşları kolay kolay kaybolmuyor damarları iyidir..bonkör olma konusunda dönüş olarak diyorsanız çok haklısınız dönmeyen döneği yok diyebilirim.... Sabahları seher vaktinde namazdan sonra kalkıp uçuracağız başka yapacak bir şey yok..Biz havadan gelen kuşu kümesimize sokmuyoruz yakalarsakta ayrı bir yerde kuşun sahibini çıkana kadar bekletiyorum.. Kimse kimsenin uçurduğu kuşa göz dikmesin onu yakalamak için uğraşmasın çünkü '''Kuş sahibine yakışır'''...saygılar..

dönek beslemek ve yetiştirmek bir aşktır,sevdadır.kuşlarına insan gözü gibi bakar.sende çok güzel bakmışsın ve yetiştirmişsin kardeşim...allah nazardan saklasın.kuşların maşallahı var.ama bizim buralarda böle kuşlar beslemiyoruz.biz hem döneni hem kostüm olarak en güzelini besliyorum.ben izmir ödemiştenim.tabi herkesin kuşu kendine güzel...saygılar.

OVAKENTLİ' Alıntı:
dönek beslemek ve yetiştirmek bir aşktır,sevdadır.kuşlarına insan gözü gibi bakar.sende çok güzel bakmışsın ve yetiştirmişsin kardeşim...allah nazardan saklasın.kuşların maşallahı var.ama bizim buralarda böle kuşlar beslemiyoruz.biz hem döneni hem kostüm olarak en güzelini besliyorum.ben izmir ödemiştenim.tabi herkesin kuşu kendine güzel...saygılar.
kargaya yavrusu şahan gözükürmüş derler bizim buralarda... bu kuşlara istinaden biz hem döneni hemde kostüm olarak en güzelini besliyoruz demişsin elma ile armut aynı kefede tartılmaz güzel kardeşim bu kuşlarda kostüm aranmaz dönüş aranır onuda ben sana burda anlatamam gelip görmen lazım bu kuşların çıktığı kümes Nevzat abi ile Yusuf abinin kümesi bunlarda kim mi diyeceksin bir bilene soracaksın hakikaten paçalı dönek besleyen birine ..saygılar..

[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0389.webp
    Görüntü0389.webp
    142.4 KB · Görüntüleme: 1,083
  • Görüntü0358.webp
    Görüntü0358.webp
    156.7 KB · Görüntüleme: 1,116
  • Görüntü0359.webp
    Görüntü0359.webp
    252.8 KB · Görüntüleme: 1,102
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0415.webp
    Görüntü0415.webp
    123.5 KB · Görüntüleme: 1,229
  • Görüntü0379.webp
    Görüntü0379.webp
    112.9 KB · Görüntüleme: 1,168
  • Görüntü0361.webp
    Görüntü0361.webp
    101.6 KB · Görüntüleme: 1,166
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0412.webp
    Görüntü0412.webp
    67.2 KB · Görüntüleme: 1,173
  • Görüntü0383.webp
    Görüntü0383.webp
    200.9 KB · Görüntüleme: 1,166
  • Görüntü0362.webp
    Görüntü0362.webp
    230.8 KB · Görüntüleme: 1,208
kemal dostum kuşların MAŞALLAHI var, sende paçalı dönek olduğunu bilmiyorydum bak,şaşırdım, güzel yavrular almışsın,tebrik ederim, sezona hızlı girmişsin :)
kısmetse bu hafta sonu burhaniyede toplantımız var, mehmet abiylede görüşecez inş. selamlar..

dushekimi' Alıntı:
kemal dostum kuşların MAŞALLAHI var, sende paçalı dönek olduğunu bilmiyorydum bak,şaşırdım, güzel yavrular almışsın,tebrik ederim, sezona hızlı girmişsin :)
kısmetse bu hafta sonu burhaniyede toplantımız var, mehmet abiylede görüşecez inş. selamlar..
Teşekkür ederim Mehmed gördüğün kuşların hepsi yumurta olarak geldi kümese ve şimdi bu haldeler bunları damızlık olarak tutuyoruz şimdilerde bunların yavrularınıda almaya başladık onları inşallah uçuracağız gerçi ben pek ilgilenmiyorum döneklerle abim ilgileniyor benim için varsa yoksa kelebektir..yalnız bu dönekler hakikaten dönekler(Nevzat Amca,Yusuf abi ve Sefer bayraktar ın kuşlarının soyları)aynı terasta iki ayrı kümes var biri dönek biri kelebek..Mehmed abi yle bu gün telefonla konuştuk şimdilerde bir kırmızı boyun uçuruyormuş tam istediği gibi bir kuş çıkmış gittiğinde hava müsait olursa uçurur seyredersin..mehmed abi çok misafirperverdir Allah razı olsun ben gittiğimde de çok güzel ağırladı..bu yaz kısmetse tekrar ziyaretine gideceğim kendine iyi bak Allah a emnat ol..fotoğraf makinen varsa bol bol foto çek sitede paylaşırsın bizde görmüş oluruz...saygılar

kardeşim sen yanlış anladın sanırım.herkesin kuşlara bakış açısı farklıdır.ben senin kuşlarını asla kötülemek için bi kelime kullanmadım...her yörenin kendine göre bi kuş besleme yetiştirme şekli vardır bunu paylaşmak istedim.ayrıca kuşlarının hepsi çok güzel gerçekten...hee söledigin kişiler sizin oralarda meşhur kuşçulardır.bizim buralardada libotan yaşar,yücel dayı bunlar meşhurdur.sen bunları bilirmisin bilmezsin.anlatmak istedigim bu...saygılar.

bu paçalı döneklerin kuyrukları genelde alacamı oluyor.ırkından kaynaklanan bir özellikmi bu?öğrendiğimğim kadarıyla 7 farklı dönüş şekli varmış bunların bu 7 şekli aynı kuşun yapması mı makbul bunlarda? sağlıklı sezonlar

OVAKENTLİ' Alıntı:
kardeşim sen yanlış anladın sanırım.herkesin kuşlara bakış açısı farklıdır.ben senin kuşlarını asla kötülemek için bi kelime kullanmadım...her yörenin kendine göre bi kuş besleme yetiştirme şekli vardır bunu paylaşmak istedim.ayrıca kuşlarının hepsi çok güzel gerçekten...hee söledigin kişiler sizin oralarda meşhur kuşçulardır.bizim buralardada libotan yaşar,yücel dayı bunlar meşhurdur.sen bunları bilirmisin bilmezsin.anlatmak istedigim bu...saygılar.
Ben yanlış anlamadım söylediklerini senin beslediğin kuşlarla bizim beslediğimiz kuşlar çok farklı dönüşleride çok farklı senin beslediğin selanikler kendi cinsinin iyileri olabilir bir şey diyemem havada görmeden...benim söylediğim kişiler kendi yöremizde değil türkiyede ve avrupada makedon döneği besleyen herkezin bildiği kişilerdir.en azından istanbul 15 milyon nufuslu bir şehir burda herkes biliyorsa namı ne kadar yayılmış sen hesap et..mevzu aslında buda değil mevzu:beslediğin kuşu sen değil bir başkası met ederse o zaman kayda değer kuş besliyorsundur demek...saygılar..

aynen katılıyorum bu söledigine..besledigin kuşu başkası met edecek...neyse memnun oldum kardeşim..konu paylaşımıda iyi oldu bu arada...tanımadıgımız insanları ögrenmiş olduk namını...bu paçalı döneklerden bende yapıcam allah nasip ederse.kardeşim bol yavrulu bir sezon diliyorum sana.allaha emanet ol.saygılar..

kemal kardeşim,izmitten caner var.yakın arkadaşın sanırım.geçen gün telefonla konuştuk biraz..senden bahsettik.kemal dedigi sensin sanırım.yanlış olmadı umarım..eger yanlışsada kusura bakma.

OVAKENTLİ' Alıntı:
kemal kardeşim,izmitten caner var.yakın arkadaşın sanırım.geçen gün telefonla konuştuk biraz..senden bahsettik.kemal dedigi sensin sanırım.yanlış olmadı umarım..eger yanlışsada kusura bakma.
bende memnun oldum tanıştığıma olurda yolun düşerse İstanbul a kesinlikle beklerim makedon döneği nasıl döner en iyi örneklerini seyrederiz beraber..Caner çok değerli bir dostumuzdur..saygılar..

Geri