YAVRU EĞİTİMİ VE BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fmcomputer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fmcomputer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Şahin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
HERKESE SELAMLAR,SAYGILAR;
YAKLAŞIK 6 AYDIR GÜVERCİN BESLİYORUM,EKSİK,BİLMEDİĞİM KONULARI SİZ DEĞERLİ GÜVERCİN SEVERLERDEN ÖĞRENMEYE ÇALISIYORUM,ŞU AN ELİMDE YENİ YENİ YEME DÜŞEN 2 ÇİFT YAVRU VAR,BUNLARIN ANNE VE BABALARI 10 NUMARA OLMASADA İYİ DENİLEBİLİR KUŞLAR...BENİM SİZDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BU YAVRULARA NASIL BİR YETİŞTİRME SÜRECİ UYGULAMALIYIM(UÇURMA SAATLERİ,UÇURMA YÖNTEMLERİ VS.)AYRICA BUNLARA UYGULAMAM GEREKEN ÖZELLİKLE İLAÇ VE VİTAMİN ÖNERİLERİNİZİDE ÖĞRENMEK İSTERİM...
AYRICA BENİM YAZMAYI UNUTTUĞUM,GÖZÜMDEN KAÇAN ŞEYLERDE VARDIR MUTLAKA,FİKİR VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM

Ekli dosyalar

• IMG_0034.webp
    IMG_0034.webp
    99.6 KB · Görüntüleme: 1,718
  • IMG_0036.webp
    IMG_0036.webp
    79.4 KB · Görüntüleme: 1,709
  • KÜMESİMM.webp
    KÜMESİMM.webp
    45.2 KB · Görüntüleme: 1,708
öncelikle hayırlı olsun yenı yavrularınız.. umarım devamı gelir.. benım kendı fikrim yavruları kendı halıne bırakın yanı ucurmak için zorlamayın diger kuslarını ucunca onlarla ucarlar zaten.. tek basına ucurmak gibi bir hata yapmayın.. vitamin etkili olabilir ama eger kumesınız guzel ve kuslarınız saglıklıysa aynen devam edın pek bir sorun olmaz saygılar..

İnşallah sağlıklı büyütürsün yavrularını.Ben kendi düşüncelerimi söyliyeyim tabi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem elbet hatalarım da vardır ama yavrular çıktığı günden itibaren onlardan soğuturum kendimi, yani bi an için sevim bi kere elime alıp bakayım dememem için onlar yaklaşık 1 aylık olup yeme düşene kadar ilgilenmem onlarla ve ebeveynlerini ürkütmemeye çalışırım bu süreçte.Yeme düştüklerinde diğer anaç kuşlardan onları bi 2 hafta kadar süre ayrı bi kümeste yada kümesin ayrı bi bölmesinde onlardan ayrı beslerim.Çünki büyük güvercinler, yavruları dideler yem yedirmez bazen bunlar tatsız olabilir gözünü çıkartabilirler yavrunun yara açabilirler kafasında boynunda.Yani bu tür şeylere izin vermem özen göstermeye çalışırım. Bit ilaçlarını yaparım geciktirmem.Yıkanmalarını sağlarım. Benim görüşlerim ve yöntemim bu saygılar..

Geri