yavru gagasında beyazlık..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan evo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

evo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özarslan
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar... 4 günlük 2 tane yavrum var.. bugüne kadar dokunmadım yakından da hiç bakmadım.. Bugün baktığımda resimdeki gibi gagasının üstünde ve tam ucunda beyaz tabaka var.. Bu bir hastalıkmıdır yoksa normal midir.? Diğer yavrununda gagasının ucunda var ama üstünde yok..

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0018.webp
    Fotoğraf-0018.webp
    60.2 KB · Görüntüleme: 1,702
Bizim bölgede gaga öle olunca bu Kuş bozuk derler:) genelde zıt renklerin çiftleşmesiyle olur örneğin siyah kuşu beyaz kuşa vurdun mu öle çıkma ihtimali yüksektir

Kuşun bozukluguyla alakası yok herhangi bir hastalık degıl yavrularında maşallahı var
genelde açık renk kuşların gaga renklerı bu şekilde olur sabuni ,miski.kula,v.s bunun gibi renkler
sağlıklı büyürler inşallah gülü güle besle :tamam:

Çok teşekkür ederim.. İlk defa kendim yavru alıyorum oyüzden biraz şüphelendim.. Bu arada yavrular boz ve beyazdan olma..
Saygılar...

Korsalı' Alıntı:
Kuşun bozukluguyla alakası yok herhangi bir hastalık degıl yavrularında maşallahı var
genelde açık renk kuşların gaga renklerı bu şekilde olur sabuni ,miski.kula,v.s bunun gibi renkler
sağlıklı büyürler inşallah gülü güle besle :tamam:

Ustam yanlışımı düzelttiğin için sağol :) bende büyüklerden böle duydum :ckmk:

Bence o gaga dişi yavruların yumurtayı çatlatmasını sağlıyo

Sadece renkten bahsediyorsan bu kuşun renginden kaynaklanan bir durumdur. Ancak tabaka diye yazmışsın, bu da yumurtadan çıkarken yumurtayı kırıp içinden çıkmasını sağlayan adeta çekiç vazifesi yapan bir bölümdür.

yaradanin mukemmel tasarimlarindan bir :yumurtayi kirsin diye tas olusuyor orada ciktiktan sonrada dusuyor o tas kendiliginden...

kuşun gagasındaki beyazlık ve gagasının uç bölgesinin üstünde bulunan beyazlık yumurta dişi(yumurtayı kırmak amaçlı) adı verilir kus yumurtadan çıktık dan 5 gün içinde kaybolmaktadır.benim aldığım yavruların hepsinde gördüm ama hiç bir şeyleri olmadı.kuşun bozuk olduğunu yavruyken gagasına bakarak anlaşılacağını sanmıyorum.

sağlıklı yavrular dileğiyle......

maşallah hastalık dil gaga sonundaki ise anacın verdiği besin parçaları iki cücük te boz

Geri