yavru gelişmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan static_revenger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan yaman
Meslek
servisci
İlgi Alanı
Kediler
arap ve mavinin yavrusu babası öldü annesi bakmadı ben baktım 4 ay oldu gelişmedi en sonki halinin fotosunuda koycam ..

Ekli dosyalar

• arap.webp
    arap.webp
    348.2 KB · Görüntüleme: 1,258
  • arap 2.webp
    arap 2.webp
    299.2 KB · Görüntüleme: 1,525
static_revenger' Alıntı:
arap ve mavinin yavrusu babası öldü annesi bakmadı ben baktım 4 ay oldu gelişmedi en sonki halinin fotosunuda koycam ..
1) VİTAMİN EKSİKLİĞİ
2)TÜY DEĞİŞİMİ
3)DIŞ PARAZİT NEDENLİ OLABİLİR.

Aynen abi tüyleride dökülmeye başladı bu aralar .. Ne yapmam lazım gelişmesi için ? arkadaşlar balık yağı hapı ver ozaman gelişir diyorlar ?

Elle büyütülen yavrular biraz yanık olur zaten.Karışımı biraz zengin tutun,iç-dış parazit tedavisi yapın tüyünü atınca kendine gelir.

abi zaten yemede düşmedi elimle yediriyorum yem olarak buğday arpa pirinç mercimek mısır çekirdek gibi bi karışımı yediriyorum kursağı patlıyacak gibi olyo güzel doyurdum hep ama büyümedi inş tüyü atdıktan sonra gelişir . Çok saolun bilgilendirdigniz için ..

4 aylık kuşun yeme düşmemesi tuhaf. Diğer güvercinlerin yanında kalıyor mu yoksa ayrımı tutuyorsun. Eğer ayrı kalıyorsa her gün belirli bir süre ( yemleme zamanı özellikle ) diğer kuşların yanına koyman faydalı olabilir. Birde elinde yedirme sürelerini biraz uzatmanın yeme düşmesinde etkili olabilir. Bunlar şahsi düşüncem bu konuda tecrübeli arkadaşlarda bilgi verirse daha iyi olur.

yanlarına koydugumda dger kuşlara girişip duruyor kovalıyor onları snrada ötmeye başlıyor ama hala yeme düşemedi gözü hep elimde :D

Selamlar arkadaşım hayırlı akşamların olsun durumunu anladığım kadarıyla kuşu ayrı yerde bakıyorsun elinle yem veriyorsun yada ponpa yardımıyla bu işde yeni olduğunda apacık ortada kuşun yeme düşmesi için dier kuşlardan örenmesi lazım nasıl yumurtadan cıkan yeni yavru yeme düşme kıvamında yem yiyip su içen kuşları görerek ilk etepta yemi azına alıp atmayla örenmeye başlar ilerki zamanlarda iyce baka baka örenir yanlış yapıyorsun kuşu ayrı tutma kendi haline brak vitamin ver sakın ilaç kullanma teramisin ilacı veterinelerde bulursun onunla hergün birazcık azından ver karnı tok olsun böle böle kuş kendine gelecektir kuşu atmayıp özen göstererek baktığın içinde seni tebrik ediyorum

static_revenger' Alıntı:
yanlarına koydugumda dger kuşlara girişip duruyor kovalıyor onları snrada ötmeye başlıyor ama hala yeme düşemedi gözü hep elimde :D

Bu hareketler normal. Alışkın olmadığı için bu şekilde davranıyor. Sen onu kümese koy orada kalsın. İlk koyduğunda müsait bir zamanda koy ki kuşu bir süre gözlemle. Belirli bir süre sonra normale dönecek ve diğer kuşları taklit etmeye başlayacaktır. 1-2 günde elinle besleme sadece arada sırada kursağını kontrol etmelisin. eğer 13-5 tane bile yem varsa kursakta gerisi kendi gelir. Bu arada suyu buldu mu kendi içebiliyor mu. Eğer suyu bulamadıysa o daha önemli yem yemeden dayanabilir ama susuzluk zor olur.

Kolay gelsin.

Dediğin çok mantklı geldi deniycem abi suyu kendi içebilyor abi Çok saol bilgilendrdign için Saygılar :)

Yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Gelişmeleri arada yazarsan çok iyi olur.

Yazıcam abi tüye girdi epeybi tüyü döküldü inşallah tüyden çıktıgında gelişir :) ilerki zamanlardada fotosunu çekip koyarım :) Herkese Hayrlı akşamlar ..

Sabırla Mücadele Ettik Ve Başardık Sonunda :) Biraz Yanık büyüdü zor büyüdü Ama Sonuçta büyüdü Manevi Olarak Çok degerli Benim için bu kuş Hem annesi Hem babası oldum TAbiri Caizse :) işte son halii ..

Ekli dosyalar

• arap.webp
    arap.webp
    230.2 KB · Görüntüleme: 1,248
  • arap2.webp
    arap2.webp
    232.6 KB · Görüntüleme: 1,189
  • arap3.webp
    arap3.webp
    237.2 KB · Görüntüleme: 991
Canım kardeşim kuşu elle beslerken 10 adet bezelye 10 orta boy mısır 10 adet kenevri ufak bir kabın içine biraz su koyup yarım saat kadar iyice ıslanmasını bekle hayvanı hırpalamadan eline al gaga yumuşaktır kırmamaya çalış yavaş yavaş gagadan içeri bırak bunları verdikten sonra bildiğimiz taş minaralden parmaklarının üçüyla iki tutam gagadan bırak suyu da kutu meyve sularının veya sütlerin pipetini orta boylu şırıngaya su çek pipeti şırınganın ucuna tak kuşun gagasını dikkatlice aç pipeti kuşun gagasından içeri doğru ama direk değil nefes borusuna takılmasın yan taraftan içeri sok ve şırıngayı boşalt aşırı su verme hayvan ishal olmasın 2-3 saat sonra 1 adet balık yağını gagaya dikkat ederek içeri atıver biraz zor olsada yeme düşecektir yem kovasına veya bidunun içine at yavaş yavaş yeme vurmaya alışaçaktır suluğuna da kuşunu eline alıp kafası sokmaya alıştırır isen daha çabuk yeme düşer selamlar.

ABi Kuş büyüdü :) KEndi Yemini yiyor Zerlikten çıkmasına 1 ay flan kaldı sadece gözü renge gelmedi :) Yİnede Sagol bilgilendirdign için :) konuyu ilk açtgmdaki fotoyla şmdiki fotosunu karşılaştrmanı isterim :) Saygılar ..

önceleri gelişmeyen yanık yavrulara titizlenip müdahale ediyor , en nihayetinde gerekirse elle beslemeye çalışıyordum , elle beslediğim bir kuş yetişkin oldu sonrasında titrebaş olup da kurtaramayınca elle beslemeyi bıraktım. ellerinle beslediğin kuş ölürse çok üzüntü veriyor.

ayrıca sakınılan göze çöp batar hesabınca yavru verimi de düşüktü.

artık yavrulara müdahale etmiyorum , ana babanın yemini suyunu tam verip , ortamını uygun şekilde tutup , çıkacak yavruları kaderiyle başbaşa bırakıyorum , nasibi olan mücadelesini verip hayatta kalıyor.

şimdilerde öncekinden çok daha verimli bir kümesim var.

Babası felç oldu annesi bakamadı ondan baktım cokta saglıklı Şuan Onun için elmden gelen herşeyi yapmaya gayret etdim ben Ve Başardımda ..

static_revenger' Alıntı:
Babası felç oldu annesi bakamadı ondan baktım cokta saglıklı Şuan Onun için elmden gelen herşeyi yapmaya gayret etdim ben Ve Başardımda ..

tabi ki zor durumdaki yavruya bakmak güzel , daha da güzeli ana baba kuşları sağlıklı tutabilmek , zamanında doğru oranlarda yem , temiz su , mineral ve vitamin takviyeleri , kuşların rahat ortamda olması , hijyen vs.. , bunlara dikkat edilirse zaten ana baba sağlıklı olduğu için yavruyu kendisi büyütüyor.

hazır konu açılmışken , yavrulara gösterdiğimiz hassasiyeti esas ana babaya göstermeliyiz demek istedim.

Geri