Yavru Güvercin Bakımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S,a Arkadaslar

Benim sorum olacakti resimde gördügünüz gibi yavru güvercin hakkinda soracaktim ben kusun yuvasini temizlesem bir sorun olurmu yani anne ve baba yem vermeye devam edermi ? ve burda havalar bu günlerde baya iyi yavrulari cikarsam disari bir zarari olurmu ve resim deki yem karisimi iyi mi sizce cevablariniz icin simdiden tesekürler ederim

saygilar : Yasar Kasim

Ekli dosyalar

• DSCI0004.webp
    DSCI0004.webp
    457.2 KB · Görüntüleme: 3,458
  • DSCI0002.webp
    DSCI0002.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 3,446
  • DSCI0008.webp
    DSCI0008.webp
    751.8 KB · Görüntüleme: 3,403
Re: Yavru güvercin icin yardim lütfen

yaşar abi öncelikle merhaba.gönül rahatlıgıyla temizleyebilirsin kuşların follugunu.ben de temizliyorum allaha şükür bir sıkıntı olmuyor.onemli olan çok küçükken fazla kurcalamamak yavruları.yem karışımın da bence gayet iyi.güneşe çıkarma konusuna gelince 5-10 dk durabilirler.ama fazlası iyi olmaz.
tabi bunlar benim görüşüm.yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.saygılar

Yavrularınızın maşallahı var güle güle besleyin .Anne babayı küstürmeden temizlik olabilir yem karışımınızda güzel besleyici kuşlarınızı çatı gibi ot çim vb. olmayan bir yerde bakıyorsanız anne babaya yeşillik maydonoz doğrayabilir (fazla vermeyin ishal eder), mineral taşı takviyesi yapabilirsiniz . Ama özel bir şey diyorsanız yavrular 15 günlük olduktan sonra ana baba kusmadan günde bir tane yavru hapı (benim tercihim Col-Vit) verebilirsiniz kolay gelsin ....

http://www.dailymotion.com/video/xiaqe6 ... er_animals
[dailymotion]xiaqe6[/dailymotion]

Belçika, Hollanda, İrlanda ve İngiltere'deki Posta Güvercini yetiştiricilerinin önerilerinin bulunduğu DVD'den bazı yerleri kestim, birleştirdim ve bu videoyu yükledim. Videoda görüldüğü gibi kuşçunun biri temizlemesi kolay olsun diye follukları gazeteye sarıyor. Kullanışlı bir yöneteme benziyor, bunu deneyebilirsin.

Bilinçli bir yetiştirici ,kendince bir çeşit vitamin mineral uygulaması yapıyor , keşke söylediklerinide anlama şansımız olsaydı .. Paylaşım için teşekkürler .. selamlarŞEREF

Herkese cok tesekür ederim benim yavrular yem yemeye basladilar ama arkadaslarin dediyi gibi bende cok merak ediyorum nasil bir karisim olduyunu

Geri