Yavru güvercin buldum ne yapmalıyım?ACİLLL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aslidemirci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aslı demirci
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Dün akşama doğru bahçede yuvalarıyla birlikte yere düşmüş iki yavru güvercin buldum. Civarda çok fazla kedi ve köpek olduğu için anneleri gelip alır mı diye bekleyemeden eve getirdim ikisinide. Kuşlardan anlayan bir arkadasım yumurtanın sarısı, süt, su ve irmik'i karıştırıp şırınga ile günde enaz 10 kez beslemem gerektiğini söyledi. ikisinide ayakkabı kutusuna dağılmış yuvalarıyla birlikte koyduk. Üşümesinler diye de altlarına üstlerine t-shirt koydum. Kaç günlükler ne zaman kendi kendilerine yemeye başlarlar bilmiyorum. Kuşlardan hiç anlamıyorum. Acaba yaptığım besleme doğru mu? Yaşatmak için neler yapabilirim?
Alttaki linkte bir tanesinin fotografı var. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
http://instagram.com/p/Mdt50JCeEa/

arkadaşım öncelikler selamlar...yumurta sarısı süt vs. gibi bi karışımdan bahsetmişsin sakın deniyim bile deme bi güvercin yavrusuna bırak yavruyu yetişkini bile bukadar protein yüklü beslenmez eğer yaparsın birkaç gün içersinde kuşun bacaklarında ve kanatlarında nasıl ur(tümör) oluştuğunu gözlerinle görürüsün bunun aynısını kendimde tecrübe edinmiş birisi olarak söylüyorum.Yavru güvercinleri nasıl beslemek gerektiği konusuna gelince,yavrular baya bi ufak görünüyor tahminimce en fazla 1 haftalık yavrular.şimdi pet shoplarda ve güvercin alıp satan dükkanlarda palet yem bulunur arkadaşım bu yem özel bir pompa yardımıyla yavruya verilir .yemi bu pompanın içersine doldurusun üzerine bir miktar su ilave edersin 1 saat kadar erimesini beklersin daha sonra ise yavruya ağızdan veririsin yavrular alışkın olmadıkları için önce yadırgıyacaklardır ama zaman geçtikçe onları beslemek daha kolay olacaktır . dediğim gibi bu yemleri satan dükkanlara gidersen onlarda sana daha iyi izah edecektir umarım yavruları büyütrsün

1-1.5 hafta böyle devam et ondan sonra şu yöntemi uygulamaya başla.Bir tasın içersine bir kaç avuç mısır koy üzerine su ilave et mısır bu şekilde bir-iki gün beklesin suyu icine ceksin yumuşasın daha sonra arkadaşım bu mısırları yavrulara ağızdan birer ikişer yuttur elinle kontrol et yavruların kursağı şişmiş olsun artı olarak şırınga ile su vermeyi ihmal etme ve kuşların bulundukları yeme kap içersinde su ve yemde koy tabi hemöen yiyicekler diye bişey beklenemez ama zaman ona olan ilgileri artacak ve yiyeceklerdir iyi günler dilerim..

cenk1905' Alıntı:
1-1.5 hafta böyle devam et ondan sonra şu yöntemi uygulamaya başla.Bir tasın içersine bir kaç avuç mısır koy üzerine su ilave et mısır bu şekilde bir-iki gün beklesin suyu icine ceksin yumuşasın daha sonra arkadaşım bu mısırları yavrulara ağızdan birer ikişer yuttur elinle kontrol et yavruların kursağı şişmiş olsun artı olarak şırınga ile su vermeyi ihmal etme ve kuşların bulundukları yeme kap içersinde su ve yemde koy tabi hemöen yiyicekler diye bişey beklenemez ama zaman ona olan ilgileri artacak ve yiyeceklerdir iyi günler dilerim..

Cenk1905 öncelikle dikkate alıp cevapladığın için çok teşekkur ederim. Dunden beri malesef bu bahsedilen karışımı şırınga yardımı ile yedirdim onlara. Umarım hasar vermez. Civardaki petshoplara sordum fakat yavru güvercin için herhangi bir yem önermediler sadece buğday yedirin dediler. Yarın bahsettiğiniz palet yemden bulmaya çalışacağım artık. Tek derdim çok ufak oldukları için onları yaşatmak, sonrasında da tekrar salmak tabi. Beslemek vs. gibi bir niyetim yok çünkü onlar için kümes falan bir kız olarak benim becerebilecegim şeyler değil. Umarım yaşarlar. Tekrar teşekkür ederim.

Geri