fk.ferhat
Üye
- Ad Soyad
- Ferhat Koç
- Meslek
- bilişim
- İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar. tam 1 hafta önce markete giderken yavru bir güvercin buldum. çatıdan bir yerlerden düşmüş olmalıydı. kediler çok buralarda bıraksaydım eğer, ertesi gün kanatlarını göreceğime emindim. o yüzden aldım hemen eve getirdim, ona kalabileceği küçük bir yer ayarladım. önüne biraz yem koymuştum yemedi. araştırdım elle beslenmesi gerekiyormuş. gerekli malzemeler olmadığı için saydam bir kalemin içini boşalttım ve onun içine buğday doldurarak ağzına aktardım. ve şırıngayla su verdim 4-5 gün böyle devam ettim. sonra baktım yemek istemiyor elime vuruyor baya. avucuma yem alıp verdim yedi. 2 gündür o şekilde besliyorum. suyunuda kendisi içiyor.
bir kaç sorum var.
1) abartısız hayvan 3-4 avuç buğday yiyor. kursağına bakıyorum derisinin altında buğdaylar görünüyor dolu dolu ama hala yemek istiyor. mineral taşı da veriyorum günde 1-2 defa. sizce yem vermeyi azaltmalı mıyım yoksa bırakayım istediği kadar yesin mi?
2) yem yerken hem ötüyor hemde kanatlarını açıp kapatıyor. bunu neden yapıyor olabilir?
3)kanatları var ama daha uçamıyor alçaktan bıraktığımda çok fazla uçamadan yere düşüyor hemen. ne kadar sürede uçar bu hayvan?
4) besleme konusunda önerebileceğiniz neler var?
şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
güvercin bu boyutlarda bir şey
bir kaç sorum var.
1) abartısız hayvan 3-4 avuç buğday yiyor. kursağına bakıyorum derisinin altında buğdaylar görünüyor dolu dolu ama hala yemek istiyor. mineral taşı da veriyorum günde 1-2 defa. sizce yem vermeyi azaltmalı mıyım yoksa bırakayım istediği kadar yesin mi?
2) yem yerken hem ötüyor hemde kanatlarını açıp kapatıyor. bunu neden yapıyor olabilir?
3)kanatları var ama daha uçamıyor alçaktan bıraktığımda çok fazla uçamadan yere düşüyor hemen. ne kadar sürede uçar bu hayvan?
4) besleme konusunda önerebileceğiniz neler var?
şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
güvercin bu boyutlarda bir şey