yavru güvercin buldum..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan -derya-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

-derya-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
derya .
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
merhabalar. ben İzmir'de yaşıyorum. balkonumda güvercin yuvası var ve içinde iki tane yavru vardı. dün bu yavruların diğer güvercinler tarafından dövüldüğünü gördüm.yuvadan atılmışlardı ve balkondan düşeceklerdi. anneleri ortada yoktu. onları içeri aldım ama besleyemiyorum. ayrıca öğrenciyim her gün okula gidiyorum. Tekrar balkona koysam ölecekler. benim bunları verebileceğim bir kurum falan var mı İzmir de.
bu arada sitenize ilk defa girdim sisteminiz hakkında pek bilgim yok. yanlış yere konu açtıysam şimdiden kusura bakmayın. teşekkürler.

senin buldukların b. ihtimalle kumrudur abi...yapacak pek birşey yok gibi...yuvaya koysan anası bakmaz daha belki il tarım müdürlügü olabilir?

aslında güvercin olduklarına eminim. bildiğimiz meydanlarda olan güvercinlerden. tüyleri tamamen çıkmış.. izmir doğal yaşam parkına da mail attım ama geri dönmediler doğal alarak.galiba dediğiniz gibi yapacak bişey yok. balkona geri koyayım. ölecekler gibi ama ne yapalım doğanın kanunu..

yetimhaneye verin..

Merhaba, bu duyarlı davranışınız için teşekkür ediyorum size oncelıkle, tuylenmiş dediğinize göre yem yemeye başlamış olabilir, balkonda bir kutu içerisinde kuşlar tam olarak canlanana kadar besliyebilirsiniz, kutuya koyun yem ve su koyun biraz inceleyin, eğer yem yiyorlarsa cabucak canlanıp ucucak kıvama gelirler.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. bazı arkadaşlar dalga geçmiş galiba.. 15 yaşındaki insanlar bile bana yardım etmeye çalışırken 33 yaşında üstelikte güvercin yetiştiren bir beye gerçekten bu davranışı hiç yakıştıramadım.. ben kuş bakımı hakkında hiçbir şey bilmiyorum.göz göre göre ölmelerini izleyemedim o yüzden yardım isteyebileceğim herkese başvurdum. ev arkadaşımın çok alerjik bir yapısı var. evde bulunmalarından çok rahatsız oldu haklı olarak. ben de onları kutu içinde balkona koydum ama atlamışlar.. balkona sürekli buğday, bulgur falan döküyorum bir tanesi yiyor ama diğeri henüz yiyemedi gibi.. şimdilik izliyorum ve evde olduğum süre boyunca kargaları kovuyorum.. yapacak başka bir şeyim yok.. herkese tekrar çok teşekkür ediyorum..

Siz olumsuzlukları görmezden gelin, cok fazla değişik yorumlar olur, önemli olan içinden işe yarayan yorumları kendınız cıkarmanız.
Daha saglam bır kartona koyup bı kac yerıne hava alacak kadar ufak delıkler acarsanız, ıcınden cıkamazlar, en fazla 2 hafta sonra da zaten ucup gıderler saldıgınızda, gıtmese bıle kendısını koruyacak en azından kacacak kadar buyumus olurlar.

boydan ve genişlikden büyük bir karton temin edebilirseniz öyle kartona koyun derim abi birde üstün ükapat ama ufak delikler ac hava alsınlar. içine ye msu kabı yok biri yiyorsa diğeride yemeye başlar yakındır yani. oda kardeşine bakarak öğrenir bu işi xD

dün en son baktığımda küçüğü taneleri tutup bırakıyordu. daha önce diğeri de öğle yapmıştı bu da öğrenecek galiba diye düşündüm.onun dışında bugün hiç izleme fırsatım olmadı. eve geldiğimde uyumuşlardı. sularını yemlerini hep dökmüşler. şimdi bıraktım ama yarın vaktim var izleyecem. eğer yiyemiyorsa kendim yedirmeye çalışacam..bebe bisküvisi şırınga falan aldım ne olur ne olmaz diye :) son durum bu. inşallah yaşayacaklar..

-derya-' Alıntı:
dün en son baktığımda küçüğü taneleri tutup bırakıyordu. daha önce diğeri de öğle yapmıştı bu da öğrenecek galiba diye düşündüm.onun dışında bugün hiç izleme fırsatım olmadı. eve geldiğimde uyumuşlardı. sularını yemlerini hep dökmüşler. şimdi bıraktım ama yarın vaktim var izleyecem. eğer yiyemiyorsa kendim yedirmeye çalışacam..bebe bisküvisi şırınga falan aldım ne olur ne olmaz diye :) son durum bu. inşallah yaşayacaklar..

damarlarıan güvercin sevgisi işlenmiş sanırsamm xD bu kuşlardan sonra sen kuş alıp beslersinn xD gerci bu kuslar biyere gitmezler bunalr ıbesle bolkonda 1 sancıklık yer yapp devamlı gırıp cıkabılıceklerıı orada cogalıralr ucarlar gezerler xD insanın sitresini alıyorlar sakinlestiriyorlar.

kusbaz123' Alıntı:
damarlarıan güvercin sevgisi işlenmiş sanırsamm xD bu kuşlardan sonra sen kuş alıp beslersinn xD gerci bu kuslar biyere gitmezler bunalr ıbesle bolkonda 1 sancıklık yer yapp devamlı gırıp cıkabılıceklerıı orada cogalıralr ucarlar gezerler xD insanın sitresini alıyorlar sakinlestiriyorlar.

arkadaşlar diğer yavru da yem yemeğe başladı. gerçekten için rahatladı. kurtulurlar artık.
güvercin sevgisine de gelince ben hayvanların hepsini çok seviyorum ve onlar için elimden gelen her şeyi yaparım. artan yemekleri kedilere dökerim yazın balkonda kuşlar için hep bir kap su bulundururum.. böyle küçük şeyler ama gerçekten insanı rahatlatıyor.
ayrıca size sormak istediğim bişey daha var. benim balkonda eski bir soba var. arkasında 2 tane yumurta gördüm bugün. azıcık çalı çırpı var üstünde de yumurtalar. direk yere değiyorlar. hiç dokunmadım ama o yavrular bu durumda çıkar mı. yani hiç yerini değiştirmeden altlarına bişey koysam bişey olur mu.

merhaba,
yavrular iiçin cok sevindim, gözünüz aydın, yalnız yabani güvercinler elinizle deydiğiniz yumurtaya yatmayabilirler, yumurtaların kenarına bolca çalıçırpı koyun, kuşlar kendlileri yerleştirsinler onları, tabi eğer yatıyorlarsa ve terketmemişlerse.

Geri