Yavru Güvercin Hasta Oldu Halsizlik Durgunluk İshal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan UtanmazBayan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kardelen Sarı
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Balkonumuza güvercin yuva yapmıştı. 2 tane. Diğeri ölmüştü nedeni bilmiyorum. Ezilmişti felan. Bu yavrusu ise ölmedi hatta çok hareketliydi. Ama bir kaç gündür annesi ilgilenmiyor. Geceleri soğukta yalnız bırakıyor. Bizde üşümesin diye eve aldık. Annesi besleyip gidiyordu. Dünde gelmedi annesi aksam eve aldık yavruyu. Yavruda bir duygunluk olduğu belliydi ama bugunkü gibi kötü değildi. Sabah bir kalktık yavru yatıyor çok halsız bir biçimde. Hastalığı baya ilerlemiş. Dışkısıda yeşil çok sulu değil. Hemen veterinere götürdük. İlk gittiğimiz yer yaşamaz ölür dedi başından savdı bizi sonra başka yere gittik oda ölür dedi en son gittiğimiz yer ilaç verdi ama pek umutlu olmamamız gerektiğini söyledi. Yavru üşütmüş malesef kursağıda dolu baya sindiremiyormuş yediklerini. İshalda olmuş aynı zamanda. Eve geldik ilaç verdik ona ama şu an çok halsız ve gözleri kapalı uyuyor. Bazen öldü sanıyorum ama nefes aldığını görüyorum. Sizce ilaç mı uyutuyor böyle? İlaç suya katılan bir ilaç sarı renk biraz koyu bi sarı. Ağzına damlattık 2 damla. Anlayan bilen varsa lütfen yazabilir mi? Ne yapmam gerekiyor???

merhaba,
veterinerden yardım almışsınz ancak mümkünse kanatlı uzmanı olmalıdır. güncellenebilen dökümandan alıntı yaparak hastalığın ayırt edici belirtilerini aşağıda sizlerle paylaşıyorum:
*Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı: Hastalığın belirtileri; Ayaklarını sürüyenler/ayakları tutmaz gibi olanlar/yürüme zorluğu/yeme ilgi azalır/hazmedemeyeceğinden kursağını boş tutar/kabarıp duran veya çökerek oturan/kursağı aşağıya doğru şişer veya sertleşir/kursakta hamursu maya gibi birşey olur/bağırsaklardaki enfeksiyondan dolayı şiddetli karın ağrısı çeker gözlerini açamaz/hazımsızdır, sessizdir, solunum problemleri oluşur, nefes alırken veya siz elleyince içinden küt küt “kütürtülü” sesler çıkar/hızlı kilo kaybı/kurgansı yeşil koyu veya beyazlı mukuslu karışık sulu ishal vardır veya oluşur/sarı veya fosforlu yada köpüklü ishal/gırtlakta daralma/çenede kitlenme/ağız içi veya dil mor/ayaklar soğuk ve morarma veya siyahlanma/ishali durdurunca ölüm/veya ölmeden önce bembeyaz mukuslu ishal/nekahate girer acıyla can verir. hastalığın tedavisinde karşılaşılabilecek diğer durumlar ve gerekli uygulama metodlarına, güvercin diğer kanatlılar kumru tavuk vs. için güncel döküman linki: https://goo.gl/TVOLqb muhabbet, kanarya, civciv, sultan papağanı vs. için güncel döküman linki: https://goo.gl/K7cA3C ilgili dökümanlarda açıldıktan sonra ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa tip2 yazıp oklar yardımıyla konuyu bulup tamamını dikkatlice okuyunuz veya konuları siteden aratabilirsiniz. dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız.
yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanlarda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri