YAVRU GÜVERCİN KABIZ SORUNU!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kara64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kara64

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HüseyiN SoySal
Meslek
yok
İlgi Alanı
HERKES E SELAMUN ALEYKÜM ARKADASLAR BANA HEDİYE YAVRU GÜVERCİN GELDİ SAHİBİ 3,4 HAFTALIK OLDUGUNU SÖYLÜYOR VE GÜVERCİN ÇOK KÜÇÜK KALMIS AVCUMA SIĞACAK KADAR KÜCÜK 2 HAFTALIK YAVRUDAN BİRAZ KÜCÜK TÜYLERİNİN COGUNU TAMAMLAMIS KAFASINDA EKSİK VAR KUŞ KÜCÜK KALMIS BENDE KUSA PROVİT ŞURUP VERDİM BÜYÜMES İCİN KSUTA BİSİYİ FARK ETTİM KUŞ DIŞKISINI YAPMAYA CALISIYOR AMA YAPAMIYOR BU ARADA KUŞ YEME DÜŞMÜŞ BİR KUŞ KURSAK HEP DOLU BASKASINDAN YEM İSTİYOR AMA KAFASINI GAGALIYORLAR AMA SAHİBİ YEME DÜSGÜNÜ VE ANNE VE BABASININ ONA BAKMADIGI İCİN BÖYLE OLDUGUNU SÖYLEDİ DIŞKISINI YAPAMIYOR VE KÜCÜK NE YAPMAM GEREK YARDIMCI OLURMUSUNUZ ARKADASLAR hiçbir yerde bu sorunun cevabını bulamadım onun için konu actım

Canım kardeşim daha çok posta güvercin yavrularda kullandığımız Colvit,Plus haptan al kuşun gagasını kırmadan açıp gursağına doğru at aynı şekilde meyva suyu pipetini gagayı kırmadan açıp ağzın yan tarafından gursağa doğru sokuver açele etme ve nefes borusuna takma ağzına bir avuç su al pipetin uçundan gursağa doğru üfle iki günde bir bir adet ver sonra da bebe şurubu sanasol şurup al 2 lik enjektöre 1cc çek gagayı kırmadan aç pipet yardymu ile veya direk olarak gursağa boşalt kuşuda yem bidonu veya kovasının içine at yavaş yavaş yeme vurduğunu görünceye kadar devam et selamlar.
--- Mesaj güncellendi ---
Canım kardeşim yazmayı unuttum kabızlık için de yarım çay bardağına zeytin yağı koy elinde bulunan 2lik şırıngaya 1 cc çek gagayı kırmadan aç gursağa boşalt .4-5 sefer yapman teterli selamlar.

merhaba,
buralardaki konuları da incelemeniz faydalı olacaktır:
1. Yavru Güvercinde Kursak Sertleşmesi Şişmesi
https://www.guvercinler.org/konular/yavru-guvercinde-kursak-sertlesmesi.23894/
2. Kabızlık, Anüsün dışarıya çıkması veya Basur - Güncel!
https://www.guvercinler.org/konular/kabizlik-anusun-disariya-cikmasi-veya-basur-guncel.20212/
3. Konuyu iç ve dış parazitler bölümünde açmıştınız. bu tip sorunları da varsa şu başlıklar faydalı olacaktır:
- https://www.guvercinler.org/konular/kasinma-tuylerinde-ince-bit-dis-parazit-temizligi-guncel.21527/
- https://www.guvercinler.org/konular/ic-parazit-ilaclari-nasil-kullanilir-uygulama-guncel.13423/
* Bunların yanında kuşa tazelik/yeşillik katkısı yapmanız iyi gelir. kuşlarınızı iyi gözlemleyip, karma hastalıklara karşı ağız içi, tüy araları, bacak, kanat ve altları, göbek, anüs vs. daima kontrol ediniz. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. geçmiş olsun..
Not: Konu açmadan önce arama yapınız! Konu açarken ilgili bölüme açtığınızdan emin olunuz. Okunabilirliği sağlamak için noktalama işaretlerine, hep büyük harf veya karmaşık yazı vs. kullanmamaya lütfen özen gösterelim.

Canım kardeşim daha çok posta güvercin yavrularda kullandığımız Colvit,Plus haptan al kuşun gagasını kırmadan açıp gursağına doğru at aynı şekilde meyva suyu pipetini gagayı kırmadan açıp ağzın yan tarafından gursağa doğru sokuver açele etme ve nefes borusuna takma ağzına bir avuç su al pipetin uçundan gursağa doğru üfle iki günde bir bir adet ver sonra da bebe şurubu sanasol şurup al 2 lik enjektöre 1cc çek gagayı kırmadan aç pipet yardymu ile veya direk olarak gursağa boşalt kuşuda yem bidonu veya kovasının içine at yavaş yavaş yeme vurduğunu görünceye kadar devam et selamlar.
--- Mesaj güncellendi ---
Canım kardeşim yazmayı unuttum kabızlık için de yarım çay bardağına zeytin yağı koy elinde bulunan 2lik şırıngaya 1 cc çek gagayı kırmadan aç gursağa boşalt .4-5 sefer yapman teterli selamlar.
abi dışkı sorunu düzelti tesekkür ederim hem agzına biraz verdim yerinde durmuyor fazla veremedim hemde dıskının cıktıgı yere biraz sürdüm ve ovaladım simdi dışkı sorunu bitti ama büyüme sorunu hala var ben o dedigin haptan alamam imkanlar kısıtlı ben cocouk surubu aldım hergün 1 damla vermeye basladım oda büyümeye yardımcı olurmu abi veya doğal yapabileceğim tedavi varsa bir karısım verebilirmisin abi saygılar

Ekli dosyalar

• upload_2017-5-30_17-15-56.webp
    upload_2017-5-30_17-15-56.webp
    34 KB · Görüntüleme: 779
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri