Yavru Güvercin Nasıl Beslenir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan katre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

katre

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
esra erdeniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Selamın aleyküm arkadaşlar...
4 gün önce dışarda 2 tane güvercin yavrusu bulduk. Annelerini bulamadık. Yavrulara yakın bi yerde ölmüş bi güvercin vardı sanırım anneleri oydu.
Yavruları veterinere götürdük. Veteriner suda yumurta pişirin verin dedi. Şırıngayla suda pişmiş yumurta verdik. Yavrunun biri sindirdi, sorunu yok ama diğeri sindiremedi. Kursağı şiş, sürekli yatıyor, başını kaldıramıyor. Karbonatlı su ve yağ içirdik. Biraz etkisi oldu dışkısını yaptı ama hala başını kaldıramıyor. Yemek de veremiyoruz.
Ne yapabiliriz bu kuşa? Yardımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar...

Re: Acele yardım edebilir misiniz?

İlk Önce bu Duyarlığın için seni tebrik ediyorum Keşke herkez sizin gibi duyarlı olsa kuşu beğenmeyip kafasını koparan eşkiyalarla dolu ortamda sizi gercekten tebrik ediyorum yavruyla ilgili pek önerim olmıcak ama yavruların kursağı cok şişer sen yanılmış olmayasın yani yani kursağı dolu ise patlıcak gibi görünür aynı inş öyledir sağlıcakla kalın

samet1661' Alıntı:
İlk Önce bu Duyarlığın için seni tebrik ediyorum Keşke herkez sizin gibi duyarlı olsa kuşu beğenmeyip kafasını koparan eşkiyalarla dolu ortamda sizi gercekten tebrik ediyorum yavruyla ilgili pek önerim olmıcak ama yavruların kursağı cok şişer sen yanılmış olmayasın yani yani kursağı dolu ise patlıcak gibi görünür aynı inş öyledir sağlıcakla kalın

Teşekkür ederim kardeşim. Azıcık vicdanı ve Allah korkusu olan bütün insanlar yapar bizim yaptığımızı. :tamam:
Keşke yanılmış olsak : ( Baktığım zaman yumurtalar belli oluyor resmen. Diğer yavrunun kursağı tamamen indi. Sorunlu oolanınki yumurta yedirdiğimiz günden bu yana hep şiş. Muhabbet kuşları için aldığımız kuş kumu var. Ondan versek bi sorun çıkartır mı acaba yada faydası olur mu?

Valla Güzel Kardeşim Ewt kuş bakıyorum ama bukadar bilgim yok yanlış bilgi verip yanlış bir şey olmasından korkuyorum ama kumun sindirimi zor olur benim görüşüm suan verme inş en kısa zamanda iğleşmesi dileğimle Saygılarımla Bursalı Paçalı Dönekci SAMET

katre' Alıntı:
samet1661' Alıntı:

Teşekkür ederim kardeşim. Azıcık vicdanı ve Allah korkusu olan bütün insanlar yapar bizim yaptığımızı. :tamam:
Keşke yanılmış olsak : ( Baktığım zaman yumurtalar belli oluyor resmen. Diğer yavrunun kursağı tamamen indi. Sorunlu oolanınki yumurta yedirdiğimiz günden bu yana hep şiş. Muhabbet kuşları için aldığımız kuş kumu var. Ondan versek bi sorun çıkartır mı acaba yada faydası olur mu?

selamlar kuş yumurtayı sindirememiş olabilir muabbet yesindiye verdiğin kumu ve muabbet yemini verebilirsin yanlız dışkılarını kontrol et eğer cok hastaysalar fazla ugraşma anlayan birine götür.taş ve kum kanatlı hayvanlarda özellikle güvercin türlerinde sindirimde öğütme görevi görür. bir de yavru cok küçükse kursagındaki yem gözükür yani bu 15 --günlük arası demektir eğer uzun süre ac kalmamışlarsa doğru bakımla yaşarlar.

Bilgili bi arkadaşım Yardımcı oldu inş Sağlığına Kavuşur emeklerin boşa cıkmaz...

tengelli' Alıntı:
selamlar kuş yumurtayı sindirememiş olabilir muabbet yesindiye verdiğin kumu ve muabbet yemini verebilirsin yanlız dışkılarını kontrol et eğer cok hastaysalar fazla ugraşma anlayan birine götür.taş ve kum kanatlı hayvanlarda özellikle güvercin türlerinde sindirimde öğütme görevi görür. bir de yavru cok küçükse kursagındaki yem gözükür yani bu 15 --günlük arası demektir eğer uzun süre ac kalmamışlarsa doğru bakımla yaşarlar.

Ve aleyküm selam.
Allah razı olsun kardeşim. Dediğin gibi kuşlar çok küçük. Dışkısı çok koyu yeşil geldi ama sonradan daha normal bi şekilde dışkıladı. Veterine götürdük kuşu ama hiç bi şey yapmadılar. Sadece şunları yedirin dediler. Kuşlardan çok anlamıyolar : ( Tekrardan çok teşekkür ederim.

Samet kardeşim teşekkür ederim. inşallah kavuşur sağlığına.

Yardımlarınız için tekrar tesekkür ederim arkadaşlar. Malesef kuş öldü : (
Bikaç soru daha sormak istiyorum. Diğer kuşa ne kadar aralıklarla yem yedirelim, üşümemesi için üstüne bir şey örtelim mi? Yemini genelde sulu veriyoruz ayrıyetten su vermemize gerekvar mı?

Geçmiş olsun Sen elinden Geleni yapmışsın Taktir ilahi yeme gelince kursağından belli olur zaten dolar aşağa doğru çöker günde 3 kere ver ayrı ayrı günü üçe böl sulu yem veriyorsan su vermene gerek yok dicem ama suyun zararı olmaz ver ama fazlada verme diğeri bu havada üşümez heralde kaç günlük kuş tüğleri falan cıkmışmıı..

Samet Ataş' Alıntı:
Geçmiş olsun Sen elinden Geleni yapmışsın Taktir ilahi yeme gelince kursağından belli olur zaten dolar aşağa doğru çöker günde 3 kere ver ayrı ayrı günü üçe böl sulu yem veriyorsan su vermene gerek yok dicem ama suyun zararı olmaz ver ama fazlada verme diğeri bu havada üşümez heralde kaç günlük kuş tüğleri falan cıkmışmıı..
Saol kardeşim.
Kaç günlük olduğunu bilmiyorum ama çok küçük. Resmini ekledim. 2 gün öce çekmiştim sanırım.

seda093.jpg

aa cok ufaklarmış ewt biraz iyi koruman lazım baya ufaklarmış en fazla 4 5 günlükler yada haftalıklar üstlerini örtebilriisn baya ufaklarmış Allah yardımcın olsun.. Esenle kalın

ya aynı dertten şimdi başıma geldi. Bizim balkona güwecin yuwa yapmıştı... iki gin önce çok şiddetli bi yağmur yağdı. Yawrulara bakmaya gittim anaları yoktu we ıslanıyolardı. bende içeri aldım sonra onlara güzel bi yuva yaptım ama anaları yawruların yanına gelmedi uzaktan baktı baktı gitti. o gece üzerlerine sinmedi bizde gece içeri aldık sabaha karşı yerine koyduk ama ana yine baktı baktı gitti. şimdi biz bakmak zorunda kaldık. haşlnmış yumurta werioruz suyla karıştırıp. ama ya bizimkilerde sindiremesse? başka önerebileceiniz bi yem warmı? şimdiden teşk...

GiTaRcI' Alıntı:
ya aynı dertten şimdi başıma geldi. Bizim balkona güwecin yuwa yapmıştı... iki gin önce çok şiddetli bi yağmur yağdı. Yawrulara bakmaya gittim anaları yoktu we ıslanıyolardı. bende içeri aldım sonra onlara güzel bi yuva yaptım ama anaları yawruların yanına gelmedi uzaktan baktı baktı gitti. o gece üzerlerine sinmedi bizde gece içeri aldık sabaha karşı yerine koyduk ama ana yine baktı baktı gitti. şimdi biz bakmak zorunda kaldık. haşlnmış yumurta werioruz suyla karıştırıp. ama ya bizimkilerde sindiremesse? başka önerebileceiniz bi yem warmı? şimdiden teşk...
arkdaşım önce 2 kilo palet yem artı medikelcilerden büyük bir şırınga ve ufak bir kase...daha sonra yavrunun büyüklüğüne göre kaseye 3 çay kaşığı palet yem koy,suyu el yakacak şekilde kaynat ve palet yemlerin üzerine dök 30 dakika kadar beklet ve çay kaşığıyla muhallebi kıvamına gelecek şekilde güzelce ez,yalnız yemler güzelce erimediyse veya ezilmediyse şırıngaya takılabilir ve daha sonra ılk seviyeye gelen mamayı şırıngaya doldur ilk etapta kuşun ağzını endi imkanlarınla aç ve biraz mama ver onda sonra kuş zaten kendisiağzını açarak sana yardımcı olacaktır sabah ve akşam olmak kaydı ile doyur doyurduktan sonra çok az su takviyesi yap ,mamayı verirkn kursağını tamamen şişirmemeye dikkat et eğer hayvanda biraz rahatsızlık varsa fazla verilmiş yemi sindiremeyebilir böyle bir durum başına gelirse kuşa insanların kullandığı antibiyotiği dört eşit parçaya böl bir hafta devam et genelde işe yarar....eğer ilerleyen zamanlarda hayvan ölmezse onun hergeçen gün büyüdüğünü görmek seninde hoşuna gidecek

Geri